• zaterdag 17-06-2023 van 12:00 tot 17:00
  • Plaats: Assen
  • Laatste wijziging: vrijdag 16-06-2023

We zullen vanuit station Assen gelijk de Asser volksbuurt inwandelen. Al gauw bereiken we dan de heide in het gebied van Deurze. We kunnen hier een horecastop houden. Daarna passeren we hier enkele grafheuvels en authentieke boerderijen bij het gelijknamige gehucht. Over overwegend onverharde paden en soms een verhard weggetje bereiken we na ca. 5 km. Rolde. Hier is voldoende horeca aanwezig om even te pauzeren.

Na deze pauze, maken we een rondje om de kerk van Rolde en passeren we een groot hunebed. Vervolgens volgen we een stukje over de oude spoorlijn Assen-Veendam en bereiken we het Land van Bartje. Hier gaan we zien hoe men in de jaren van de turfwinning in Drenthe leefde, met de streken van het schoffie Bartje als hoofdrol. Het schijnt dat hij niet zo´n liefhebber was van bruine bonen en dit op een avond op nogal bombastische wijze liet weten.  Hier wil ik zeker nog even een momentje bij stilstaan met eventueel nog een korte horecastop.

Daarna lopen we verder en bereiken we het moerasgebied Drentse Aa, bestaande uit vennen en de gelijknamige beek. Zorg wel voor goed schoeisel, want in dit gebied kan het na regenval best drassig zijn, hoewel we ook deels over plankieren zullen lopen. We volgen een tijdje de meanderende gelijknamige beek door bos en heide om tenslotte aan de rand van Assen uit te komen. Dan is het nog een klein stukje door de een andere woonwijk tot we het station bereiken. Hier eindigen we de tocht. Hier kun je er voor kiezen om nog een stukje mee te lopen naar het Asser centrum om nog een drankje te doen of iets te eten.

Horeca na ca. 7 km in Rolde en iets verderop, in het Land van Bartje.

Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.