• 10-07-2021 van 10:00 tot 20:30
 • Plaats: Utrecht/Nieuw Loosdrecht
 • Laatste wijziging: 9 juli

We starten om 10.00 uur bij museum Speelklok; Steenweg 6 te Utrecht, waar ontzettend veel te zien én te horen is. 

Beleef het vrolijkste museum van Nederland - Museum Speelklok

Degenen die dat willen kunnen na de koffie (met gebak in het museumcafé) om 10.30 uur de gratis muzikale rondleiding van 45 minuten bijwonen.

Daarna is er dan tijd om de zelfspelende muziekinstrumenten (speeldoosjes, automaten, carillonklokken, orchestrions, dans- en straatorgels, etc). en de tentoonstelling “Straatbeeld” te bekijken.

De orgelbeelden nemen je mee in hun wereld vol kleur en  verhalen. Hofdansers uit de pruikentijd, spannende geklede ‘cheerleaders’, exotisch geklede heren, plattelandsnostalgie, uitgaansmode uit de jaren 30 en nog veel meer! Paradeer met deze bonte stoet orgelbeelden op de catwalk, dans met ze op de dansvloer en wandel samen, al muziekmakend,  door de straten van toen en nu.

Rond de klok van 12.15 uur vertrekken we richting het NS station Utrecht CS waar we om 12.42 uur de sprinter naar Hilversum en vandaaruit bus 104 om 13.10 uur naar de Nieuwloosdrechtsedijk 150 in Loosdrecht nemen voor een bezoek aan Kasteel Sypesteyn en haar mooie tuinen; bezoektijd vanaf 14.00 uur.

Het levenswerk van jonkheer Henri van Sypesteyn, https://www.sypesteyn.nl/

Sypesteyn geeft een unieke blik in de wereld van jonkheer Henri van Sypesteyn (1857-1937).Tegenover de 15de-eeuwse Sijpekerk bouwde de jonkheer, aan het begin van de vorige eeuw, het kasteel op oude fundamenten; de plek waar hij zelf dacht dat zijn stamslot zou hebben gestaan. Later bleek dit slechts een droom, maar het resultaat was wel een stijlvol gebouw, omringd door grachten en een prachtige historische tuin. Met Sypesteyn wilde de jonkheer zijn familie eren.

De inrichting van het kasteel is nog grotendeels zoals de jonkheer het in de jaren dertig achterliet. In verband met de huidige RIVM maatregelen mogen er op dit moment nog géén rondleidingen plaatsvinden. Wel kunnen we het kasteel op eigen gelegenheid bezoeken met behulp van een audio- en beeldtour.

We maken kennis met alle facetten van de rijke verzameling van de jonkheer en zien onder meer de Wapenkamer, de Gotische Kamer en de 17de-eeuwse Lage Zaal. Op de eerste verdieping staan Oosters en Hollands porselein tentoongesteld, evenals veel familieportretten uit het rijke regentenleven van de achttiende eeuw... 

Lees meer…

Restaurant Op Sypesteyn wordt vanaf 1 januari 2018 met passie gerund door een team van enthousiaste mensen. De oprichters Hans en Annette Hoogerwerf hebben verbinding en harmonie hoog in het vaandel en dragen dat uit door gastvrijheid als kernwaarde voor hun restaurant te stellen. Iedereen is welkom op Sypesteyn, het is een heerlijke plek om te zijn. 

Geniet van de heerlijke (lunch)gerechten in het restaurant,  kom tot rust op het terras en bewonder de prachtige omgeving met kasteel Sypesteyn, het jongste kasteel van Nederland met de historische kasteeltuin.

De kasteeltuin sluit om 17.00 uur waarna we de bus naar Hilversum terug nemen. Mocht je daarna nog willen uiteten laat het me dan tijdig weten want dan ga ik een tafeltje in een lekker en gezellig restaurantje op de Groest bestellen.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 •  Hallo Corine en deelnemers,

  Graag sluit ik me bij jullie aan in Loosdrecht om naar het kasteel Sypesteyn en de prachtige tuin te gaan.

  In de ochtend heb ik al wat anders, daarom had ik me niet eerder aangemeld.

  Nu de activiteit niet vol is, heb ik me wel aangemeld. Zal om tien voor 2 bij het kasteel zijn.

