• 17-10-2020 van 10:30 tot 21:00
 • Plaats: Zutphen
 • Laatste wijziging: 14 oktober

Vandaag gaan we de stad Zutphen verkennen middels een stadswandeling met gids en een bezoek aan het stedelijk museum.

De gids van het Gilde laat ons graag de mooie plekjes en monumentale gebouwen van de Hanzestad zien, zoals middeleeuwse vestingwerken, kerken en huizen. Zutphen heeft in zijn eeuwenoude centrum de meeste middeleeuwse monumenten van Nederland!

't Vertrekpunt van de wandeling is het stadhuis in Zutphen, gelegen aan het ’s Gravenhof. De start is om 11.00 uur en de wandeling duurt 1,5 uur. 

Rond het tijdstip van 12.30 uur gaan we met elkaar lunchen in het mooie, gezellige en stokoude Genietcafé Borro’s hof’, (nu omgebouwd tot restaurant) gelegen aan de Oude Bornhof 55 -57 te Zutphen.

https://www.genietcafe.nl/

Ter info:
Borro was een kanunnik van de Sint-Walburgiskerk in Zutphen. Kort voor 1320 kocht hij een halve hectare grond met een huis tussen de Zaadmarkt, de latere Bornhovestraat en de Schupstoel.

De geschiedenis van het Bornhof (Borro’s hof) begint met de stichtingsakte van 1320. Toen stelde Borro een testament op, waarin hij zijn huis en de hof vermaakte aan de armen en behoeftigen. Ook liet hij opnemen dat het beheer van huis en hof was opgedragen aan het bestuur van de stad Zutphen en dat het eigendom nooit mocht worden verkocht. Na zijn overlijden trad zijn wilsbeschikking automatisch in werking: onder toezicht van een provisor (bestuurder) gaf het huis eeuwenlang voedsel, kleding, geld en onderdak aan arme Zutphenaren.

Na de lunch bezoeken we rond 14.00 uur tot sluitingstijd (17.00 uur) het

STEDELIJK MUSEUM ZUTPHEN MET EXPOSITIE: CODE GEEL & ZONNIG/WIM OEPTS

https://museazutphen.nl/

Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van Zutphen en de Graafschap (de huidige Achterhoek) verzamelt en op originele wijze in beeld brengt. Ontdek ‘Het Verhaal van Zutphen’, een van de oudste steden van Nederland, aan de hand van bijzondere objecten uit de museale, archeologische en archiefcollecties.

Daal af naar de gewelfde middeleeuwse kelder en stap in de roerige geschiedenis van de plek die zich tot de stad Zutphen ontwikkelde. Een belangrijke gebeurtenis in deze ontwikkeling was de aanval door Vikingen in 882, die als een crimescene getoond wordt.
Tijdens een wandeling door de tijd, wisselen hoogtepunten en dieptepunten elkaar af zoals de Hanzetijd – die Zutphen de bijnaam ‘De Rijkste’ bezorgde – en de gewelddadige Tachtigjarige Oorlog.

De pracht en praal van de Gelderse adel wordt getoond, waaronder het beroemde ‘Zutphens Zilver’, maar ook de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog.

Opvallend zijn de objecten die tot de oudste van Nederland behoren, zoals het ‘oudste horloge’ (de Zutphense kwadrant uit 1300), het ‘oudste stripverhaal’ (de Maan- en klaagbrief uit 1493) en de ‘oudste foto’ uit 1839.

EXPOSITIE: CODE GEEL & ZONNIG

 Na afloop wil ik gaan uiteten bij het lekkere & goed betaalbare Turks-Italiaans restaurant Efeze, gelegen aan de Houtmarkt 50 te Zutphen.

https://www.efezezutphen.nl/

Mocht je het leuk vinden om mee te gaan laat me dat dan uiterlijk een week van tevoren weten zodat ik tijdig een tafeltje kan reserveren.

 Deelnemers aan een stadswandeling van het Gilde Zutphen krijgen 10% korting op de rekening van stadsbrouwerij Cambrinus. Om die reden gaan we voordat we bij Efeze gaan eten eerst nog een biertje drinken bij stadsbrouwerij Cambrinus, van 16.45 tot 17.45 uur. 

Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hallo allemaal, ja, wat jammer Corine voor al jouw moeite. Na de lange tijd was ik er zeer aan toe weer eens mee te gaan met Aktivo en speciaal met jouw uitje. Erg jammer, maar niks aan te doen. Hopelijk wil je het nog een keer in een later stadium doen? dat zou leuk zijn.

  Groetjes, Petra
 • Ja Corine, begrijpelijk, maar niet minder jammer. Zeker ook vanwege de moeite die jij er voor hebt gedaan. Dank voor alle moeite om dit spannende uitje te organiseren. We zetten de blik
  maar weer op een nieuwe einder!
  Hartelijke groet van Henk
 • Beste allen,

  Vanavond na de persconferentie, ontving ik een e-mail van het Gilde met daarin de mededeling dat men wilde overgaan tot annulering van deze activiteit vanwege de nieuwe en strengere aangekondigde Coronamaatregelen.
  Het Gilde gaat mij de voorgeschoten 60,- Euro terugbetalen; jullie hoeven dus niet meer te storten naar mijn rekening.
  Degenen die mij reeds 5,- betaald hebben heb ik vanavond het reeds gestorte bedrag terugbetaald; hartelijk dank voor jullie vertrouwen en heel graag tot een volgend uitje Zutphen, dat er zeker zal komen. Dit wordt waarschijnlijk herhaald in de zomer van 2021, zodra de maatregelen weer versoepeld worden en de terrassen weer helemaal open mogen!

  Hoop doet leven, daarom heel graag tot gauw weer lieve mensen.

  Hartelijke groeten,
  Corine
  • Ha Corine,
   Jammer dat de stadswandeling niet door kan gaan maar wel begrijpelijk.
   Hopelijk kan het volgend jaar zomer alsnog doorgaan zonder de maatregelen.

   Groeten Sophia,
 • Het zal ivm de laatste regels niet uit eten worden he Corine. Jammer is dat zeg! Jij krijgt nog geld van mij voor de wandeling van het Gilde. kun je me nog even het bankrekeningnummer doorgeven?
 • Corine, dan wacht ik nog even op het bankrekeningnummer voor de stadswandeling.
  Groetjes,
  • Hallo Petra, kijk even in je spambox als je mijn persoonlijk bericht niet ontvangen hebt gisteren. Het kan zijn dat het bericht daarin terechtgekomen is. Dat gebeurde bij Sophia ook vertelde ze mij vandaag in het Boerhaave museum in Leiden.

   Ik heb alle deelnemers een berichtje gestuurd met daarin genoemd mij rekeningnummer.

   Heel graag tot ziens in Zutphen volgende week!

   Hartelijke groeten,
   Corine
 • ik heb begrepen dat de speciale tentoonstelling de magie van licht er dan zal zijn mensen, daar kun je via een normaal ticket voor reserveren. expositie code geel & zonnig is dan af gelopen.
 • Beste allen,

  Deelnemers aan een stadswandeling van het Gilde Zutphen krijgen 10% korting op de rekening van stadsbrouwerij Cambrinus bij gebruik van een consumptie. Ik heb deze kortingsbon van het Gilde gekregen.

  Om die reden gaan we na afloop van het museum eerst nog even met elkaar een biertje drinken bij stadsbrouwerij Cambrinus, zo rond 16.45 uur, alvorens we naar restaurant Efeze lopen voor het diner, lijkt me heel gezellig.

  Tot gauw!

  Hartelijke groeten,
  Corine
 • Voor iedereen die meegaat naar het museum in Zutphen: neem een reservering met het tijdstip 14.00 uur.
  Voor de expositie hoef je hier niet apart te reserveren, die zit er gewoon bij inbegrepen Petra!

  Heel graag tot ziens allen,

  Hartelijke groet,
  Corine
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee voor € 9,95 per drie maanden of € 29 per jaar.

Wie is online

Inloggen om te zien wie online is.

 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.