• 05-03-2022 van 12:00 tot 18:00
 • Plaats: Utrecht
 • Laatste wijziging: 2 maart

Officieel is de wandeling 11 km, maar ik heb de tocht verlengd naar 15 km. Dit is een rondwandeling. We beginnen en eindigen op station Utrecht CS.

De wandeling komt door een mooi deel van Utrecht en doet een aantal Utrechtse parken uit verschillende perioden aan. Utrecht telt, als we de begraafplaatsen en de botanische tuinen van de universiteit meerekenen, ongeveer vijftig parken en 'parkachtige' plantsoenen.

De meeste Utrechters kennen daar maar een paar van, laat staan dat ze er wel eens gewandeld hebben. In de andere Utrecht-wandelingen zijn parken ook goed vertegenwoordigd - openbare parken liggen bijna per definitie buiten de binnenstad - maar hier maken we kennis met meerdere parken uit verschillende perioden. Het oostelijke deel van Utrecht is vanouds het chiquere deel van de stad, met veel parkaanleg. Hier ligt ook de oudste 'wandeling' van Utrecht, de Maliebaan, een10165441296?profile=RESIZE_710x klassiek concept uit de 17e eeuw. Verder zien we parken in de Engelse Landschapsstijl, die tussen 1800 en 1900 zeer populair was, maar ook enkele heel moderne parken. Aan het begin en eind van de wandeling gaan we dwars door de stad.

Deels info wandeling: Parkenwandeling Utrecht

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Ik wil na de wandeling een hapje eten bij Grieks restaurant Mykonos rond 18.00 uur. Voor wie mee wil, graag zo snel mogelijk opgeven. Ik wil aanstaande dinsdag reserveren. 

  • Hoi Edwin,

   Ik wil graag mee uit eten.

   Groet, Diana.

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.