• 17-09-2022 van 10:30 tot 21:00
 • Plaats: Delft
 • Laatste wijziging: 14 september

Vandaag gaan we de historische binnenstad van Delft verkennen. We starten om 10.30 uur op het NS station Delft, waar de gids van het Gilde ons opwacht.

https://www.gildedelft.nl/rondleidingen/

Vanwege de vele bezienswaardigheden in Delft start de wandeling direct om 10.30 uur.

De gids laat ons in 1,5 – 2 uur  tijd de mooiste plekjes van de historische binnenstad zien en vertelt daarbij over haar beroemde bewoners (het Huis van Oranje, Hugo de Groot, Antoni van Leeuwenhoek en Johannes Vermeer).

De rondleiding is een combinatierondleiding waarbij ook stilgestaan wordt bij de geschiedenis van de Nieuwe en Oude Kerk, die we beide van binnen gaan bekijken en waarvoor je een extra ticket van 6,50 Euro koopt (online of ter plaatse), tijdslot 12.00 uur.

https://www.delft.com/nl/plan-je-bezoek/tickets/oude-en-nieuwe-kerk

We staan eveneens stil bij het praalgraf van Willem van Oranje en de maquette van de koninklijke grafkelder. De gebrandschilderde ramen van beide kerken zijn méér dan de moeite waard.

Na de rondleiding die eindigt bij de Nieuwe Kerk, bestaat de mogelijkheid de toren te beklimmen. De op een na hoogste kerktoren van Nederland, die tot tweemaal toe door blikseminslag in lichterlaaie werd gezet en van waaruit wetenschappers de theorie van de zwaartekracht toetsten is nu weer te beklimmen!

De toren biedt een ideaal uitzicht over Delft en omgeving. Vanaf 85 meter hoogte zie je bij goed weer met gemak tot aan Rotterdam en Den Haag. Het kaartje voor de beklimming koop je op de dag zelf bij de Nieuwe Kerk.

Na deze mooie stadswandeling met torenbeklimming nemen we afscheid van de gids en gaan we  rond de klok van 13.15 uur lunchen in het Grand café Willem van Oranje, gelegen aan de Markt 48 A te Delft. Zie voor meer info https://willemvanoranjedelft.nl/

Na de lunch lopen we dan zo rond de klok van 14.15 uur naar het nabijgelegen Vermeercentrum, waar we middels een gratis audiotour en film gaan proeven van de 17-de-eeuwse sfeer ten tijde van Johannes Vermeer.  Hier blijven we tot 15.40 uur.

https://tickets.vermeerdelft.nl/tickets

Last but not least lopen we daarna via de Voldersgracht en de Markt in 4 minuten (=300 meter) naar Rederij Brands, gelegen aan de Koornmarkt 113 te Delft, waar we rond 15.45 uur inschepen voor onze mooie rondvaart van 45 minuten door de historische binnenstad om 16.00 uur.

De schipper, tevens gids, laat ons de Vaderlandse geschiedenis nogmaals herbeleven via een leerzame tocht door de oude grachten en onder diverse bruggen door. Het oude Delft met zijn Delfts Blauw, de Oranje-historie, Johannes Vermeer, Hugo de Groot, de V.O.C en nog veel meer items uit het verleden passeren nog eenmaal de revue. 

https://www.rondvaartdelft.nl

Ter afsluiting van deze mooie dag wil ik met de liefhebbers zo tegen de klok van 17.15 uur gaan eten bij het gezellige en lekkere Griekse restaurant Athena's Olive gelegen aan de Burgwal 14 te Delft. Zo kunnen we nog wat langer nagenieten van bijzondere dag in historisch Delft. 

Mocht je ook zin hebben om mee te gaan naar deze Griek (heel gezellig!) laat me dit dan ruim van te voren weten s.v.p. Dan reserveer ik een plaats aan tafel voor je. https://athenesolijf.nl/

 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen, 

  Vandaag heb ik onze gids, Klaas Huizinga (78 jaar) gesproken over de rondleiding. Hij is heel enthousiast en wil ons veel gaan vertellen tijdens de historische wandeling zaterdag as. Hij is voornemens om daar ruim 2 uur voor uit te trekken. Of er dan nog veel tijd overblijft om de toren te beklimmen zullen we ter plaatse bekijken.

  Vast staat wel dat lunchrestaurant Willem van Oranje, gelegen op 50 meter afstand van het eindpunt van de rondleiding (= de Nieuwe Kerk) reikhalzend naar ons uitziet om 13.15 uur. 

  Na de lunch volgen dan nog een bezoek aan het Vermeer Center, de rondvaart door de mooie grachten en het etentje bij de Griek!

  Als een ieder er net zoveel zin in heeft als Gilde-gids Klaas en ik gaat het zeker lukken om er met z'n allen weer een heel leuke dag van te maken in het Leiden van wijlen Johan Vermeer op zaterdag 17 september as 😊👍!

