• 12-09-2021 van 11:00 tot 20:30
 • Plaats: Batenburg
 • Laatste wijziging: 11 september

Om 11.00 uur worden op zondag 12 september (Open monumentendag) rondleidingen verzorgd over de slotruïne van Batenburg, gelegen aan de Molendijk 11 te Batenburg. Een gastvrouw ontvangt ons daar en vormt kleine groepjes. Vervolgens betreden we onder begeleiding van de rondleider het terrein van de slotruïne van Batenburg.

https://www.openmonumentendag.nl/activiteit/rondleidingen-over-de-slot-ruine-van-batenburg/

Direct na de rondleiding (met koffie- en theemoment) lopen we een kleine 800 meter de Molendijk op en brengen we een kort bezoek aan de windkorenmolen, een zogenaamde gesloten standerdmolen, gelegen aan de Molendijk 15. De molen was een dwangmolen. Dat wil zeggen dat de boeren van Batenburg, Leur en Horssen verplicht waren hun granen bij de molen van de Heer te laten malen. Het is een van de weinige standerdmolens met een rieten kap. Deze - normaliter voor publiek gesloten - molen is in het kader van Open Monumentendag tot 13.00 uur te bezichtigen dus is enige haast geboden. Om die reden zal de lunch na dit molenbezoek plaatsvinden, zo rond 13.15 uur bij uitbaeterij “De Viersprong”, gelegen aan de Grootestraat 44 te Batenburg.

http://www.uitbaeterijdeviersprong.nl

Na de lunch (14.00 uur) maken we een korte stadswandeling (3 km) door de Heerlijkheid Batenburg, waarbij we 26 grote en kleine monumenten aan doen. Als laatste bezoeken we de Rooms Katholieke St. Victorkerk, gelegen aan de Kruisstraat 7, die ook op deze speciale dag haar deuren heeft geopend voor het publiek. Dit is een rijksmonument.

Voor meer info over de bezienswaardigheden in Batenburg, zie ook de website:

https://www.ambulare.nl/stadswandeling-batenburg-wandelen-door-dorpje-met-beschermd-stadsgezicht/

Zo rond de klok van 15.30 uur nemen we dan het voetveer naar Demen, waar we het laatste deel van de NS wandeling "Land van Ravenstein" oppakken (+/- 3,5 km) :

https://www.ns.dagje-uit/wandelen/land-van-ravenstein.html

In Demen komen we o.a. langs de 19de-eeuwse Sint Willibrorduskerk, ontworpen door de bekende architect Pierre Cuypers, die ook het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam ontwiep.

Via het mooie dorpje Neerlangel met een bezoek aan een beroemd kerkje met de oudste toren van Brabant uit de 10e of 11e de eeuw, gewijd aan Johannes de Doper bereiken we uiteindelijk het station van Ravenstein. Het kleine stadje ademt nog altijd de sfeer van vroeger. Al wandelend zien we opnieuw een veelheid aan monumenten: twee kerken, veel schilderachtige huizen, molen “De Nijverheid” en enkele restanten van de vestingwerken, waar de kanonnen nog staan opgesteld.

We eindigen deze wandeling rond 16.15 uur bij het leerlooijerijmuseum, gelegen aan de Walstraat 20, dat tot 17.00 uur te bezoeken is.  Het bezoek aan het museum is gratis, een donatie wordt opprijsgesteld. Er hoeft geen tijdslot besproken te worden.

https://www.leerlooierijravenstein.nl

Zo tegen de klok van 17.30 uur gaan we uiteten bij bistro “Het Spoortje”. Heb je zin om mee te gaan eten, laat dat me dan zo spoedig mogelijk weten s.v.p.

https://www.spoortje-ravenstein.nl

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Dag allen,

  Wil graag komen, maar het reisadvies van 9292 geeft niet aan hoe ik er moet komen. Kan iemand mij ergens oppikken of hoe komen de andere mensen er met Openbaar Vervoer?

  • Gr. Liedeke(huisje1)

   

   

   

   

   

  • Dag Corina,

   Bedankt voor het aanbod. Mijn trein komt dan aan om 9.26. Ik bekijk het nog even...het wordt dan al met al een verre reis voor mij. Naar Ravenstein is het al 1 uur en 12 min.....vanuit Utrecht Overvecht waar ik vandaan kom. Ik laat het je nog weten. Gr. Liedeke.

    

    

  • Hoi Liedeke, 

   Dankjewel voor je berichtje. Zonder tegenbericht voor 20.00 uur ga ik er vanuit dat je afziet van deze activiteit. Jammer maar wel heel begrijpelijk. 

   Tot horens/ziens!

   Hartelijke groet, 

   Corine 

  • Hai Corine,

   Het wordt me inderdaad een te lange reis. Heb er even over nagedacht en zie er toch vanaf. Heb me dit van tevoren niet voldoende gerealiseerd. Fijne dag morgen allemaal.

   Gr. Liedeke.

    

    

    

  • Hai Liedeke,

   Dankjewel voor je reactie,  heel begrijpelijk hoor. Ravenstein is voor jou een aardig eindje rijden met de trein. 

   Heel graag tot ziens bij een volgend uitje, heel gezellig! 

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

  • Hoi Liedeke, 

   Als je morgen om 9.40 uur op station Ravenstein staat kan je opgepikt worden. Zie maar even!

   Groetjes, 

   Corine 

 • Beste allen, 

  Vandaag berichtte uitbater De Viersprong in Batenburg me dat we van harte welkom zijn voor een overheerlijke lunch, zo tegen de klok van 13.15 uur. 

  Heel gezellig 👍😊,  tot zondag as! 

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🙋‍♀️

 • Beste wandelaars,

  De juiste URL voor de NS-wandeling 'Land van Ravenstein' is:

  https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/land-van-ravenstein.html

  JB

  Land van Ravenstein - NS-wandeling | Dagje Uit | NS
  Lekker wandelen en struinen door de uiterwaarden van de Maas of rondkijken in oude dijkdorpjes.
 • Hallo Corine,

  Ik ben nieuw hier, ben benieuwd!

  Mvg

  • Hai Ria, 

   Leuk dat je je aangemeld hebt voor deze activiteit, heel gezellig ook👍😊. Als je dagelijks even op de website kijkt zul je merken dat er geregeld nieuwe activiteiten bijkomen waar je je voor kunt aanmelden. Dat is m.i. de beste manier om een plaatsje te kunnen verwerven en actief betrokken te raken. 

   Ik zie naar je uit in Batenburg bij de oude kasteelruïne voor de rondleiding aldaar. Heel gezellig je te ontmoeten en verder te praten; nog een mooie zomer toegewenst 👍☺.

   Hartelijke groeten 🙋‍♀️,

   Corine 

   Corine

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

Kennismakingsactiviteit

Op zondag 24 oktober 2021 is er een kennismakingsactiviteit in Bilthoven voor mensen die een keer mee willen doen met één van onze activiteiten.

Als je wilt kennismaken met Klub Aktivo en je staat nog niet bij ons ingeschreven, dan kun je je aanmelden via de volgende link: https://form.jotform.com/212576076710051

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.