• 14-05-2022 van 10:15 tot 20:30
 • Plaats: Den Haag
 • Laatste wijziging: 14 mei

https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/den-haag.html

We verzamelen bij het Centraal Station van Den Haag en lopen daarna met elkaar naar museum "De Mesdag Collectie" (voorheen het museum H.W. Mesdag), waar we starten met een heerlijke kop koffie met gebak, zo rond de klok van 11.00 uur. Hier nemen we ook een tijdslot voor. Reserveren is gewenst daar het erg druk kan zijn in dit museum. 

Dit museum is geheel gebouwd in de sfeer van de 19e eeuw en bevat een uitzonderlijke kunstverzameling van Hendrik Willem Mesdag, de man achter het beroemde Panorama Mesdag en zijn vrouw Sientje.

https://www.demesdagcollectie.nl/

De Mesdag Collectie bestaat uit het woonhuis – en tevens atelier – van het echtpaar Mesdag en het museum. De muren zijn rijkelijk gedecoreerd met authentieke motieven. Overal in het gebouw zijn grote ramen met uitzicht op de museumtuin en de toren van het nabijgelegen Vredespaleis te vinden. We blijven hier tot ongeveer 12.50 uur.  

https://www.vredespaleis.nl

Daarna lopen we richting het bezoekerscentrum van het Vredespaleis, gelegen aan het Carnegieplein 2, waar we om 13.00 uur middels een gratis audiotour (30 minuten) en een videopresentatie (45 minuten) een goed beeld krijgen van de geschiedenis en de totstandkoming van het paleis plus het functioneren van de gerechtelijke instellingen.

Hier blijven we tot 14.15 uur, waarna we onze stadswandeling vervolgen.

Via de Scheveningse bosjes en het Westbroekpark met haar mooie rosarium lopen we naar het strand voor een fotoshoot van het Kurhaus. In de buurt van het Kurhaus ligt het befaamde Circustheater, waar ook veel artiesten optraden. 

http://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/natuur-en-milieu/groen-en-bomen/japanse-tuin.htm

Via de beruchte gevangenis van Scheveningen (ex-Joegoslaviëtribunaal) lopen we naar landgoed Clingendael, waar we een bezoek brengen aan de beroemde Japanse tuin en tevens wat zullen gebruiken bij theeschenkerij IJgenweis.

http://www.ijgenweisclingendael.nl/

Zo tegen de klok van 17.00 uur lopen we dan via landgoed Clingendael en het Haagse Bos verder richting Huis ten Bosch (in de Franse tijd gebruikt als gevangenis). Van 1981 tot 2014 woonde voormalig koningin Beatrix er met haar gezin. Vandaag de dag is het bewoond door koning Willem Alexander met zijn gezin.

Via de Bezuidenhoutseweg lopen we verder naar het authentieke Eritrese restaurant Mogogo, gelegen aan de Prinsestraat 66, waar we zo rond 17.45 uur aan tafel zullen gaan. Mocht je willen ervaren hoe het is om met je handen te eten doe dan beslist mee met dit gezellige en lekkere etentje.  

http://www.mogogo.nl

 Onderstaande velden bevatten gecodeerde informatie. Bekijk de activiteit op de website om alle informatie te zien.
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 •  Marja waar ben je? 

 • Dank je Corine, fijn dat het nog is gelukt om voor mij als 8e persoon te reserveren. Het menu ziet er goed uit. Heel gezellig. Tot morgen. Groetjes, Marja

 • Hallo Marja, 

  Daarnet heb ik gebeld met het Eritrese restaurant Mogogo in Den Haag. Het is prima dat jij als 8e persoon aanschuift aan tafel🍷🍺🍹🍸🍷🍹🍺🍸👋☺️. De vrouw des huizes kijkt nu al reikhalzend naar ons uit om 17.45 uur, heel gezellig 👍🤗! 

  Tot gauw 🍀🙋‍♀️🖐!

  Hartelijke groeten, 

  Corine🧚‍♀️🌻

 • Hallo Corine,

  Ik heb een tijdslot van 11.15 u. maar dat lijkt me geen probleem.

  Ik zou het ook gezellig vinden mee uit eten te gaan, maar als je al gereserveerd hebt ben ik te laat. dan gaat het over.

  Tot ziens allen zaterdag.

  • Hallo Tiny, 

   We gaan het gewoon proberen met je tijdslot, het lijkt me ook geen probleem.

   Wat leuk om te horen dat je meegaat uiteten,  heel gezellig. Dan reserveer ik straks een tafeltje voor 7 personen bij Mogogo (hun website is al heel interessant om te lezen, ook over hun geschiedenis 👋😃).

   Het gaat zeker lukken zaterdag, fijn & gezellig dat je er weer bij bent👍😊. 

   Tot gauw👍😉!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🤗🌷🙋‍♀️🍀

 • Beste allen, 

  Vanavond ga ik bij het authentieke Eritrese restaurant Mogogo een tafeltje bespreken voor 6 personen om 17.45 uur.

  Daar we eerder in Amsterdam ook 2 x een Ethiopisch restaurant hebben bezocht, die beide toch net even anders waren, wil ik jullie hierbij de gelegenheid geven om het eten bij dit goed aangeschreven restaurant uit te proberen.

  Reint,  jij kunt nu na de teleurstelling in Amsterdam weer mee hoor. Ik reserveer ook voor jou! 

  Mochten er nog meer liefhebbers voor een gezellig etentje bij dit lekkere restaurant zijn, laat me dit dan per ommegaande weten ajb. Dan reserveer ik een extra plekje aan tafel.

  Tot zaterdag as in de mooie hofstad Den Haag (zonder stadsrechten maar met heerlijke hopjes!)

  Hartelijke groeten, 

  Corine 

 • Beste allen,

  Naar ik hoop is het een ieder gelukt om tijdig een kaartje voor museum De Mesdag Collectie aan te schaffen met tijdslot 11.00 uur. 

  Mocht je graag meewillen naar het museum maar nog geen kaartje hebben dan kun je contact met Koob opnemen. Hij heeft een museumkaartje voor mjk-houders met tijdslot 11.00 uur maar wil er van afzien vanwege de aanhoudende reisproblemen met de NS.

  Wees er snel bij want op = op! 

  Heel graag tot ziens in de mooie hofstad Den Haag! 

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🙋‍♀️🌷🍀

 • Hallo Natascha,

  Heel gezellig dat je meegaat naar het Eritrese restaurant na afloop. Miranda, Sophia, Joost en ondergetekende gaan ook mee dus zijn we nu met 5 personen 👍🤗.

  Tot gauw ziens in de mooie hofstad Den Haag👍🙋‍♀️.

  Hartelijke groeten,

  Corine

 • Hoi Corinne,

  De Japanse tuin is op dit moment dicht vanwege broedende sperwer.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/470518385/broedende-sperwer-houdt-j...

  Broedende sperwer houdt Japanse tuin in Den Haag dicht | Binnenland | Telegraaf.nl
  • Hai Erik, 

   Dankjewel voor deze info, fijn om dit voortijdig te weten👍. Dat betekent dus dat we deze mooie Japanse tuin links moeten laten liggen op 14 mei aanstaande. Dat is heel jammer maar ook heel begrijpelijk. Overigens zal de horeca in die Japanse tuin er niet zo blij mee zijn maar enfin...

   Mogelijk ga ik deze wandeling volgend voorjaar wel herhalen (dan gecombineerd met andere highlighs👍) want een bezoek aan deze tuin lijkt me vooralsnog heel erg mooi. 

   Tot horens/ziens!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

    

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.