• zaterdag 23-03-2024 van 11:30 tot 17:00
  • Plaats: Houten Castellum
  • Laatste wijziging: 22 maart

Dit is een lijnwandeling van Houten Castellum naar Culemborg

Verrassend om eerst langs de vrolijk gekleurde huizen van de Houtense wijk Castellum te lopen: soms staan ze pal langs het water, verbonden door bruggetjes. Water is onderweg overal aanwezig. Zo lopen we langs en over het Amsterdam Rijnkanaal en volgen we een kanaaltje dat uitkomt bij de Lek. In het Verdronken Bos gaan we over een 300 meter lange houten vlonder, dwars over het water! De bomen van dit kleine waterbergingsgebied bleken niet bestand tegen al dat regenwater. Ze verdronken – vandaar de naam – maar staan nog altijd fier rechtop in het water.

En dan stappen we in de wondere wereld van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in. Deze verdedigingslinie, aangelegd tussen 1815 en 1940, bestond uit een 85 km lange strook land die zo’n 40 cm onder water kon worden gezet. Zo kon ons kleine land de vijand op veilige afstand houden. Langs de linie verrezen forten, sluizen en kanalen. Struin door de ongerepte uiterwaarden van de Lek, dobber in een klein pontje over de Lek, pauzeer in een tot restaurant omgebouwd fort of strijk neer op een Culemborgs terras. Een wandeling die je niet snel vergeet.

Info wandeling: 

NS-wandeling waterlinie Culemborg

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

  • Voor degene die zaterdag voor de wandeling nog wat willen nuttigen kunnen dat doen bij Kwalitaria Délifrance Houten Castellum, Piazza 1, 3995 XK Houten, vlakbij station Houten Castellum. De kwalitaria is om 11.30 uur open.

    Ik wil wel om 12,00 uur vertrekken.

    Neem ook voldoende eten en drinken mee, want ik kom erachter dat er onderweg geen horeca open is. Helaas! Mijn excuses.  Alleen aan het einde van de wandeling kunnen we wat drinken, in Culemborg.

    Groet, Edwin

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.