• 06-11-2022 van 10:20 tot 20:45
 • Plaats: Utrecht
 • Laatste wijziging: 21 september

LET OP: Na overleg met de coördinator over het feit dat de huidige aanmeldprocedure op de website niet handig is als je met een besloten groep naar binnen wilt heeft de goede man een mogelijkheid gecreëerd waarbij we als groep van 12 personen naar binnen kunnen voordat de reguliere bezoekers arriveren. We krijgen deze dag dus met de hele groep een besloten rondleiding van 11.00 tot 12.00 uur, kosten 7,00 Euro per persoon. De kosten van een losse toegangskaart komen hier nog bij en zijn afhankelijk van het hebben van een  MJK. 

https://www.rietveldschroderhuis.nl/nl

Het Rietveldhuis is ontworpen in 1924 en bewoond tot 1985. Het is het architectonische hoogtepunt van De Stijl en een icoon in de stad Utrecht.

In 1924 vraagt de rijke weduwe Truus Schröder de bekende Utrechtse meubelontwerper Gerrit Rietveld of hij haar nieuwe woonhuis wil ontwerpen. De moeder van drie kinderen wil een huis hebben dat helemaal voldoet aan haar eigenzinnige woonideeën. Rietveld maakte in die tijd vooral meubels. Je kent hem vast wel van zijn beroemde Rood-blauwe stoel, die hij ontwerpt rond 1919. Een compleet woonhuis had hij nog niet eerder ontworpen… Voor Rietveld is de opdracht van Schröder dan ook een droom die uitkomt. Hij maakt er een uitbundig experiment van, helemaal in de stijl van De Stijl. De Stijl is een kunststroming, vernoemd naar het in 1917 opgerichte gelijknamige tijdschrift over moderne kunst. Rietveld is een belangrijk lid van die kunstbeweging. Het hele Rietveld Schröderhuis ademt De Stijl….

Documentaire: Voor of na afloop van de rondleiding gaan we in het Ticket Office de documentaire van Daphne Rosenthal bekijken, waarin Gerrit Rietveld en Truus Schröder zelf vertellen over hun ontmoeting, het bouwen van het Rietveld Schröderhuis en de ervaringen van mevrouw Schröder om in dit huis te wonen. Deze film duurt 20 minuten.

Betaling: Voorafgaand aan ons bezoek betalen we een ticket voor de entree bij het ticket office  aan de kassa.

Jassen en tassen: Jassen en tassen kunnen gratis worden opgehangen in de kluisjes in het Ticket Office.

Fotograferen: Fotograferen in het museum is uitsluitend toegestaan zonder flits.

Gedragsregels: Eten, drinken, grote tassen en rugzakken mogen niet worden meegenomen.

Toegankelijkheid:  Het Rietveld Schröderhuis is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen, minder validen, kinderwagens en buggy's.

Bezoekadres:  Het Rietveld Schröderhuis staat in Utrecht-Oost, vlakbij het Wilhelminapark, aan de Prins Hendriklaan 50.

Het Ticket Office is gelegen direct naast het Rietveld Schröderhuis, op Prins Hendriklaan 50a.

Na de rondleiding en ons bezoek aan de koffiebar starten we zo rond de klok van 12.30 uur met de bijzondere wandelroute. 

De Rietveld wandelroute voert ons langs een tiental Utrechtse hoogtepunten uit het werk van Gerrit Rietveld (☆Utrecht 1888 -De bronafbeelding bekijkenUtrecht 1964).  Deze route loopt via de Kromme Rijn en de binnenstad langs het Centraal Museum (= middelpunt van de wandeling) waar we eventueel nog wat kunnen gaan gebruiken in het museumcafé als daar tijd voor is.  

 

https://www.visitutrechtregion.com/nl/routes/1542993142/rietveld-wandelroute

 

Via de Maliesingel lopen we langs het voormalige huis van Truus Schröder-Schräder, Biltstraat 423 en het geboortehuis van Rietveld, Ooftstraat 14.

Na ons bezoek aan de laatste twee Rietveldmonumenten van deze wandeling, twee winkels met een Rietveld-pui (Juwelier Begeer, Oudkerkhof 27 en  Leerwinkel Wessels & zoon, Oudkerkhof 15-17) gaan we richting de Dom voor een bezoek aan de bijzondere attractie  DOMunder. 

