• 22-05-2022 van 11:40 tot 21:00
 • Plaats: Medemblik
 • Laatste wijziging: 23 mei

We lopen vanaf het busstation naar het oude treinstation van Medemblik. Dit is het eindstation van de stoomtrein Hoorn-Medemblik (zie ook uitje "Stoomtram" op zaterdag 13 augustus as), alwaar onze stadswandeling (5,1 km) begint.

Stadswandeling in Medemblik - Freebee Map

Al snel zien we het bakkerijmuseum, waar te horen valt hoe de bakkers hun waren maakten. Vervolgens komen we langs de weduwenhuisjes, het voormalige weeshuis (met in de bovenpoort enkele in steen uitgehouwen figuren van weeskinderen), de Bonifaciuskerk met de 15e eeuwse toren, de Martinuskerk en de 17e eeuwse oliemolen (later herbouwd als meelmolen). 

Daarna lopen we langs de Westerhaven en het koningin Emmapark naar kasteel Radboud, nu museum, alwaar we zo rond 13.00 uur naar binnengaan voor een heerlijke lunch in het kasteel café.  Het 13e eeuwse Kasteel Radboud is de enig overgebleven Westfriese dwangburcht van Floris de 5e. Hier werp je een blik in de Middeleeuwen.

Al ruim 700 jaar is Kasteel Radboud het icoon van de historische stad Medemblik. Gelegen aan het IJsselmeer, gebouwd door Graaf Floris V. Nog steeds zie en ervaar je de middeleeuwen in dit sfeervolle gebouw. Veel muren en vloeren zijn zo oud als het kasteel zelf. Daarbij geven de wisselende tentoonstellingen in de Ridderzaal een beeld van het dagelijks leven in die tijd. In de Wapenzaal wordt d.m.v. een audiospel de geschiedenis van het kasteel getoond.

Kasteel Radboud was aan het eind van de 19e eeuw nog een ruïne maar werd door P.J.H. Cuypers prachtig gerestaureerd.

https://kasteelradboud.nl/plan-je-bezoek/tickets/

Zo tegen de klok van 14.00 uur  gaan we via de audiotour het kasteel verkennen. Er zijn diverse tijdelijke en doorlopende exposities te bewonderen waaronder: "Door middeleeuwse ogen", een nieuwe kijk op een oude wereld, “De strijd om West Friesland”, de verborgen geschiedenis van Frisia en “Het beleg van Medemblik”, waarin te zien is hoe de Spaansgezinden in 1572 tegenover Willem van Oranje en de watergeuzen komen te staan…

We blijven tot ongeveer 16.30 uur in kasteel Radboud en vervolgen daarna de stadswandeling langs de Pekelharinghaven, van waaruit de VOC haar handel dreef. Op het Vooreiland nr. 2 staat het witte huis van een kaashandelaar die in 1862 graag burgemeester van de stad wilde worden. Vervolgens lopen we verder langs de oude synagoge (uit 1808) en de Kaaswaag (vervanger van de oude waag tegenover de Bonifaciuskerk). Tenslotte treffen we in de Nieuwstraat veel oude gebouwen aan, o.a. nummer 58 en nummer 26 (beide uit 1613).

De wandeling eindigt bij Eetcafé De Kwikkel, 550 meter (7 minuten lopen) vanaf het busstation Medemblik, ommenabij de klok van 17.45 uur. Hier kunnen we nog wat gaan drinken en/of eten met elkaar. 

Mocht je mee willen uiteten bij De Kwikkel, laat me dit dan tijdig weten s.v.p. Dan reserveer ik een tafeltje voor ons allen, heel gezellig.

https://www.dekwikkel.nl

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste Anna,

  Dankjewel voor je aanmelding. Helaas voor jou moet ik je meedelen dat dit mooie uitje gisteren al heeft plaatsgevonden ...🙄  We hadden een mooie en zonovergoten dag in Medemblik, was heel fijn ☺️👍.

  Naast het Kasteelbezoek (een oude dwangburcht van Floris V) &  de stadswandeling hebben we met 12 personen een poos op het gezellige terras van Kasteel Radboud en een Portugees terras aan het water van de Oosterhaven gezeten alvorens naar het goede & lekkere eetcafé De Kwikkel te gaan.

  Al met al was het een heel mooie en gezellige dag met elkaar. Ik hoop je snel weer een keer bij een volgende activiteit te ontmoeten 😊👍, heel gezellig!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🍀🙋‍♀️

 • Beste allen,

  Daarnet heb ik contact gehad met een medewerker van restaurant De Kwikkel in Medemblik. Zij hebben een tafeltje voor 7 personen gereserveerd voor aanstaande zondag en zien naar ons uit om 17.45 uur. 

  Tot gauw ziens in het mooie Medemblik 🙋‍♀️🌻!

  Hartelijke groeten,
  Corine

 • Als het kan ga ik graag mee eten.

  • Hai Brigitte,

   Dankjewel voor je berichtje en heel fijn om te horen dat je na afloop meegaat naar Eetcafé De Twikkel, net als Djoke, Inge, Marja, Joost, Reint en ondergetekende. We gaan met jou erbij met 7 personen uiteten 🍹🍷🍺🍷🥃🥤🍹, heel gezellig! 

   Tot zaterdag aanstaande in Medemblik, ik zie naar je uit!

   Hartelijke groeten,

   🙋‍♀️🌼🍀

   Corine

   1. Ik heb er zin in. Het is toch zondag?
  • Bedankt voor je oplettendheid, Brigitte👍🤗. Het uitje is inderdaad op zondag 22 mei as! Het belooft een zonnige dag te worden, heel fijn🌻🖐.

   Tot gauw,  heel gezellig!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🙋‍♀️🍀🧚‍♀️

 • Hoi Corine,

  Kan ik mij nog opgeven voor het etentje?

  groetjes Djoke

  • Hallo Djoke, 

   Dankjewel voor je berichtje em heel gezellig om te horen dat je nadien meegaat eten bij Eetcafé De Twickel. Marja uit Almere gaat ook mee dus zijn we nu met 4 personen, heel fijn!

   Ik zie naar je uit in Medemblik,  heel gezellig!

   Hartelijke groeten,

   Corine 

    

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.