  Tot gauw 🖐🤗!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 👍🙋‍♀️🌻

 • Beste allen,

  Ons lunchadres is gewijzigd in restaurant Willem van Oranje omdat het eerder genoemde restaurant, herberg "De Vliegende Vos", tevens het oude geboortehuis van Johannes Vermeer helaas pas rond 16.00 uur haar poorten opent...Om een indruk te krijgen omtrent de menukaart hieronder nogmaals het Internetadres (NB: De link van de vliegende vos blijft ondanks de wijziging toch in het systeem staan...)

  https:www.willemvanoranjedelft.nl/

  Daarnaast kon ik enkel via Thuisbezorgd.nl reserveren bij The Real Greek. Dat vertrouwde ik niet. Om die reden heb ik The Real Greek vervangen door het Grieks restaurant Athenesolijf. Hierbij de goed werkende link: https://athenesolijf.nl/ 

  Beide restaurants hebben een bevestiging gestuurd en zien reikhalzend naar ons uit, heel gezellig! 

  Tot gauw👍🙋‍♀️🌞!

  Hartelijke groeten,

  Corine

  Grand Café Willem van Oranje
 • Beste allen,

  Daarnet heb ik jullie een persoonlijk berichtje gestuurd omtrent het overmaken van het geld voor de gids op 17 september as, zie ook je mailbox. De andere benodigde tickets voor deze activiteit kunnen jullie online of ter plaatse aanschaffen.

  Op Petra na gaat iedereen na afloop mee uiteten bij de Griek, heel gezellig! Lunchen doen we met de hele groep in het voormalige geboortehuis van Vermeer. 

  Heel graag tot ziens in het mooie Delft van Johannes Vermeer, ik zie naar jullie uit 👍🍀😚!

  Hartelijke groeten,

  Corine 🙋‍♀️🌺🌻

 • Hi Corine,

  Is het mogelijk om een introducee mee te nemen die (nog) niet lid is of is dat niet de bedoeling?

  Verder lees ik dat een aantal tickets hard gaan. Is het de bedoeling om alle tickets te boeken behalve de gilde rondleiding?

  Groeten, Danielle

   

  • Hi Dani,

   Dankjewel voor je berichtje. Ik heb je een persoonlijk bericht gestuurd met daarin antwoorden op je vragen👍😉!

   Gezellig dat je erbij bent op 17-9 as 🖐🧚‍♀️.

   Tot gauw 🤗!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🙋‍♀️🍀

 • Hi Corine,  ik eet ook graag mee. groetjes Sophia.

  • Hai Sophia, dankjewel voor je aanmelding voor het etentje bij de Griek 👍🤗! Ik ga ze binnenkort even bellen en een tafeltje reserveren; heel gezellig. 

   Tot gauw ziens in Den Bosch bij het mooie uitje van Henriette53 🙋‍♀️👍! 

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

 • Hallo Corine

  Ik heb mij voor deze activiteit aangemeld. Wat mij opviel dat er weinig tickets over  waren voor de oude en nieuwe kerk. Nog maar 6. Verder al de tickets geboekt.  Tot dan

  Ik wil ook graag mee uit eten. Groetjes Margret

   

  • Hallo Marja & Margret,

   Dankjewel voor jullie berichtje, heel leuk om te horen dat jullie ook meegaan uiteten bij De Griek en dat het gelukt is met het kopen van een ticket voor de Oude & Nieuwe kerk, het Johannes Vermeercentrum en de rondvaartboot door de grachten.

   Mocht er nog iemand de bekende hoge toren willen beklimmen (met een weergaloos uitzicht over Zuid-West Nederland! De toren is zelfs te zien vanuit de haven van Rotterdam weet ik uit ervaring!) dan is dat met een apart ticket ook nog mogelijk.

   We gaan er met elkaar een onvergetelijke dag in Delft van maken. 

   EsterK en Henriëtte hebben al eerder aangegeven dat zij graag meegaan uiteten bij de Griek. Ik verwacht nog wel een aantal aanmeldingen en zal voor zover het er nu naar uitziet een tafeltje voor 6 personen gaan bespreken, heel gezellig 🍷🍺🥂🍷🍹😙👌 ! 

   Beste allen,

   Vandaag had ik contact met het Gilde in Delft i.v.m. de rondleiding met gids door de Oude en/of Nieuwe kerk. Voor deze rondleiding heb ik een kleine rekening van 54,00 Euro gekregen, welke ik binnenkort zal voldoen.

   Het Gilde rekent voor de rondleiding 4,50 Euro per persoon. Deze bijdrage is losstaand van de genoemde entree van de kerken.

   Ik stuur jullie binnenkort een persoonlijk berichtje met daarin genoemd mijn rekeningnummer. Gelieve dit bedrag van 4,50 Euro uiterlijk vóór zaterdag 10 september aanstaande te voldoen.  

   Tot zover weer even, nadere berichtgeving volgt als dat nodig is👍😊. 

   Hartelijke groeten,

   Corine🙋‍♀️🍀

    

 • Beste Corine, graag ik ook mee uit eten bij de Griek na afloop. Gelukkig is het ook nog gelukt om een ticket voor de boot en het vermeercentrum te boeken. Heel gezellig. Tot gauw. Groetjes Marja

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.