• zondag 06-11-2022 van 10:20 tot 20:45
 • Plaats: Utrecht
 • Laatste wijziging: 6 november

LET OP: Na overleg met de coördinator over het feit dat de huidige aanmeldprocedure op de website niet handig is als je met een besloten groep naar binnen wilt heeft de goede man een mogelijkheid gecreëerd waarbij we als groep van 12 personen naar binnen kunnen voordat de reguliere bezoekers arriveren. We krijgen deze dag dus met de hele groep een besloten rondleiding van 11.00 tot 12.00 uur, kosten 7,00 Euro per persoon. De kosten van een losse toegangskaart komen hier nog bij en zijn afhankelijk van het hebben van een  MJK. 

https://www.rietveldschroderhuis.nl/nl

Het Rietveldhuis is ontworpen in 1924 en bewoond tot 1985. Het is het architectonische hoogtepunt van De Stijl en een icoon in de stad Utrecht.

In 1924 vraagt de rijke weduwe Truus Schröder de bekende Utrechtse meubelontwerper Gerrit Rietveld of hij haar nieuwe woonhuis wil ontwerpen. De moeder van drie kinderen wil een huis hebben dat helemaal voldoet aan haar eigenzinnige woonideeën. Rietveld maakte in die tijd vooral meubels. Je kent hem vast wel van zijn beroemde Rood-blauwe stoel, die hij ontwerpt rond 1919. Een compleet woonhuis had hij nog niet eerder ontworpen… Voor Rietveld is de opdracht van Schröder dan ook een droom die uitkomt. Hij maakt er een uitbundig experiment van, helemaal in de stijl van De Stijl. De Stijl is een kunststroming, vernoemd naar het in 1917 opgerichte gelijknamige tijdschrift over moderne kunst. Rietveld is een belangrijk lid van die kunstbeweging. Het hele Rietveld Schröderhuis ademt De Stijl….

Documentaire: Voor of na afloop van de rondleiding gaan we in het Ticket Office de documentaire van Daphne Rosenthal bekijken, waarin Gerrit Rietveld en Truus Schröder zelf vertellen over hun ontmoeting, het bouwen van het Rietveld Schröderhuis en de ervaringen van mevrouw Schröder om in dit huis te wonen. Deze film duurt 20 minuten.

Betaling: Voorafgaand aan ons bezoek melden we ons bij het ticket office. Als je een MJK hebt wordt het te betalen bedrag lager dus laat deze zien bij het office. De coördinator stuurt mij een rekening van de rondleiding plus de entreekosten van alle deelnemers. Deze rekening vereffen ik later met jullie. Mocht je er onverhoopt niet bij zijn deze dag en je hebt je te laat afgemeld voor de rondleiding dan zal ik de kosten hiervan wel in rekening brengen bij je.

Jassen en tassen: Jassen en tassen kunnen gratis worden opgehangen in de kluisjes in het Ticket Office.

Fotograferen: Fotograferen in het museum is uitsluitend toegestaan zonder flits.

Gedragsregels: Eten, drinken, grote tassen en rugzakken mogen niet worden meegenomen.

Toegankelijkheid:  Het Rietveld Schröderhuis is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen, minder validen, kinderwagens en buggy's.

Bezoekadres:  Het Rietveld Schröderhuis staat in Utrecht-Oost, vlakbij het Wilhelminapark, aan de Prins Hendriklaan 50.

Het Ticket Office is gelegen direct naast het Rietveld Schröderhuis, op Prins Hendriklaan 50a.  Na de rondleiding en ons bezoek aan de koffiebar starten we zo rond de klok van 12.30 uur met het 1e deel de bijzondere wandelroute.

De Rietveld wandelroute voert ons langs een tiental Utrechtse hoogtepunten uit het werk van Gerrit Rietveld (☆Utrecht 1888 -De bronafbeelding bekijkenUtrecht 1964).   

https://www.visitutrechtregion.com/nl/routes/1542993142/rietveld-wandelroute

We lopen via een deel van de route (Van Waldeck Pyrmontlaan, Mecklenburglaan, Zonstraat, Maliesingel, Nieuwegracht) in ongeveer 40 minuten naar DOMUNDER. Onderweg staan we even stil bij de chauffeurswoning aan de Waldeck Pyrmontkade 20 en het Huis Van der Vuurst de Vries, gelegen aan de Julianalaan 10

Voor DOMUNDER boeken we de rondleiding van 13.30 uur, waar we ca. 10 minuten van tevoren (= om 13.20 uur) aanwezig zullen zijn. 

