• zaterdag 09-12-2023 van 11:45 tot 17:00
 • Plaats: Driebergen-Rijssenburg
 • Laatste wijziging: zaterdag 09-12-2023

Het Slagmaatpad zou zeer wel erg modderig kunnen zijn of mss wel erg bevroren. Daarom heb ik in overleg met jullie deze activiteit gewijzigd naar een andere route én een andere afspreek-lokatie!

Het wordt nu: afspreken bij pannenkoekenrestaurant Princenhof. Dit is 2 minuten lopen vanaf NS station Driebergen-Zeist. Daar drinken we wat. Daarna wandelen we over Buitenplaats De Breul, Beestenbos, Buitenplaats Pavia, Buitenplaats Hoog Beek en Royen. We kunnen Slot Zeist bezoeken en evt deelnemen aan een rondleiding.

Na afloop kunnen we een pannenkoek eten of iets anders.

De Breul is een voormalig landgoed dat onderdeel uitmaakt van de Stichtse Lustwarande. Het bezit een landschappelijk park met een gebogen waterpartij, een kronkelend padenstelsel en imposante boomgroepen.

Pavia behoorde oorspronkelijk tot Hoog Beek en Royen, maar werd daarvan rond 1850 afgesplitst. Het bezit een wit landhuis op een heuvel in neoclassicistische stijl. Het landhuis heeft vele functies gehad waaronder meisjesinternaat, appartementengebouw en opvanghuis voor vluchtelingen. Momenteel doet het pand dienst als zorgcomplex voor ouderen. Leuk detail is de in 1880 gebouwde duiventil die in het park staat.

Hoog Beek en Royen is in 1824 aangelegd in opdracht van Albert Voombergh. Het voorname witte huis is in gebruik als kantoorruimte. In het park, dat is aangelegd door Zocher, zijn typische Engelse landschapsstijlelementen te vinden zoals slingerende waterpartijen, boomgroepen en gebogen paden. Het voormalige landgoed maakt onderdeel uit van de Stichtse Lustwarande.

Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Inmiddels hebben jullie bijna allemaal gereageerd op mijn vraag, hieronder. 7 mensen hebben aangegeven liever een andere route te lopen. 3 mensen vonden een partij glibberen in de modder niet erg. Ik heb mezelf van stemmen onthouden. 

  Dus: de route én het afspreekpunt zijn gewijzigd. Ik zal jullie allemaal nog een privébericht sturen. Hopelijk kan ieder zich hierin vinden laughing

 • Hoi Ingrid, Ik ben voor het alternatief, maar meeste stemmen telt.

 • Hoi Allemaal,

  Op de site van de klompenpaden staat dat deze wandeling nogal modderig kan zijn, zeker nu het de laatste tijd nogal geregend heeft. Vraag: is dat voor iedereen akkoord? Of zal ik een alternatief programma maken? 

  Het alternatieve programma zou dan worden: afspreken vlakbij NS station Driebergen-Zeist. Wandelen over Buitenplaats De Breul, Beestenbos, Buitenplaats Pavia, Buitenplaats Hoog Beek en Royen, Slot Zeist bezoeken met evt een rondleiding €6,- (of bij groepen vanaf 10 personen €5 pp). Voorafgaand drinken we wat bij Pannenkoekenhuis Princenhof en na afloop kunnen we hier een pannenkoek eten of iets anders (dit is tegenover het station en je kunt er gratis parkeren).

  Ik beloof niet dat op deze route (ca. 12 km) geen modderige paden zijn, maar iig wel minder. 

  Als de meerderheid dit liever wil, pas ik de tekst van deze activiteit aan. 

  Het Slagmaatpad zal ik er dan in het voorjaar of in de vroege zomer nog een keer op zetten.

  • Hallo Ingrid,

   Het alternatief lijkt mij wel leuk.

   Gr. Jan

  • Hoi Ingrid, Lijkt mij een heel leuk alternatief smile

 • Tip: goede schoenen aan trekken. De paden kunnen modderig zijn 😃

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.