  • Ha Els, 

   Dankjewel voor je berichtje en heel leuk te horen dat je meegaat naar het mooie kasteel Sypesteijn met haar fraaie tuinen. 

   We ontmoeten elkaar inderdaad rond de klok van 14.00 uur bij de ingang van het kasteel in Nieuw Loosdrecht, heel gezellig!

   Tot morgen, we zien naar je uit. 

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

    

 • Beste allen, 

  Vanwege de late mogelijkheden voor diner bij restaurant Indiapoort heb ik nu voor 4 personen om 17.30 uur een tafeltje gereserveerd bij Indiaas/Nepaleesrestaurant Surya, gelegen aan de Langestraat 126 te Hilversum. 

  Https://www.suryarestaurant.nl

  Mocht je ook meewillen en je nog niet aangemeld hebben, laat me dit dan zo spoedig mogelijk weten s.v.p. 

  Heel graag tot ziens bij de start van uitje Utrecht: museum Speelklok om 10.00 uur.

  PS: Denk nog even aan het meenemen van je oortjes voor de audiotour in museum Sypesteijn! 

  Tot gauw👍🙋‍♀️

  Hartelijke groeten 🤗,

  Corine

   

 • Beste allen, 

  Even een reminders over het aanstaande uitje Utrecht. Zelf ga ik met de auto naar Utrecht. Henriette komt met de trein en loopt vanaf Utrecht CS naar het museum toe. Zij is vrij goed bekend in Utrecht en loopt met degene die dat wil naar het museum toe, waar we om 10.00 uur starten.

  Wil je met Henriette meelopen stuur haar dan een p.b.-tje .

  Heel graag tot ziens om 10.00 uur in het museum, heel gezellig!

  Hartelijke groeten,

  Corine

 • Hoi Corine,  Graag ga ik mee uit eten 

  • Hai Marja,

   Dankjewel voor je berichtje,  heel fijn om te horen dat je mee gaat uiteten in Hilversum.  

   We gaan nu al met 5 personen zo rond de klok van 18.00 uur gezellig Indiaas eten bij restaurant Idiapoort, gelegen aan de Gasthuisstraat 1 te Hilversum. 

   https://indiapoort.nl/

   Tot gauw horens/ziens! 

   Hartelijke groeten, 

   Corine

   Fine Indian Dining
   In 1986 opende dit unieke restaurant zijn deuren als pionier onder de Indiase restaurants in deze omgeving. U kunt hier
  • Hoi Dieke, 

   De streekbus rijdt niet naar Utrecht vanuit het kasteel maar naar Hilversum. Om die reden zal het toch een eethuisje in Hilversum worden na afloop omdat er ook o.v.- gebonden Aktivo'ers meegaan! 

   Je hoort z.s.m. meer van me! 

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

  • Hallo Dieke,

   Dankjewel voor je reactie,  heel aardig van je & heel gezellig om te horen dat je ook mee gaat uiteten ter afsluiting van dit mooie rondje Utrecht 🤗.

   Inge heeft zich ook al gemeld waardoor we nu al met 4 personen zijn, heel fijn.

   Utrecht is logistiek gezien inderdaad handiger dan uiteten in Hilversum, temeer omdat we ook starten in Utrecht en sommigen daar hun auto geparkeerd hebben. 

   Ik ga een leuk, lekker en goed betaalbaar restaurantje aan de Oude gracht uitzoeken dat tevens een ruim aanbod aan vegetarisch gerechten op de menukaart heeft staan, komt goed.

   Zodra ik meer weet hoor je het van me. Fijn weekend ook en tot gauw ziens in het mooie Utrecht😊👍. 

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🙋‍♀️

 • Beste allen,

  Hierbij een tip om je auto gratis te parkeren nabij de binnenstad van Utrecht.

  Je kunt je auto gratis parkeren in de wijk "Ondiep", bijvoorbeeld in de Elsstraat. Van daaruit is het nog een kleine 15 - 20 minuten lopen naar het museum Speelklok in de oude binnenstad van Utrecht.

  Heel gezellig om elkaar daar rond 10.00 uur te ontmoeten op 10-7 as, tot gauw!

  Hartelijke groeten,
  Corine
 • ook al VOL!
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.