Met de intercity is Steenwijk makkelijk te bereiken. 

Mooie wandeling over een bosrijke stuwwal, langs weilanden en over het prachtige landgoed De Eese.

Een stuwwal uit een reeds lang gesmolten ijstijd, bekleed met bos. Voor holle paden hoef je niet naar Limburg, want hier zijn ze ook, jarenlang uitgesleten door het water dat De Woldberg afkomt.

Op de flank van de berg vormt een robuuste uitkijktoren, een mooi uitzichtpunt. Zelfs Heerenveen en Giethoorn zijn bij helder weer te zien. Net als de kerktoren van Steenwijk, het station en het vlakke land met de weilanden waar je zojuist nog liep. Voor wie hoogtevrees heeft of opziet tegen de 131 treden, is het goed toeven in het theehuis eronder.

08-10 de route voorgelopen. Een mooie gevarieerde route met veel bos en mooie uitzichten. Ook kastanjes en veel eikels gezien.

Woldberg (Steenwijk) - NS-wandeling | Dagje Uit | NS

 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hallo, is nou helemaal geen horeca op deze route? Of is het pas na 13 km?  

   

  • Na 13 km, en als we het inkorten, na 9 km.

 • Hallo Jan,

  Het is jammer dat Theehuis Tuk gesloten is. Maar ik wil nog even kwijt, dat als koffie aan het begin wenselijk is, dan zou evt de Mac. bij de afrit van de A32 nog een alternatief kunnen zijn.

  Je moet dan alleen wel een extra lusje van ongeveer een kilometer lopen. Vanaf de grote parkeerplaats ga je dan rechts ipv links en daarna linksaf langs de doorgaande weg. Daarna ligt links een fietspad met water. Deze ga je in en al gauw zie je dan de Mac. Volgens mij zij  daar meer horeca's.

  Als je daarna dit fietspad vervolgd, dan kom je weer op de route. Het hoeft natuurlijk niet. Het is maar een idee hoor! Maar anders heb je de eerstvolgende horeca pa na een kilometer of 9, 10.

  • Bedankt voor de informatie Johan, ik neem het mee op de wandeldag.

 • Hoi Jan, dank voor je uitnodiging voor de pizzeria na afloop van de wandeling. Zo het nu lijkt ga ik niet mee naar de pizzeria. Tot zaterdag!

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.