We nemen daar de laatste rondleiding, die van 15.30 uur en zullen ca. 10 minuten van tevoren (= om 15.20 uur) aanwezig zijn. 

https://www.domunder.nl/

DOMunder is de prijswinnende historische attractie onder het Domplein in Utrecht. Deze ondergrondse attractie met archeologische ruïnes vanaf het jaar 45 toont de Nederlandse geschiedenis. Van de Romeinen, de roemrijke Middeleeuwen tot aan het herbeleven van de storm van 1674

Let op: Voor DOMUNDER worden op de ticketsite 2 tours aangeboden. Een (dure) uitgebreide tour door de gewelven (DOMtours) met een extra liftbezoek aan de toren.

De tweede optie is de eenvoudige tour genaamd:  "Ontdekkingstocht" zonder bezoek aan de toren, enkel met een gids door de gewelven. 

Wij nemen de tour "Ontdekkingstocht" omdat die qua tijdsplanning en de maximale groepsgrootte beter uitkomt.

Je koopt dus via de ticketshop het online ticket "Ontdekkingstocht volwassenen" met tijdslot 15.30 uur. Kosten 12,50 Euro (voor +/- 1,5 uur  =  inclusief de gids). Alle groepen gaan voor de veiligheid onder begeleiding van een gids deze gewelven in. 

DOMunder neemt ons mee door de bewogen geschiedenis van 2000 jaar Domplein, Utrecht, Nederland, Europa. Met een slimme zaklamp gaan we op een ondergrondse ontdekkingstocht vol spannende verhalen en archeologische vondsten. We beleven de verwoestende storm van 1674 waarbij het dak van de Domkerk instortte en het Domplein ontstond. In het begin van de jaartelling bouwden Romeinen op deze plek het fort ‘Traiectum’.

DOMunder is de enige plek waar het Romeinse verleden letterlijk aanraakbaar is, zowel in de middeleeuwse kelders van Domplein 4 (gefundeerd op tufstenen Romeinse muur uit het jaar 200) als in de opgraving onder het Domplein, waar je praktisch de fundamenten van de via praetoria kunt aanraken. Het unieke is dat alles wat je in DOMunder ziet ook daadwerkelijk onder het Domplein gevonden is.

Hier blijven we tot 17.00 uur. Daarna gaan we naar het naastgelegen kleine maar lekkere bar-restaurant Walden. Het oude pand heeft een historische kelder met prachtige middeleeuwse gewelven, die we net daarvoor ook in DOMunder gezien hebben.

Mocht je zin hebben om mee te gaan uiteten in dit gezellige eeuwenoude pandje laat het me dan tijdig weten. Dan reserveer ik een tafeltje voor ons allen.

Bar-restaurant Walden, Domplein 16, Utrecht.

https://barwalden.nl/dinner

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Alternatieven om naar het Rietveld-Schröderhuis te gaan.

  Op zondag is het in een ruim gebied om het Rietveld-Schröderhuis vrij parkeren (zet je auto ergens tussen museum en het restaurant) https://www.prettigparkeren.nl/kaart/#!Utrecht/Prins_Hendriklaan_50....

  Vanaf het Centraal Station kan je lopen (ongeveer 35 minuten, 2,9 km).

  Groet, Erik

  • Beste Erik,

   Dankjewel voor je aanvulling👍. Prima idee om te gaan lopen, kost je misschien wel wat meer tijd? 

   Let er wel op dat je om 10.50 uur aanwezig bent bij de Ticket Office van het Rietveld-Schröderhuis in verband met het kopen van een los ticket aldaar en het tijdig kunnen starten met de rondleiding om 11.00 uur. 

   Tot ziens in het mooie Utrecht  🖐🍀.

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🙋‍♀️🌻

  • Hai Corine,

   Ik denk inderdaad om te gaan lopen. Het is een mooi gebied van Utrecht. Met een los ticket zit ik dus ook in jouw besloten groep? Misshien zijn er wel meer lopers?

   Groet, Erik

  • Hai Erik,

   Alle deelnemers gaan idd automatisch mee met de rondleiding om 11.00 uur. Daar krijg ik binnenkort een factuur van die ik voorschiet. Na betaling ervan stuur ik alle deelnemers een berichtje om het bedrag van  €7,00 over te maken op mijn rekeningnummer. Daarmee heb je de rondleiding dus al betaald. Je koopt dan enkel nog een los ticket voor de entree van het Rietveld-Schröderhuis bij de Ticket Office om 10.50 uur. Zie ook mijn laatste berichtgeving hierover. 

   Houdt bij het wandelen rekening met de drukte en de vele stoplichten in Utrecht. De afstand is goed te doen maar er zijn veel vertragende factoren onderweg...Mochten er nog meer wandelaars zijn dan kunnen deze zich hierbij melden. 

