Vandaag staat de mooie Achterhoek op ons programma! We starten bijtijds met koffie & gebak en/of een broodje bij Grand café Picknick in de binnenstad. Er zijn onderweg geen horecastops meer; doe er je voordeel dus mee en neem er twee!

Grand café Picknick - Zutphen | Nederlands keuken bij mij in de buurt | Boek nu (grandcafepicknick.nl)

Zo rond 10.40 uur lopen we dan met elkaar in 5 minuten (250 meter) naar de Fluisterboot toe welke al om 10.45 uur op ons ligt te wachten aan de kade van de Rijkenhage 1, voor de afvaart van 11.00 uur. Meegebrachte versnaperingen mogen aan boord geconsumeerd worden, aldus de schipper. 

Omschrijving: De mooiste plekjes aan de Berkel en de grachten van Zutphen moet je met je eigen ogen zien! De Fluisterboot voert ons in ca. 75 minuten langs historische monumenten en verrassende plekken terwijl de schipper op zijn eigen unieke manier over de geschiedenis van de Hanzestad Zutphen vertelt….

https://fluisterboot-zutphen.nl

Na deze boottocht, welke duurt tot 12.15 uur lopen we gezamenlijk naar de even verderop gelegen bushalte aan de Rijkenhage. Vanaf dat punt vertrekt bus 82 (eindbestemming Doetinchem, 1 x per uur) om 12.46 uur in 26 minuten  naar Toldijk.

We stappen om 13.12 uur uit bij bushalte: restaurant Den Bremer, gelegen aan de Emmerikseweg 37, vanwaar het nog 2 km (een kleine 30 minuten lopen) naar het Planetarium is. https://denbremer.nl/ 

Het planetarium is gelegen aan de Hoogstraat 29 te Toldijk. Rond 13.45 uur start daar de rondleiding met vrijwilliger, die ongeveer 2 uur duurt  (tot 16.00 uur). Daarna hebben we nog vrije tijd tot 16.45 uur om rond te kijken alvorens we onze terugreis per voet en bus aanvaarden.

Achtergrondinformatie: Bij zijn woning en aannemersbedrijf “E.J. Olthof en zonen” aan de Hoogstraat in Toldijk bouwde Henk Olthof van 1972 tot 2010 (= bijna 40 jaar !) aan zijn astronomische levenswerk: een stukje hemel op Aarde. Bouwwerken en mechanieken om de loop van de sterren en planeten voor een ieder begrijpelijk te maken. Met als resultaat een bol-planetarium met 2844 sterren aan de noordelijke en zuidelijke hemel, een replica van het Eise Eisinga Planetarium te Franeker, een Newtontelescoop en nog veel meer…

Wie onder de toegangspoort doorloopt begint aan een reis over de aarde, door de tijd, naar het verleden en toekomst, naar sterren en planeten.

Henk Olthof noemde het zelf “een uit de hand gelopen hobby”.

 Welkom bij het AchterhoeksPlanetarium in Toldijk. - Achterhoeks Planetarium

Uiterlijk 16.45 uur lopen we dan weer in een half uur terug naar bushalte “Restaurant Den Bremer” aan de Emmerikseweg, waar we om 17.15 uur nogmaals bus 82 nemen naar Zutphen. Deze bus brengt ons weer terug bij het eerdere opstapppunt Rijkenhage (verwachte aankomst aldaar +/- 17.40 uur).

Als laatste staat nog een lekker & gezellig Turks etentje op het programma ter afsluiting van deze mooie dag in de Achterhoek, zo rond de klok van 17.45 uur.

Heb je zin om mee te gaan naar restaurant Efeze, gelegen aan de Houtmarkt 50 laat me dit dan uiterlijk 2 weken van te voren even weten zodat ik tijdig een plekje aan tafel kan reserveren.  

Efeze is een gespecialiseerd restaurant in Turkse en Italiaanse gerechten, dat al ruim 30 jaar is gevestigd in hartje Zutphen (op slechts 4 minuten loopafstand gelegen vanaf bushalte Rijkenhage en 6 minuten vanaf het NS station Zutphen)  .

Efeze Zutphen Turks en Italians Restaurant

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  De mooie Achterhoek komt nu in zicht, over 10 dagen is het zover, een heel fijn vooruitzicht 🤗👍.

   Gisteren heb ik van de Turkse eigenaar van restaurant Efeze in Zutphen akkoord gekregen omtrent de gedane reservering voor zaterdag 20 april as om 18.00 uur voor de onderstaande 11 personen:

  Frank, Harrie22, Inge, Ivy, John, Karin, Koob, Miranda, Petra, Sophia en ondergetekende

  Alles is geregeld (van tickets fluisterboot tot aan de reservering in het Planetarium) dus laten we duimen voor een goed openbaar vervoer 🚃  🚌 en een lekker zonnetje 🌞 op deze bijzondere zaterdag 20 april as👍😎☀️🌻🙏! Je begeeft je tenslotte niet iedere dag in het planetarium van Toldijk 👍😃.

