• 17-09-2022 van 10:30 tot 21:00
 • Plaats: Delft
 • Laatste wijziging: 18 uur geleden
 1. Vandaag gaan we de historische binnenstad van Delft verkennen. We starten om 10.30 uur op het NS station Delft, waar de gids van het Gilde ons opwacht.

https://www.gildedelft.nl/rondleidingen/

Vanwege de vele bezienswaardigheden in Delft start de wandeling direct om 10.30 uur.

De gids laat ons in 1,5 – 2 uur  tijd de mooiste plekjes van de historische binnenstad zien en vertelt daarbij over haar beroemde bewoners (het Huis van Oranje, Hugo de Groot, Antoni van Leeuwenhoek en Johannes Vermeer).

De rondleiding is een combinatierondleiding waarbij ook stilgestaan wordt bij de geschiedenis van de Nieuwe en Oude Kerk, die we beide van binnen gaan bekijken en waarvoor je een extra ticket van 6,50 Euro koopt (online of ter plaatse), tijdslot 12.00 uur.

https://www.delft.com/nl/plan-je-bezoek/tickets/oude-en-nieuwe-kerk

We staan eveneens stil bij het praalgraf van Willem van Oranje en de maquette van de koninklijke grafkelder. De gebrandschilderde ramen van beide kerken zijn méér dan de moeite waard.

Na de rondleiding die eindigt bij de Nieuwe Kerk, bestaat de mogelijkheid de toren te beklimmen. De op een na hoogste kerktoren van Nederland, die tot tweemaal toe door blikseminslag in lichterlaaie werd gezet en van waaruit wetenschappers de theorie van de zwaartekracht toetsten is nu weer te beklimmen!

De toren biedt een ideaal uitzicht over Delft en omgeving. Vanaf 85 meter hoogte zie je bij goed weer met gemak tot aan Rotterdam en Den Haag. Het kaartje voor de beklimming koop je op de dag zelf bij de Nieuwe Kerk.

Na deze mooie stadswandeling met torenbeklimming nemen we afscheid van de gids en gaan we  rond de klok van 13.15 uur lunchen in het geboortehuis van Johannes Vermeer, de oude en gastvrije herberg de Vliegende Vos (gelegen aan de Voldersgracht 25). Zie voor meer info https://vliegendevos.nl/ 

Na de lunch lopen we dan zo rond de klok van 14.15 uur naar het nabijgelegen Vermeercentrum, waar we middels een gratis audiotour en film gaan proeven van de 17-de-eeuwse sfeer ten tijde van Johannes Vermeer. Tijdslot: 14.30 uur.  Hier blijven we tot 15.40 uur.

https://tickets.vermeerdelft.nl/tickets

Last but not least lopen we daarna via de Voldersgracht en de Markt in 4 minuten (=300 meter) naar Rederij Brands, gelegen aan de Koornmarkt 113 te Delft, waar we rond 15.45 uur inschepen voor onze mooie rondvaart van 45 minuten door de historische binnenstad om 16.00 uur.

De schipper, tevens gids, laat ons de Vaderlandse geschiedenis nogmaals herbeleven via een leerzame tocht door de oude grachten en onder diverse bruggen door. Het oude Delft met zijn Delfts Blauw, de Oranje-historie, Johannes Vermeer, Hugo de Groot, de V.O.C en nog veel meer items uit het verleden passeren nog eenmaal de revue. 

https://www.rondvaartdelft.nl

Ter afsluiting van deze mooie dag wil ik met de liefhebbers zo tegen de klok van 17.15 uur gaan eten bij het gezellige en lekkere Griekse restaurant The Real Greek, gelegen aan Markt 12 te Delft. Zo kunnen we nog wat langer nagenieten van bijzondere dag in historisch Delft. 

Mocht je ook zin hebben om mee te gaan naar deze Griek (heel gezellig!) laat me dit dan ruim van te voren weten s.v.p. Dan reserveer ik een plaats aan tafel voor je. https://www.therealgreek-delft.nl/

 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen, 

  Vanwege de goede recensies en het relatief grote aanbod vegetarische 🌱 schotels zullen we na onze mooie dag in Delft gaan uiteten bij het gezellige en authentieke restaurant The Real Greek, zie ook de onderstaande link.

  Mocht je zin hebben om een hapje mee te eten bij de gezellige, sfeervolle en lekkere Griek🤗, laat me dit dan tijdig weten svp. Dit om teleurstellingen te voorkomen...

  Bijvoorbaat dank👍🙋‍♀️!

  Hartelijke groeten,

  Corine 🧚‍♀️🍀

  Https://www.therealgreek-delft.nl/

   

  The Real Greek Delft - Eten bestellen in Delft
  Bekijk het menu van The Real Greek Delft uit Delft en bestel gelijk je favoriete gerechten online. Geniet binnen minuten dankzij van een heerlijke ma…
 • Beste allen,

  Heb je zin om na de spectaculaire rondvaart van gisteren door de grachten van Alkmaar - waarbij we flink naar beneden moesten duiken om ons vege lijf te redden 😅 - weer mee te gaan met de rondvaartboot door de grachten van Delft, boek dan tijdig ZELF een ticket bij de eerdergenoemde rederij.

  Bij het uitje van gisteren hebben degenen die mee waren mij het bedrag van de boot van te voren betaald omdat het een gereserveerde afvaart betrof. In Delft echter maken we gebruik van de reguliere dienstregeling met tijdstip 16.00 uur en hoef ik dus niets voor te schieten. Jullie boeken namelijk direct bij de rederij en ontvangen dan na betaling je ticket. 

  Tot ziens in prinselijk 👑 Delft, heel gezellig!

   

  Hartelijke groeten,

  Corine👍🙋‍♀️🌻

   

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.