Na de koffie/thee bij Julia’s lopen we in een kleine 15 minuten via de burgemeester van Roijensingel en de Stationsweg naar het monumentale Zwolse Balletjeshuis, gelegen aan ‘t Grote Kerkplein 13, alwaar de gids van de stadsrondleidingen Zwolle om 11.00 uur naar ons uitziet voor deze speciale fietstocht. Tijdens deze 3 uur durende fietstour staat de gids stil bij het verleden van Zwolle tijdens de Tweede Wereldoorlog.

www.stadswandelingzwolle.nl

De fietstocht start bij het Zwolse Balletjeshuis en voert ons bij vertrek en terugkeer langs een aantal historische plekken in de binnenstad. Daarna verlaten we het centrum om met verhalen en beelden ook de plaatsen in de wijde omgeving van de stad Zwolle te bezoeken, die ons herinneren aan de bezetting en de bevrijding, onderduiken en ‘t  verzet, de IJssellinie, strategische spoor- en wegverbindingen, meedogenloze liquidaties en geallieerde bommenwerpers.

Het Nederlandse leger trok zich in de vroege ochtend van vrijdag 10 mei 1940 terug op de Gelderse oever van de IJssel nadat bruggen opgeblazen en spoorverbindingen onklaar waren gemaakt. Vol ongeloof keken de Zwollenaren naar de Duitse soldaten die vroeg in de middag de stad binnenreden en –marcheerden. De Tweede Wereldoorlog was begonnen….

We fietsen met de gids van 11.00 tot +/- 14.00 uur in de wijde omgeving van Zwolle. Onderweg gaan we pauzeren voor een kop koffie met gebak.

Na afloop van deze historische fietstocht, omstreeks 14.15 uur, lopen we met elkaar naar de Onze Lieve Vrouwetoren of Peperbus (Ossenmarkt 42), de stadstoren van de stad Zwolle, voor een beklimming en een heel mooi uitzicht over de stad. De 75 meter hoge toren is de klokkentoren van de Basiliek van Onze Lieve Vrouw Tenhemelopening.

Halverwege de beklimming draait een film dus kun je even lekker uitrusten.  https://www.peperbus-zwolle.nl/volgende.php

Na de torenbeklimming zullen we ook de bijbehorende basiliek nog even bekijken, alvorens we nog wat gaan drinken met elkaar op het terras van brasserie Jansen https://brasseriejansen.com/

Om 16.00 uur  gaan we per rondvaartboot het oude Zwolle met haar schilderachtige grachten ook nog vanaf het water bekijken. Een ticket voor de rondvaartboot met bovenstaand tijdstip bestel je eenvoudig online, zie  de website hieronder.

Aan boord kunnen we tevens gaan genieten van een hapje en een drankje terwijl we ondertussen de charmante bezienswaardigheden in en om het water bewonderen.

De rondvaart duurt een uur; we dienen om 15.45 uur aanwezig te zijn.

Rondvaart (i-reserve.net)

Opstaplocatie: Harm Smeengekade 15,  Zwolle

Rond 17.00 uur zetten we weer voet aan wal, waarna we gezamenlijk naar de Griekse lliana’s Taverna, gelegen aan Melkmarkt 35  lopen voor een gezellig etentje ter afsluiting van deze mooie dag in historisch Zwolle.

Mocht je zin hebben om mee te gaan naar deze Griekse taveerne, laat dit me dan uiterlijk 2 weken van tevoren weten  (= 14 augustus 2024) zodat ik tijdig een tafeltje kan reserveren.

Echt authentiek Griekse street food

Greek Street Food | Iliana's Taverna | Zwolle (ilianas.nl)

Iliana's Taverna is sinds 2021 gevestigd in Zwolle in het hart van de stad. Deze gezellige Taverna benadrukt de passie voor het Griekse eten uit de straatjes van Athene, eenvoudig en eerlijk in een gemoedelijke sfeer. Het menu biedt een selectie van originele gerechten, die allemaal in eigen keuken zijn gemaakt of rechtstreeks uit Griekenland zijn gehaald. 

 

 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  Op een enkeling na heb ik van jullie allemaal het geld voor de rondleidende gids (10,00 Euro) mogen ontvangen, waarvoor heel hartelijk dank👍😊. 

  Hieronder geef ik in een schemaatje weer voor wie ik zondag 14 juli as een huurfiets mét of zonder ondersteuning ga reserveren bij de organisatie:

  2 x E-bike: PetraH, MirandaW.

  2 x Gewone fiets: TheoS en Corine

  Het etentje bij de Griek ga ik in de week van 14 augustus reserveren voor nu 4 personen: StefanN, Miranda, Petra en Corine. 

  Mocht je na afloop van dit uitje ook mee willen eten bij de Griek, laat me dit dan zo spoedig mogelijk weten ajb. 

  Tot gauw ziens in de mooie oude hanzestad, waar het goed toeven is👍🤗! 

  Hartelijke groet,

  Corine 🤗👋🌷🪻🌺

  12676068462?profile=RESIZE_930x

 • Beste allen,

  Daarnet heb ik jullie een persoonlijk bericht gestuurd over een huurfiets-mogelijkheid en het vroegtijdig bestellen van ticket voor de rondvaartboot in Zwolle, zie ook je mailbox.

  Gelukkig heeft een aantal van jullie al actie ondernomen, heel fijn om te horen.

  Tegeltjeswijsheid:  "Haast je als je tijd hebt dan heb je tijd als je haast hebt"👍😄🌼🌞👏🌺🪻🌼! 

  Laat het me ajb ook nog even weten als je zin hebt om mee te gaan naar de speciale Griek in Zwolle.

  Tot gauw ziens in deze mooie oude Hanzestad, heel gezellig! 

   

  Hartelijke groet,

  Corine

  12676068462?profile=RESIZE_930x

  • Hi Corine,

   Ik ga mee eten bij de Griek!

   Een tip voor degenen die geen fiets bij de organisatie willen huren, maar gebruik willen maken van de ov fiets. Op de website van ns kun je bij het kopje ov fietsen zien hoeveel ov fietsen per station beschikbaar is.

   groeten Miranda

  • Hallo Miranda,

   Dankjewel voor je snelle reactie, fijn om dit zo bijtijds te horen. Heel gezelig dat je ter afsluiting van deze mooie dag in Zwolle ook mee gaat uiteten bij Iliana's Taverna.

   De tweede week van augustus zal ik daar weer een gezellig tafeltje voor de liefhebbers van Grieks eten reserveren, super leuk👍🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🤗🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷! 

   Greek Street Food | Iliana's Taverna | Zwolle (ilianas.nl)  

   De omschrijving op de website is veelbelovend. De gezellige Taverna benadrukt namelijk de passie voor het Griekse eten uit de straatjes van Athene, eenvoudig en eerlijk in een gemoedelijke sfeer. Het menu biedt een selectie van originele gerechten, die allemaal in eigen keuken zijn gemaakt of rechtstreeks uit Griekenland zijn gehaald.

   Er is voor elk wat wils; er staan namelijk ook vrij veel vegetarische gerechten op de menukaart zag ik al. Dat is heel prettig voor de liefhebbers van vegetarisch eten in de groep. 

   We houden contact, tot gauw horens/ziens!

   Hartelijke groet,

   Corine👍🤗🌺🪻🌼🌹

   12685429901?profile=RESIZE_930x

    

   https://www.ilianas.nl/home-1
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.