• zondag 10-10-2021 van 11:00 tot 17:00
 • Plaats: Breukelen, Nieuwersluis, loenen aan de Vecht, Vreeland
 • Laatste wijziging: donderdag 07-10-2021

Aanstaande zondag wil ik een rondje wandelen vanaf station breukelen , eerst langs het Amsterdamrijnkanaal dan bij Nieuwer ter Aa met het pontje het kanaal over ( gratis) hier komen we bij het landgoed Overholland, na een paar kilometer komen we bij Fort Nieuwersluis ,hier wil ik een koffiestop doen en kunnen we de tentoonstelling Oude Hollandse Waterlinie  bekijken( Buiten )

 

De tentoonstelling met 24 prachtige luchtfotos van vestingwerken en sluizen van de Oude Hollandse Waterlinie is van 2 september t/m 30 november 2021 gratis te bezoeken op Fort Nieuwersluis. Voor kinderen is er tevens een leerzame en leuke speurtocht, op te halen aan de bar bij de KoffieKazerne op het fort.
 

Linie van Boven

In 1672 werd de Nederlandse Republiek door vier buurlanden aangevallen. Om Holland te beschermen werden polders onder water gezet. Deze waterlinie strekte zich uit van Muiden tot voorbij Woudrichem en kreeg later de naam Oude Hollandse Waterlinie. Onder leiding van de Staten van Holland en prins Willem III van Oranje groeide de waterlinie in de zomer van 1672 uit tot een onoverkomelijke waterhindernis.
 
De Oude Hollandse Waterlinie is vooral goed te bewonderen vanuit de lucht. Met een vogelvluchtperspectief op de waterrijke Hollandse polders kan je je de inundaties (opzettelijk onder water zetten van land) van een waterlinie voorstellen. Je ziet geometrische stervormen van 17-eeuwse vestingsteden, de strategische ligging van sluizen en de diversiteit van het landschap.
 
Na de stop gaan we het jaagpad op, en via  loenen aan de Vecht  naar Vreeland daar steken we de Vecht over om via de andere zijde van vecht weer naar Breukelen te gaan . totaal ong. 18 km . Je kan de route ook verkorte door in Loenen of Nieuwersluis  op de bus te stappen naar breueklen 
 
 
 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • 10-10 ook Mooie datum 👍

 • Hoi Wim , niet te hard schreeuwen hè . Ik heb later de datum opgeschoven , komt mij beter uit . Er stonden toen toch nog geen deelnemers , dus dat kon nog.  Groet Jacob 

 • Prachtige wandeling met veel interessante details, Jacob👍😊. Als ik had gekund was ik heel graag met je meegegaan maar ik zit zondag 3-10 as al in Amsterdam. Jammer dat je deze mooie activiteit zo kort van tevoren op de Aktivosite geplaatst hebt, er is vast en zeker animo voor.

  Mocht je er voor kiezen om hem door te schuiven dan ga ik op een later tijdstip heel graag met je mee!

  Tot horens/ziens!

  Hartelijke groeten,

  Corine 

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.