• zaterdag 09-12-2023 van 12:05 tot 20:15
 • Plaats: Amsterdam
 • Laatste wijziging: dinsdag 05-12-2023

Vandaag gaan we op ontdekkingsreis door Amsterdam en starten met een bezoek aan het Majoor Bosshardthuis.

Via een mooi stukje oud Amsterdam lopen we naar het pand van het Leger des Heils, gelegen aan de Oudezijds Armsteeg 19 te Amsterdam, waar we ons 1,5 uur lang laten meenemen in het verhaal van deze bijzondere vrouw.

Bing Video's

Het Majoor Bosshardthuis is gevestigd in het oudste stenen woonhuis van Amsterdam. Deze unieke locatie in het hartje van het centrum is al een lange tijd onderdeel van het Leger des Heils. Het pand is enkele jaren de woning van Majoor Bosshardt geweest. Haar grenzeloze naastenliefde is voor veel mensen ook vandaag nog een bron van inspiratie.

https://www.legerdesheils.nl/majoor-bosshardthuis

12.15 uur: Ontvangstruimte Leger des Heils met koffie/thee met gebak. Het gebak is op aanvraag dus laat het me bijtijds weten of je daar interesse in hebt!

Start rondleiding met gids door het Majoor Bosshardthuis: 12.30 tot 14.00 uur

Om 14.00 uur starten we onze tocht via een Q.R.-code op je smartphone over de Wallen (= het rondje van de majoor, ongeveer 600 meter = 7 minuten).

https://www.legerdesheils.nl/artikel/rondje-majoor-bosshardt

Na afloop van de Majoor Bosshardt-tocht over de Wallen wandelen we verder naar het kleine & bijzondere Multatulimuseum, gelegen aan de Korjespoortsteeg (900 meter = 11 minuten) waar we tot 16.15 uur zullen blijven. Dit museum is nu ook met een MJK gratis te bezoeken.

https://multatuli.online/multatuli_museum

MULTATULI MUSEUM IN AMSTERDAM

Het Multatuli Museum is gevestigd in het geboortehuis van Eduard Douwes Dekker (1820-1887), die onder het pseudoniem ‘Multatuli’ zijn meest beroemde boek Max Havelaar, of de koffijveilingen der Nederlandse handelsmaatschappij (1860) schreef. De Max Havelaar geldt als de belangrijkste ‘klokkenluider’-roman uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis, en past in een bredere literaire stroming van schrijvers in de 19e eeuw die zich uitspraken tegen onrecht.

In diverse kamers van het museum zijn Multatuli’s persoonlijke eigendommen, gebruiksvoorwerpen en bijzondere exemplaren uit zijn oeuvre te zien. In de stijlkamer is het alsof de schrijver elk moment kan binnenlopen om de pen weer op te nemen.

Als bezoeker kunnen we een rondleiding krijgen van een vrijwilliger en worden we meegenomen langs de geschiedenis van Indonesië ten tijde van Multatuli’s verblijf en maken we kennis met het mooie, tragische en tegenstrijdige persoonlijke leven van Dekker.

Na het bezoek aan dit kleine museum lopen we om 16.15 uur 750 meter (= 10 minuten) terug naar het lekkere & gezellige, goed betaalbare restaurant met 'n vlotte en vriendelijke bediening: De Kroonprins. Dit nabij rederij Lovers gelegen restaurant aan de Prins Hendrikkade 56 bezoeken we i.v.m. met de vroege rondvaart van 16.30 tot 18.30 uur.

Restaurant de Kroonprins, Amsterdam (restaurant-dekroonprins.nl)

Ommenabij 18.30 uur lopen we binnen 5 minuten naar de nabijgelegen rondvaartboot van rederij Lovers ( Prins Hendrikkade 25 = tegenover het IBIS-hotel) waar we uiterlijk om 18.45 uur inchecken voor een bijzondere rondvaart van 60 minuten door de verlichte grachten van Amsterdam in het kader van het "Amsterdam Light Festival 2023"! 

Een uur lang varen door de grachten!

Nederland, het land dat voor een groot gedeelte onder de zeespiegel ligt, is het land van het water. Dammen, dijken maar zeker ook grachten spelen een belangrijke rol in de Hollandse geschiedenis. Reden genoeg om dat met een Rondvaart door Amsterdam van dichtbij te ervaren! 

De grachtengordel van Amsterdam beslaat meer dan 100 kilometer. Deze Rondvaart door Amsterdam neemt ons vanaf de aanlegplek bij het Centraal Station een uur lang mee door deze waterwegen, langs de prachtige verlichte grachtenpanden die langs de kade te vinden zijn en door de niet te missen Prinsengracht, Keizersgracht en Herengracht in verlichte staat!

We boeken - ruim van tevoren!- een online ticket met tijdstip 19.00 uur! Na afloop, zo rond 20.00 uur,  lopen we met elkaar terug naar het nabij gelegen Centraal Station van Amsterdam en gaat iedereen huiswaarts. 

Kosten ticket: 16,00 Euro!