  Tot gauw ziens allemaal in de mooie oude Hanzestad Zuthpen, heel gezellig👍🤗! 

  Hartelijke groet,

  Corine

  12364339854?profile=RESIZE_400x

   

   

 • Beste Koob, Miranda, Inge en Sophia, 

  Hartelijk dank voor jullie positieve reactie op mijn berichtje over de tafelreservering bij Efeze. Heel fijn te horen dat jullie mee willen eten bij dit lekkere Turkse restaurant in de binnenstad van Zutphen. De Turkse keuken schijnt verfijnder & uitgebreider te zijn dan de Franse keuken heb ik me ooit laten vertellen door een deskundige. Heel gezellig om dat met elkaar uit te gaan testen op 20 april aanstaande!

  Daarnet heb ik voor de onderstaande 11 personen een tafel gereserveerd:

  Frank, Harrie22, Inge, Ivy, John, Karin, Koob, Miranda, Petra, Sophia en ondergetekende. 

  Tot gauw ziens in het mooie Zutphen, waar we er met elkaar weer een heel speciaal & mooi dagje uit van gaan maken; heel gezellig! 

  Hartelijke groeten,

  Corine 👍🤗🌺🪻🪷👏💐

  12423312899?profile=RESIZE_930x

 • Beste allen,

  Heel hartelijk dank voor het overmaken van het gevraagde bedrag van de gereserveerde fluisterboot naar mijn rekeningnummer. Hieronder een reminder en het vriendelijke verzoek aan de personen die nog niet betaald hebben dit zo spoedig mogelijk wel te doen. Jullie hebben inmiddels een pb-tje ontvangen hierover. 

  Bij voorbaat dank en heel graag tot ziens in de mooie Achterhoek! We gaan er met z'n allen een spetterende dag van maken 👍😊🚤🚤💧💧💧💧💧💧💧💧! 

  Hartelijke groeten,

  Corine

  12367306892?profile=RESIZE_400x

  • Hallo Corine, ik eet na afloop ook mee.

 • Beste allen, 

  Het bedrag van de fluisterboot is uiteindelijk €1,60 goedkoper uitgevallen omdat we nu met 20 personen gaan varen i.p.v. met 17. Het door jullie teveel betaalde bedrag verreken ik later met de entree van het planetarium (€6,00) dat ik die dag voor een ieder voorschiet. Het planetarium kost je dan uiteindelijk nog €4,40. 

  https://fluisterboot-zutphen.nl/

  We gaan er een heel leuke, actieve en mooie dag van maken in de Achterhoek op 20 april as!

  O ja,  zoals het er nu naar uitziet reserveer ik na afloop een gezellig tafeltje voor 6 personen bij Efeze in Zutphen.

  Dank voor jullie snelle aanmeldingen, heel fijn en tot gauw! 

  Hartelijke groeten, 

  Corine 

   

  Home - Stichting Toeristisch Varen
  Fluisterboten Zutphen Start nieuw vaarseizoen op 1 april 2024. Online reserveren vanaf nu mogelijk. Klik op de vraag voor het antwoord: Hoe lang moet…
 •  Hoi Corine ik ga graag mee turks eten 20-04

  • Beste allen,

   Over 2 weken is het zover en gaan we er weer een heel leuke dag van maken met elkaar in de Achterhoek. We sluiten deze mooie dag af met een lekker etentje bij het Turks/Italiaans restaurant Efeze in Zutphen waar zich op dit moment 7 deelnemers voor hebben opgegeven, te weten:  John, Frank, Karin, Ivy, Petra, Harrie en ondergetekende. 

   Wil je ook graag mee maar heb je je nog niet opgegeven voor dit gezellige etentje, laat het me dan per ommegaande weten ajb zodat ik tijdig een plaats aan tafel voor je kan reserveren.

    

   Tot gauw, heel gezellig!

   Hartelijke groeten,

   Corine

   12421594492?profile=RESIZE_930x

  • Hi Corine,

   Ik sluit deze dag ook af, door een hapje mee te prikken bij Efeze

  • Ik eet ook graag mee bij Efeze. 

  • Hallo John,

   Dankjewel voor je snelle aanmelding voor deelname aan het gezellige etentje na afloop bij restaurant Efeze in Zutphen. Hieronder een mooie foto van de oude stad in Turkije waar het goede restaurant naar vernoemd is👍😊. 12364306655?profile=RESIZE_710xIk ga het zo spoedig mogelijk regelen. 

   Vandaag stuur ik alle deelnemers aan de activiteit Fluisterboot & Planetarium Achterhoek een berichtje met daarin het verzoek tot storting van €9,00 voor de tocht op de fluisterboot. Gisteren heb ik gelukkig nog een 2e fluisterboot kunnen reserveren om 11.00 uur, heel fijn! 

   We houden contact, tot gauw!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.