https://www.domunder.nl/

DOMUNDER is de prijswinnende historische attractie onder het Domplein in Utrecht. Deze ondergrondse attractie met archeologische ruïnes vanaf het jaar 45 toont de Nederlandse geschiedenis. Van de Romeinen, de roemrijke Middeleeuwen tot aan het herbeleven van de storm van 1674

Let op: Voor DOMUNDER worden op de ticketsite 2 tours aangeboden. Een (dure) uitgebreide tour door de gewelven (DOMtours) met een extra liftbezoek aan de toren.  De tweede optie is de eenvoudige tour genaamd:  "Ontdekkingstocht" zonder bezoek aan de toren, enkel met een gids door de gewelven. 

Wij nemen de tour "Ontdekkingstocht" omdat die qua tijdsplanning en de maximale groepsgrootte beter uitkomt.

Je koopt dus via de ticketshop het online ticket "Ontdekkingstocht volwassenen" met tijdslot 13.30 uur. Kosten 12,50 Euro (voor +/- 1,5 uur  =  inclusief de gids). Alle groepen gaan voor de veiligheid onder begeleiding van een gids deze gewelven in. 

DOMUNDER neemt ons mee door de bewogen geschiedenis van 2000 jaar Domplein, Utrecht, Nederland, Europa. Met een slimme zaklamp gaan we op een ondergrondse ontdekkingstocht vol spannende verhalen en archeologische vondsten. We beleven de verwoestende storm van 1674 waarbij het dak van de Domkerk instortte en het Domplein ontstond. In het begin van de jaartelling bouwden Romeinen op deze plek het fort ‘Traiectum’.

DOMUNDER is de enige plek waar het Romeinse verleden letterlijk aanraakbaar is, zowel in de middeleeuwse kelders van Domplein 4 (gefundeerd op tufstenen Romeinse muur uit het jaar 200) als in de opgraving onder het Domplein, waar je praktisch de fundamenten van de via praetoria kunt aanraken. Het unieke is dat alles wat je in DOMUNDER ziet ook daadwerkelijk onder het Domplein gevonden is.

Hier blijven we tot 15.00 uur. Daarna vervolgen we onze rondwandeling tot +/- 17.30 uur. Vanaf het Domplein  lopen we naar het Oud Kerkhof waar we  twee winkels met een Rietveld-pui (Juwelier Begeer, Oudkerkhof 27 en  Leerwinkel Wessels & zoon, Oudkerkhof 15-17) gaan bekijken.

Via Nobelstraat, de Nachtegaalstraat, mnsgr Van de Weteringstraat en de Maliestraat lopen we de Biltstraat in en staan we stil bij het voormalige huis van Truus Schröder-Schräder, Biltstraat 423 en het geboortehuis van Rietveld, Ooftstraat 14. 

We lopen via de Maliebaan en de Maliesingel naar het Centraal Museum in de Agnietenstraat, waar we in het museumcafé nog wat zullen drinken met elkaar.

Als de tijd het toelaat lopen we vanuit het museumcafé langs de Kromme Rijn naar de laatste Rietveld monumenten op deze wandeling, te weten Huis Theissing, Breitnerlaan 11, Huis Muus, Breitnerlaan 9 en de voormalige meubelwerkplaats Rietveld, gelegen aan de Adriaen van Ostadelaan 93. 

Via de Van Mecklenburglaan, de Zonstraat en de Maliesingel lopen we terug naar de binnenstad en het lekkere Ethiopische restaurant Sunshine, (waar de zon altijd schijnt), gelegen aan de Pauwstraat 11, net achter de Oude Gracht in het centrum. 

https://www.ethiorest.nl/ 

Mocht je zin hebben om mee te gaan uiteten laat het me dan tijdig weten. Dan reserveer ik een plaats aan de tafel voor je. Het is bij dit restaurant mogelijk om aan te geven of je met je handen wilt eten of dat je liever bestek gebruikt. Daarnaast zijn er ook alternatieve niet-ethiopische gerechten als spahetti, macaroni, rijst etc. verkrijgbaar. 

 

 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Ik zit net op het bankje naast de voordeur.

 • Hoi Erik,

  Dankjewel voor deze reminder. Het is nu nog droog in Utrecht dus kun je prima wandelen. Wel graag 10 minuten eerder aanwezig zijn, bedankt 🙏!

  Tot straks, groetjes 🙋‍♀️

 • Hoi Corine,

  Wellicht ten overvloede.