   Tot horens/ziens 🖐🙋‍♀️!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🌻

    

    

    

  • Beste allen,

   Daarnet ben ik gebeld door de coördinator van het Rietveld-Schröderhuis omtrent het aanschaffen van een ticket.  Wees gerust: Jullie hoeven niet online van tevoren een entree-ticket aan te schaffen. Dit lukt ook niet want de coördinator heeft deze mogelijkheid uit het systeem gehaald. 

   De afrekening voor je entree-ticket gaat als volgt. Je geeft bij de Ticket Office aan of je een museumjaarkaart hebt. Deze laat je zien aan de medewerker die dit registreert.

   Vervolgens krijg ik de factuur van het Rietveld-Schröderhuis met daarop het bedrag van de rondleiding plus de entree van alle deelnemers met en zonder museumjaarkaart.

   Belangrijk: Geef tijdig aan mij door of je wel of geen museumjaarkaart hebt zodat ik de juiste prijs van de rondleiding plus de entree kan berekenen voor je.

   Ik schiet het bedrag  van de factuur dus voor en vraag ik je later om het verschuldigde bedrag terug te betalen aan mij.

   De personen zonder museumjaarkaart betalen dus een hoger bedrag dan de deelnemers met een museumjaarkaart. 

   Alvast heel hartelijk dank voor jullie reactie. Door bijtijds en goed aan te geven of je wel of geen museumjaarkaart hebt voorkom je dus dat je teveel betaalt!

   Tot ziens in het mooie en bijzondere Rietveld-Schröderhuis op 6 november as👍😊! 

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

 • Let op! 'busstation van Utrecht CS aan de Jaarbeurszijde, perron D2' betekent dat je IN de grote stationshal, (eerst uitchecken bij NS), aan het uiteinde van de hal de (rol-)trap naar beneden moet nemen naar busperron D. Niet naar buiten gaan en afdalen naar het Jaarbeursplein!

  Helaas zijn de plattegrondjes van NS en U-OV niet duidelijk. Op de foto die je hieronder kunt aanklikken staat de fotograaf bij de poortjes met zijn rug naar de jaarbeurszijde en met zijn rug naar de (rol-)trappen naar de busperrons C en D.

  https://goo.gl/maps/nkXLqHoyxmZe2yPz6

  Dit bericht is naar aanleiding van een eerdere activiteit waarbij een deelnemer over het hele Jaarbeursplein heeft gelopen en daarna pas er achter kwam dat je het busperron vanuit de hal moet bereiken.

  Google Maps
  Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.
  • plattegrond-u-ov.jpg

 • Beste allen,

  Na overleg met de coördinator over het feit dat de huidige aanmeldprocedure op de website niet handig is als je met een besloten groep naar binnen wilt heeft de goede man een mogelijkheid voor ons gecreëerd waarbij we als groep van 12 personen naar binnen kunnen, nog voordat de reguliere bezoekers arriveren.

  Dat betekent wel dat we iets eerder zullen beginnen met het programma maar dat we dan ook met de hele groep deze besloten rondleiding van 11.00 tot 12.00 uur kunnen bijwonen. 

  De kosten voor de rondleiding bedragen 7,00 Euro per persoon, naast de gebruikelijke entree-kosten (met inachtneming van de gebruikelijke kortingsmogelijkheden voor MJK etc). De entreekosten betaal je bij de ticket-office dus niet via de bestelprocedure op de website!!!

  Als je als deelnemer voor deze actiteit ingeschreven staat ga je nu dus automatisch mee met de rondleiding door het Rietveld-Schröderhuis! Zonder rondleiding is een bezoek aan dit huis helaas niet mogelijk. Zodra ik de factuur ontvangen heb stuur ik je een berichtje omtrent het overmaken van de 7,00 Euro naar mijn rekening.

  De Rietveldwandeling (5,5 km) blijft zoals hij is. Deze vervolgen we zo tegen de klok van 12.30 uur, na ons bezoek aan de koffiebar in het Rietveld-Schröderhuis. Mocht er tijd over zijn dan kunnen we onderweg nog wat drinken in het museumcafé van het Centraal Museum. 

  Het ticket voor DOMunder schaf je online zelf aan via de website, zoals ik eerder beschreven heb. Wees er snel bij want de verkoop gaat snel. 

  Tot zover weer even deze wijziging. Heel graag tot ziens in het mooie Utrecht op zondag 6 november as om 10.20 uur bij het busstation van CS Utrecht, Jaarbeurszijde perron D2! 

  Hartelijke groeten,
  Corine

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.