• zondag 04-12-2022 van 10:30 tot 17:15
  • Plaats: Breukelen
  • Laatste wijziging: zondag 04-12-2022

Zondag 4 December wil ik een rondje wandelen vanaf station Breukelen, eerst langs het Amsterdamrijnkanaal, dan bij Nieuwer ter Aa met het pontje (nu nog in de vaart) het kanaal oversteken (gratis). Hier komen we bij het landgoed Overholland, na een paar kilometer wandelen komen we bij Fort Nieuwersluis. Hier wil ik een koffiestop doen en een klein rondje over het Fort.

Na de stop gaan we het jaagpad langs Vecht op, en via  Loenen aan de Vecht naar Vreeland. Daar steken we de rivier over om via de andere zijde van de Vecht weer naar Breukelen te gaan. De wandeling is totaal ong. 18 km. Je kan de route ook verkorten door in Loenen of Nieuwersluis op de bus te stappen naar Breukelen.

Fort Nieuwersluis onderdeel van de Hollandse waterlinie
In 1672 werd de Nederlandse Republiek door vier buurlanden aangevallen. Om Holland te beschermen werden polders onder water gezet. Deze waterlinie strekte zich uit van Muiden tot voorbij Woudrichem en kreeg later de naam Oude Hollandse Waterlinie. Onder leiding van de Staten van Holland en prins Willem III van Oranje groeide de waterlinie in de zomer van 1672 uit tot een onoverkomelijke waterhindernis.
 
De Oude Hollandse Waterlinie is vooral goed te bewonderen vanuit de lucht. Met een vogelvluchtperspectief op de waterrijke Hollandse polders kan je je de inundaties (opzettelijk onder water zetten van land) van een waterlinie voorstellen. Je ziet geometrische stervormen van 17-eeuwse vestingsteden, de strategische ligging van sluizen en de diversiteit van het landschap.
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.