De aanmelding is gesloten

 • 05-01-2020 van 10:30 tot 21:00
 • Plaats: Utrecht
 • Laatste wijziging: 3 januari

Utrecht is een stad die je gezien moet hebben! Met zijn geschiedenis van meer dan 2000 jaar zijn er prachtige verhalen over te vertellen. De rondleiders van Gilde Utrecht kennen de mooiste plekjes van de stad en laten ons graag kennismaken met de unieke werven langs de grachten, de hofjes, de kloosters, de kerken en natuurlijk de dom.

Zondag 5 januari om 11 uur staat een rondleider van Gilde Utrecht op ons te wachten bij de Domtoren voor Domplein 9 (is het adres van het VVV-kantoor) voor een gratis rondleiding van een uur. We kunnen gewoon aansluiten, zonder aanmelding vooraf. 

Na de rondleiding, zo tegen 12.15 uur gaan we met elkaar wat gebruiken bij Graaf Floris aan de Vismarkt, waarna we richting het Centraal Museum wandelen voor de indrukwekkende tentoonstelling: Dromen in beton! Over de onstuimige levensloop van Kanaleneiland en Hoog Catharijne. Wat vertelt de geschiedenis van Kanaleneiland en Hoog Catharijne ons? Om dat te doorgronden, kijken we in Dromen in beton door veel verschillende ogen.

Zo is de tentoonstelling gemaakt door drie conservatoren van het Centraal Museum: design, stadsgeschiedenis en hedendaagse kunst. Daarnaast komen Utrechters van toen en nu aan het woord. En welk beeld hield de landelijke pers ons in de afgelopen decennia eigenlijk voor? Was dat de werkelijkheid? Deel je mening daarover in de laatste tentoonstellingszaal. Of scherp je blik aan het werk van de kunstenaars die zich op verzoek van het Centraal Museum door Kanaleneiland en Hoog Catharijne lieten inspireren.

In de tentoonstelling gaan iedere zondagmiddag -om 15.00 uur- specialisten in gesprek met bezoekers. Samen met architecten, stedenbouwers, historici, politici en kunstenaars, wordt gediscussieerd over toekomstbestendig bouwen. 

Daarna lopen we voor wie zin en trek heeft rond 17.15 uur richting restaurant Bar Walden, gelegen aan het Domplein 16 te Utrecht voor een gezellig en lekker etentje. Dat is tevens een mooie afsluiting van een lange, voldane dag vol indrukken.

 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,
  Het is bijna 5-1 as, daarom hier even een update van de laatste stand van zaken.

  Vanwege de grote belangstelling voor deze activiteit heb ik de deelnemerslijst verruimd naar 14 personen. Door de afmelding van 3 personen zijn er plaatsen vrijgekomen en is er wat ge- en verschoven op de deelnemerslijst.
  (NB: We zijn nu in totaal met 13 personen dus theoretisch zou er nog 1 persoon meekunnen. Die persoon kan zich dan via een p.b. melden bij mij want de inschrijving is officieel gesloten.)
  Op dit moment reken ik op onderstaande personen:
  Christina, Edwin, Else, Jacob, Johan, Joost, Jose, Marja, Monique, Peter, Rainer en René.

  Graaf Floris heeft aangegeven dat zij geen grote groepen kan ontvangen voor een lunch. Om die reden ben ik uitgeweken naar de Winkel van Sinkel, gelegen aan de Oudegracht 158 te Utrecht. Zij rekenen op ons ná de rondwandeling, zo tegen de klok van 12.30 uur.

  Joost, Marja en Peter hebben aangegeven dat zij ook 's avonds mee willen eten bij Bar Walden, gelegen aan het Domplein 16. Dit lijkt me een heel toepasselijk en sfeervol restaurantje. Ik ga daarom z.s.m. een tafeltje reserveren voor 4 personen. Mocht je nu ook graag 's avonds mee-eten maar heb je je nog niet opgegeven laat het me dan s.v.p. zo spoedig mogelijk weten, dan kan ik nog wat regelen.

  Tot zover weer even, ik zie naar jullie uit op zondag 5-1 as om 10.30 uur onder de
  kunstwolk in Utrecht, heel gezellig!

  Hartelijke groet,
  Corine
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

 
 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.