  Maar ik ga dus rechtstreeks naar het Rietveld Schröder huis.

  Groet, Erik 

 • 3 x sorry,

  heb me vergist in datum en aktiviteit  en me hier afgemeld, terwijl ik zeker morgen present ben!

   

  • Ha Henk,

   Dankjewel voor je berichtje. Ik heb het even nagekeken en alles is oké voor morgen, zie ook de deelnemerslijst. Ik reken op je, ook met het etentje bij de Ethiopiër.

   We ontmoeten elkaar bij het busstation van Hoog Catherijne alwaar we de bus nemen naar het Rietveld-Schroderhuis, zie ook het programma. 

   Tot morgen, heel gezellig 👍🙋‍♀️!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🧚‍♀️🌷

 • Beste allen,

  Enige dagen geleden heb ik de bevestiging gekregen van het lekkere Ethiopische restaurant Sunshine 🌞🥃 🍺 🍹 🍷  🍵🍴. Zij zien naar ons uit tussen 17.30 en 18.00 uur, heel gezellig👍😙!

  Na ons bezoek aan DOMUNDER houden we voorafgaand aan de Ethiopiër nog een horecastop in het museumcafé van het Centraal Museum dat ook op deze mooie wandelroute ligt, zie de aanvulling in het programma. Neem wel een paraplu mee want er kunnen buien vallen in Midden Nederland. 

  Tot zondag aanstaande, ik zie naar jullie uit om 10.20 uur op perron D2 aan de Jaarbeurszijde!

  Hartelijke groeten😊,
  Corine 🧜‍♀️

 • Hoi Corine, graag ga ik mee uit eten bij het Ethiopische restaurant. Ziet er goed uit. Groetjes Marja M

  • Ha Marja,  

   Dankjewel voor je aanmelding, heel gezellig👍😊! In Den Haag, waar jij dit voorjaar ook bij was en eerder 2x in Amsterdam zijn we ook uiteten geweest bij een Ethiopisch restaurant. Dat smaakte toen heel lekker. Elk Ethiopisch restaurant is net weer even anders. Daarom gaan we dit restaurant in Utrecht ook uitproberen op 6 november as. Heel gezellig dat je opnieuw meegaat👍😊. 

   Henriette uit Wychen heeft zich ook al aangemeld net als Reint & Joost. Daarmee komt de teller voor het etentje bij de Ethiopiër op 5 personen te staan. Ik ga zo spoedig mogelijk een tafeltje reserveren want dat restaurant staat heel goed bekend en wordt druk bezocht👋😋. 

   We houden contact, heel fijn & gezellig! Tot gauw ziens op zondag 6 november as in het mooie oude Utrecht! 

   Hartelijke groeten, 

   Corine 👍🙋‍♀️💐

 • Beste allen,

  Vanwege het iets gewijzigde programma zullen we deze dag bij een ander restaurant afsluiten dan het eerder genoemde kleine Bar-Walden. We gaan met degenen die dat willen (nu reeds 4 personen) de bijzondere Ethiopische keuken van restaurant Sunshine ontdekken & beleven. Dit restaurant, waar de zon altijd schijnt, staat bekend om de beste Ethiopische keuken van heel Utrecht en omstreken! 

  Je kunt ter plekke aangeven wat je eetvoorkeur is: mild of gekruid eten; met je handen eten of liever met bestek. Verder kun je naast gerechten uit de traditionele Ethiopische keuken ook kiezen uit alternatieven uit andere keukens (spaghetti, macaroni, rijst etc). De smaakbeleving staat voorop!

  https://www.ethiorest.nl/ 

  Ben je net als ik ook zo benieuwd naar deze andere Ethiopische keuken, laat me dit dan snel weten. Dan reserveer ik een plaatsje voor je, heel gezellig!

  Tot gauw👍😊 !

  Hartelijke groeten,

  Corine🍀🙋‍♀️🌷

  • Beste allen,

   Morgen zal ik een tafeltje gaan reserveren bij de Ethiopiër. Ook Hankoman heeft aangegeven graag mee te gaan naar dit lekkere en veelzijdige restaurant. Daarmee komt de teller op 6 personen uit.

   Vanwege de vroegere overheersing & invloeden van kolonisator Italië kun je in dit restaurant ook genieten van heerlijke spijzen uit de Italiaanse keuken. We gaan er met elkaar weer een gezellig avondje van maken.

   Tot gauw ziens in het mooie Utrecht!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🙋‍♀️🍀🌻

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.