 Ga voor een Rondvaart Amsterdam! | Lovers Canal Cruises |

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  Daarnet sprak ik de coördinator van het Majoor Bosshardthuis. Hij heeft inmiddels voor de al eerder genoemde 6 personen een gebakje 🍰 🍰 🍰 🍰 🍰 🍰 besteld dus dat gaat helemaal goed komen op zaterdag 9 december as.

  Ook restaurant De Kroonprins ziet - na afloop van ons bezoek aan het Multatuli museum - opnieuw naar ons (= 13 personen) uit,  zo tegen de klok van 16.30 uur. We kunnen daar weer heerlijk ouderwets & ongedwongen á la carte bestellen en gaan genieten van het lekkere eten; heel fijn👍😚! 

  Rond 18.30 uur lopen we dan gezamenlijk met ons ticket op zak naar de rondvaartboot van Lovers, welke reeds op ons ligt te wachten aan de nabijgelegen kade voor de afvaart van 19.00 uur.

  Kortom: We gaan er met elkaar weer een heel mooi en gezellig dagje Amsterdam van maken; ik heb er heel veel zin in 👍😊!

  Tot gauw!

  Hartelijke groeten,

  Corine 👍🤗🌺

  12309111880?profile=RESIZE_400x

 • Hoi Corine,

  Je mag voor mij ook een gebakje bestellen.

  • Beste allen,

   Hartelijk dank voor het doorgeven van je interesse in een lekker gebakje. Vandaag heb ik de gedane gebakbestelling doorgegeven aan de coördinator van het Majoor Bosshardthuis.

   Voor de onderstaande 6 personen is er op zaterdag 9 december as een heerlijk gebakje bij de koffie/thee: Idelette, Joost, Miranda, Erik, Inge en ondergetekende.

   Hoogstwaarschijnlijk kun je het gebakje samen met je andere consumptie ter plekke afrekenen; komt helemaal goed! 

   Tot gauw ziens in het mooie Mokum van wijlen Majoor Bosshardt👍🤗🌺🍀🌷! 

   Hartelijke groeten,

   Corine 🖐 🍰 😚12305833254?profile=RESIZE_930x

   https://storage.ning.com/topology/rest/1.0/file/get/12305833254?profile=RESIZE_1200x
 • Ik lust ook wel een gebakje 😃

 • Hi Corine, 

  Ik wil graag een gebakje bij de thee, tot de 9e december!

  Groet Miranda 

 • Beste allen,

  Zoals ik enige tijd geleden al heb aangekondigd is het nu tijd geworden dat ik van jullie wil horen of je zin hebt in een gebakje tijdens de koffie bij Leger des Heils. We komen daar namelijk rond het middaguur aan en misschien heb je dan wel zin in iets extra's bij de koffie. 

  Idelette en Joost hebben al doorgegeven dat zij graag een lekker gebakje bij de koffie willen, waarvoor dank🙏! Wil jij nu ook een lekker gebakje bij de koffie, laat me dit dan s.v.p. zo spoedig mogelijk maar uiterlijk vóór zaterdag 2 december as weten. Dan ga ik het doorgeven aan de coördinator en gaat het helemaal goedkomen tijdens ons koffiemoment van het Leger des Heils op zaterdag 9 december as! 

  Tot gauw ziens in het mooie Mokum van wijlen Majoor Bosshardt!

  Hartelijke groeten,

  Corine

  12304375499?profile=RESIZE_930x

 • Beste allen,

  Vanwege de vroege afvaart van de rondvaartboot gaan we bijtijds eten bij de Kroonprins, van 16.30  tot 18.30 uur.

  Na de gedane afmelding van Margret voor het avondprogramna reken ik alsnog op 14 personen voor het lekkere etentje bij De Kroonprins, heel gezellig

  Zonder tegenbericht ga ik er van uit dat iedereen meegaat eten  bij de Kroonprins. De ticket voor de rondvaartboot dien je zelf te bestellen. Ik heb wel kaartjes geregeld voor de rondleiding door het Majoor Boshardthuis. Dit ticket kun je daar ter plekke afrekenen. 

  N.a.v. de afmelding van Margret voor het avondprogramma (gelukkig zonder rondleiding!) wil ik nog wel een kleine kanttekening plaatsen. 

  Als je je aanmeldt voor mijn activiteiten ga ik er van uit dat je met het complete programma meedoet!  Dit vanwege het vroegtijdig vastleggen van afspraken met rondleidende gidsen omtrent het aantal deelnemers. De prijs per persoon voor de rondleiding gaat voor de anderen omhoog bij minder deelnemers.

  Dus vind je het dagprogramma te lang en/of te vermoeiend en vind je 1 onderdeel wel voldoende,  meld je dan ajb niet aan voor deze complete uitjes. Als het uitje vol zit houd je namelijk een plaats bezet van een Aktivo'er (op de wachtlijst), die wel een dagvullend programma had kunnen  volgen in jouw plaats! Een volgende keer zal ik dat ook wat explicieter vermelden bij de desbetreffende activiteit. 

  Tot ziens in het mooie Mokum op 9 december as! 

  Hartelijke groeten,

  Corine👍😊🪷🍀🙋‍♀️

   

 • Hallo Corinne. Ik eet niet mee. en ga ook niet mee met rondvaart boot. Ik heb onverwachts volgende dag ook een uitstapje.

   

  Groetjes Margret

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.