Vanwege de corona lockdown zijn alle activiteiten geannuleerd t/m ten minste 25 april 2021.

 • 08-05-2021 van 10:00 tot 20:30
 • Plaats: Utrecht/Nieuw Loosdrecht
 • Laatste wijziging: 8 april

We starten om 10.00 uur bij museum Speelklok; Steenweg 6 te Utrecht, waar ontzettend veel te zien én te horen is. 

Beleef het vrolijkste museum van Nederland - Museum Speelklok

Degenen die dat willen kunnen na de koffie (met gebak in het museumcafé) om 10.30 uur de gratis muzikale rondleiding van 45 minuten bijwonen.

Daarna is er dan tijd om de zelfspelende muziekinstrumenten (speeldoosjes, automaten, carillonklokken, orchestrions, dans- en straatorgels, etc). en de tentoonstelling “Straatbeeld” te bekijken.

De orgelbeelden nemen je mee in hun wereld vol kleur en  verhalen. Hofdansers uit de pruikentijd, spannende geklede ‘cheerleaders’, exotisch geklede heren, plattelandsnostalgie, uitgaansmode uit de jaren 30 en nog veel meer! Paradeer met deze bonte stoet orgelbeelden op de catwalk, dans met ze op de dansvloer en wandel samen, al muziekmakend,  door de straten van toen en nu.

Rond de klok van 12.15 uur vertrekken we richting het NS station Utrecht CS waar we om 12.42 uur de sprinter naar Hilversum en vandaaruit bus 104 om 13.10 uur naar de Nieuwloosdrechtsedijk 150 in Loosdrecht nemen voor een bezoek aan Kasteel Sypesteyn en haar mooie tuinen; bezoektijd vanaf 14.00 uur.

Het levenswerk van jonkheer Henri van Sypesteyn, https://www.sypesteyn.nl/

Sypesteyn geeft een unieke blik in de wereld van jonkheer Henri van Sypesteyn (1857-1937).Tegenover de 15de-eeuwse Sijpekerk bouwde de jonkheer, aan het begin van de vorige eeuw, het kasteel op oude fundamenten; de plek waar hij zelf dacht dat zijn stamslot zou hebben gestaan. Later bleek dit slechts een droom, maar het resultaat was wel een stijlvol gebouw, omringd door grachten en een prachtige historische tuin. Met Sypesteyn wilde de jonkheer zijn familie eren.

De inrichting van het kasteel is nog grotendeels zoals de jonkheer het in de jaren dertig achterliet. In verband met de huidige RIVM maatregelen mogen er op dit moment nog géén rondleidingen plaatsvinden. Wel kunnen we het kasteel op eigen gelegenheid bezoeken met behulp van een audio- en beeldtour.

We maken kennis met alle facetten van de rijke verzameling van de jonkheer en zien onder meer de Wapenkamer, de Gotische Kamer en de 17de-eeuwse Lage Zaal. Op de eerste verdieping staan Oosters en Hollands porselein tentoongesteld, evenals veel familieportretten uit het rijke regentenleven van de achttiende eeuw... 

Lees meer…

Restaurant Op Sypesteyn wordt vanaf 1 januari 2018 met passie gerund door een team van enthousiaste mensen. De oprichters Hans en Annette Hoogerwerf hebben verbinding en harmonie hoog in het vaandel en dragen dat uit door gastvrijheid als kernwaarde voor hun restaurant te stellen. Iedereen is welkom op Sypesteyn, het is een heerlijke plek om te zijn. 

Geniet van de heerlijke (lunch)gerechten in het restaurant,  kom tot rust op het terras en bewonder de prachtige omgeving met kasteel Sypesteyn, het jongste kasteel van Nederland met de historische kasteeltuin.

De kasteeltuin sluit om 17.00 uur waarna we de bus naar Hilversum terug nemen. Mocht je daarna nog willen uiteten laat het me dan tijdig weten want dan ga ik een tafeltje in een lekker en gezellig restaurantje op de Groest bestellen.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  Nu er mogelijk versoepelingen van de Corona maatregelen aankomen lijkt het me handig om alvast een ticket voor deze 2 musea te reserveren (mocht je dat nog niet gedaan hebben) zodat we elkaar daadwerkelijk kunnen treffen, als eerste bij museum Speelklok in Utrecht op zaterdag 8 mei aanstaande om 10.00 uur, heel gezellig!

  Tot gauw!

  Hartelijke groet,
  Corine 🙋‍♀️🙂
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.