• 08-08-2021 van 10:20 tot 20:30
 • Plaats: Nunspeet
 • Laatste wijziging: 20 uur geleden

Bij aanvang lopen we direct naar het Veluwetransferium.

Routebeschrijving NS-wandeling Hierdense Poort

Op dit transferium – met bezoekerscentrum en brasserie 'Het Stationshuisje' – bevindt zich een 30 meter hoge uitkijktoren, die we kunnen beklimmen. Vanaf deze toren hebben we een prachtig uitzicht over de Veluwe en de dorpskern van Nunspeet. Bij helder weer is zelfs het Veluwemeer te zien. Ook brengen we een kort bezoek aan het bezoekerscentrum met daarin een natuurexpositie over de Veluwe, een filmzaal waar verschillende natuurfilms worden vertoond en een souvenirshop. www.bezoekerscentrumnunspeet.nl.

Daarna is het tijd geworden voor koffie met gebak op het terras van het monumentale Stationshuisje, gelegen naast het bezoekerscentrum. www.hetstationshuisje.nl.

Na deze 1e stop vervolgen we onze route door het dichte Willemsbos en langs de bloeiende heidevelden. De wandeling is in dit jaargetijde dan ook het mooist om te lopen. Met wat geluk kruisen een ree, hert of wild zwijn ons pad.

Na de dichte bossen en de lange heidevelden lopen we dwars door het uitgestrekte Hulshorsterzand, een mooie imitatie van de Sahara. De uitgestrektheid van zandverstuiving is indrukwekkend. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht kunnen hier oplopen tot wel 40 graden. Planten en dieren die op weinig andere plekken in Nederland nog voorkomen, voelen zich hier goed thuis.

Na ongeveer 12 kilometer komen we zo tegen de klok van 13.30 uur aan bij het fraaie kasteel De Essenburgh, gelegen op het gelijknamige landgoed in Hierden, alwaar we gaan pauzeren.

https://www.kasteelessenburgh.com/restaurant/

In de 17de eeuw liet ene Johan Coolwagen dit kasteeltje bouwen. Hij hoopte op deze wijze status te krijgen en zo een plaats binnen de Ridderschap van Veluwe te kunnen bemachtigen. Maar zijn plan mislukte en hij moest zijn nieuwe slot verkopen aan zijn schuldeisers. Na veel wisselingen kwam het kasteel in 1950 in handen van de Norbertijnen van de Abdij van Berne (uit Noord- Brabant). In 1969 begonnen zij er een vormingscentrum. In 1992 volgde uitbreiding met een tweede klooster op het terrein, speciaal voor vrouwelijke Norbertijnen. Het geheel wordt omringd door een Engelse landschapstuin. Tegenwoordig is het huis in gebruik als hotel-restaurant.

Via landgoed De Essenburgh met gelijknamig kasteel en de historische molen De Hoop lopen we rond de klok van 17.00 uur naar de Vischpoort, waarachter het mooie historische centrum van Harderwijk op ons ligt te wachten.

www.harderwijksemolen.nl

We lopen o.a. langs de 14de-eeuwse Vischpoort, het voormalig raadhuis, de Markt en stadspark De Hortus. Als laatste zoeken we een terrasje op waar we deze mooie dag met elkaar gezellig afsluiten. Mocht je zin hebben omdaarna mee te gaan uiteten bij restaurant Pizza di Mama laat het me dan tijdig weten ajb.

https://www.pizza-di-mama.nl/

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hoi Corine,

  Ook ik ga graag mee naar Pizza di Mama. 

  Tot zondag! 

  Met hartelijke groet,

  Yvonne

  • Gezellig dat je erbij bent zondag aanstaande Yvonne👍, zie ook mijn reactie bij het stukje van Adri. Dan kunnen we weer gezellig bijpraten; dat is alweer veel te lang geleden...

   Tot gauw!

   Hartelijke groeten,  

   Corine 

 • Dag Corine,

  ik ga na afloop graag mee om een hapje te gaan eten.

  Groeten, Adri.

  • Hallo Adri en Yvonne,

   Dankjewel voor je berichtje, heel fijn om te horen dat jullie meegaan naar de pizzeria in Harderwijk. Ze hebben daar een grote aanbod van lekkere pizza's.

   Ik ga z.s.m. een tafeltje reserveren. 

   Tot zondag bij de wandeling, heel gezellig👍😊! 

   Hartelijke groeten,  

   Corine 🙋‍♀️

 • Beste allen,

  Vanwege een vandaag geboekte fietscruise in de 3e week van augustus verschuif ik deze mooie wandeling naar zondag 8 augustus as.
  Ik hoop dat jullie ook op deze nieuwe datum van de partij kunnen zijn, heel gezellig!

  Tot dan!

  Hartelijke groeten,
  Corine
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.