We gaan de tentoonstelling bezoeken over het vijfdaagse bezoek van stadhouder Willem V, Prins van Oranje-Nassau en zijn vrouw Wilhelmina, Prinses van Pruisen. In 1768 werden ze ontvangen door het Amsterdamse stadbestuur van 30 mei tot vier juni, met diners, rijtoeren, en een dansfeest met meer dan duizend gasten uit binnen- en buitenland. In beeld en geluid ervaren bezoekers de historische sensatie. De twee stadhoudersstoelen zijn na 255 jaar naar deze plek gehaald. Er zijn uit de koninklijke verzamelingen ook veel dingen te zien, zoals een Windsoruniform en sierdegen en vijf bijzondere geschilderde portretten. In de zaal waar Willem V dineerde, is een banket en servies gereconstrueerd. En speciaal voor deze tentoonstelling een imposant suikerwerk. En we kunnen ook het paleis bezichtigen. Er is genoeg te zien.

www.paleisamsterdam.nl/tentoonstellingen/de-prins-en-de-stad/

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hi Astrid, 

  ik meld me aan de poort.

  Tot morgen

  • Bij de ingang,prima

 • Hallo Astrid,

  Ik woon in Amsterdam.

  Ik ben morgen om 12:15 bij de hoofdingang van het paleis. Is voor mij simpeler.

  Groet, Erik

  • Goed, hoor tot morgen

 • Hallo Astrid, 

  om het Paleis te bezoeken moet je een tijd opgeven; er is een 'tijdslot'. 

  Wat is de precieze tijd dat we daar naar binnen willen? Groeten Tonny 

  • Als we lopen , of tram ik denk zo tijd zo 12:00, dus dan hebben we lijkt mij  genoeg tijd <tijdslot>

 • Waar is restaurant Loetje?

  • Halllo Tonny, Loetje is Stationplein 10, dicht bij Amsterdam Centraal.groetjes Astrid

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.