Dit is een rondwandeling door en rond Leeuwarden.

Leeuwarden is de stad van de scheve Oldehove, het voormalig Stadhouderlijk Hof, Us Heit (de Friese stadhouder graaf Willem Lodewijk van Nassau-Dillenburg, de befaamde Friese koe, Us Mem en It Frysk Hynder (het Friese Paard). Maar ook zullen we ontdekken dat de Friese hoofdstad veel monumentale gebouwen heeft en een gemoedelijke sfeer uitstraalt. Er is zelfs een grachtengordel. 

We beginnen onze wandeling vanuit Leeuwarden NS en wandelen eerst een stuk door de binnenstad naar een van de horeca´s om wat te drinken. Na de stad gaat de route langs de Dokkumer Ee en komen we in het weidse landschap van het Jelsumer- en Cornjumer Oudland. We komen door het park van de Martenstate en uiteindelijk bereiken we het dorp Jelsum. Het dorp ligt op een terp en pronkt met de eeuwenoude Dekemastate. Hier hebben we zo ongeveer de helft van de route bereikt en wil ik, even van de route af, een horeca stop houden bij de hiervoor genoemde State. 

Het tweede deel van de route voert ons over het prachtige Jelsumer Binnenpaed door de weilanden terug naar de reuring van de stad. Op de laatste kilometer door de historische binnenstad, komen we weer gezellige horecagelegenheden tegen waar we nog een drankje kunnen drinken en na kunnen genieten van deze enerverende wandeling in het ¨Fryske¨.

De liefhebbers kunnen in de stad eventueel nog hun buikje rond eten in een van de vele restaurants.

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

  •  beste Johan

    het is fonteinland 9   

    Tot morgen

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.