• 17-10-2021 van 12:00 tot 20:00
 • Plaats: Wezep
 • Laatste wijziging: 15 oktober

https://klompenpaden.nl/klompenpad/wiseperpad/

Ontdek het prachtige landschap rond Wezep en Hattemerbroek: over landgoed IJsselvliedt, door bossen, over heide en door uitgestrekte weidegebieden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

2019-03-07-Wiseperpad_600dpi.pdf (klompenpaden.nl)

De naam Wisepe zien we al in het jaar 1200 en komt van de Germaanse woorden wiese (weide) en ep (apa, wat water betekent); dus natte weide. Het gebied tussen de Veluwe en de voormalige Zuiderzee was moerassig. Vanaf 1600 liepen Hessenwegen als handelsweg voor postkoets en ander vervoer over de Veluwe. Ook vanaf Hattem liep een Hessenweg via wat nu Wezep is richting ’t Loo en Vierhouten en splitste zich daar richting Harderwijk en Amersfoort. 

We verzamelen om 12.00 uur bij station Wezep, alwaar we een bezoek brengen aan lunchroom/ cafetaria Any Tyme te Wezep.

https://anytyme-wezep.nl

Na deze lunchstop vervolgen we de route met de klok mee richting het Noorden en komen zo terecht bij zandverstuiving “De Klunze” . Zandverstuiving ‘De Klunze’ is de meest noordelijk gelegen zandverstuiving op de Veluwe. Dit unieke natuurgebiedje ligt verscholen in het bos. Rond 1800 bestond het gebied zuidwestelijk van Wezep voornamelijk uit bossen, heidevelden en kleine zandverstuivingen.

Nog verder noorderlijk lopen we richting landgoed IJsselvliedt alwaar we eerst nog een bezoekje brengen aan het mausoleum van de graaf en gravin Van Limburg Stirum, welke daar na hun overlijden in 1948 en 1955 bijgezet zijn. Voor het gebouw bevindt zich een grafkelder met grote afdeksteen. Dit is het familiegraf van de familie Nobel met de graven van hun lievelingsdieren.

Landgoed IJsselvliedt omvat 220 hectare bos en landbouwgronden, vijf boerderijen, een landhuis met bijgebouwen en schitterende tuinen en parken.

We passeren de Zuiderzeestaatweg, welke in 1830 in opdracht van koning Willem 1 werd aangelegd. De straat heeft zijn naam te danken aan het zeewater, dat rond 1900 geregeld tot aan deze weg kwam. De weg is van groot belang geweest voor de ontsluiting en ontwikkeling van de Noord-Veluwe. Alleen in Wezep bij de dorpskerk  ligt nog 300 meter van deze oorspronkelijke straatweg, welke 64 km lang is en vanaf Hoevelaken tot aan de IJssel bij Zwolle loopt. In Wezep wonen relatief nog veel stratenmakers.

We lopen nu oostelijk richting buurtschap ‘De Voscule’, relatief dichtbij de Zuiderzee gelegen. Om droge voeten te houden na de watersnoodramp van 1825 werden de huizen daar in het verleden op een terp gebouwd.

Kort daarna komen we door Hattemerbroek, waar we even zullen stoppen bij de nostalgische klompenwinkel/cafetaria c.q. de gezelligste winkel van de Veluwe; gedreven door Zwiertje Nagelhout.

http://www.nagelhouthattemerbroek.nl

Van 1908 tot 1930 liep langs de Zuiderzeestraatweg een stoomtram van Nunspeet via Elburg, Wezep en Hattemerbroek naar het Katerveer bij de IJssel. De aanleg van de IJsselbrug maakte Zwolle bereikbaar voor wegverkeer waardoor deze stoomtram overbodig werd en naar het Spoorwegmuseum afgevoerd kon worden.

Via het Vogelsangse bos, de Vuursteenberg en de Wezepse heide lopen we weer terug naar het begin van de wandeling: station Wezep, waar we ter afsluiting van deze mooie dag nog wat zullen drinken met elkaar, bij de gezellige Chinees "Noord Veluwe", gelegen aan de Meidoornpassage 10 te Wezep.

https://www.Chineesnoordveluwe.nl/restaurant.htm

Mocht je nog wat langer willen blijven voor het diner aldaar, laat het me dan tijdig weten s.v.p. Dan reserveer ik een tafeltje, heel gezellig ☺👍.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Best allen, 

  Hierbij even een update in het kader van onze mooie Wiseper rondwandeling voor zondag aanstaande. Zoals het er nu uitziet wordt het goed wandelweer, heel fijn👍😊. 

  Voor het avondeten bij de Chinees hebben de volgende 6 Aktivo'ers zich aangemeld: Adri, Marja, Theo, Peter, Joost en ondergetekende.

  Mocht je nog meewillen, laat dit me dan zo spoedig mogelijk weten; hoe meer zielen des te meer vreugd👌😀!

  Tot horens/ziens in Wezep, heel gezellig!

  Hartelijke groeten,  

  Corine 

 • Hoi Theo,

  Dankjewel voor je berichtje, heel fijn om te horen dat je meegaat uiteten bij deze goed bekend staande Chinees op de Noor-West Veluwe. Ik heb een tafeltje voor 6 - 8 personen gereserveerd dus dat gaat helemaal goedkomen zondag 17 oktober as🤗👋!

  Tot dan!

  Hartelijke groeten uit het mooie groene Berlijn van Corine 🌳👍🙋‍♀️

 • Dag Corine,

  ik ga graag mee uit eten na afloop van de wandeling.

  Groeten, Adri.

  • Ha Adri,

   Dankjewel voor je berichtje, heel gezellig dat je nadien meegaat naar die goed bekend staande Chinees op de Noord-West Veluwe.

   Marja (Kimsay) uit Almere heeft ook toegezegd dat ze graag mee gaat uiteten dus staat de teller nu met Joost en ondergetekende erbij op 4 personen; fijn vooruitzicht!

   Vandaag hebben we na afloop met 9 personen heerlijk met onze handen gegeten bij het Ethiopische restaurant Semhar in Amsterdam; was een heel mooie & zeer bijzondere ervaring!

   Tot gauw horens/ziens!

   Hartelijke groeten,


   Corine

 • Beste allen,

  Vanwege de beperkte openstelling van gasterij "De Zeuven heuvels" op de zondag ben ik voor de koffiestop uitgeweken naar lunchroom/cafetaria "Anytyme" en voor het diner naar de "Chinees Noord-Veluwe", zie ook de betreffende websites. De inwendige mens komt dus ook vandaag weer ruimschoots aan bod 👍☺️.

  Heel gezellig om elkaar binnenkort weer te ontmoeten tijdens deze mooie wandeling met 3 horecastops in het liefelijke Wezep 😊.

  Tot gauw 👋☺️!

  Hartelijke groeten,

  Corine🙋‍♀️

   

 • Beste allen, 

  Het etentje na afloop bij "De Zeven heuvels" gaat sowieso door (nu al met 3 personen).
  Mocht je ook zin hebben om mee te eten maar je nog niet hebben opgegeven laat het me dan zo spoedig mogelijk weten a.j.b. Dan reserveer ik tijdig een tafeltje. Dit om teleurstellingen te voorkomen. 

  Heel graag tot ziens bij dit mooie & bijzondere Klompenpad in Wezep 👍☺️.

  Hartelijke groeten,

  Corine 🙋‍♀️😉

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.