• zaterdag 21-10-2023 van 10:40 tot 21:00
 • Plaats: Hattem
 • Laatste wijziging: dinsdag 17-10-2023

Vandaag bezoeken we het historische stadje Hattem met de IJssel in het oosten en de Veluwe in het westen. Aan de versterkte stad herinneren nog de stadsgrachten en de Dijkpoort, een binnenpoort uit ca. 1400.

De start is rond 10.40 uur in het Voermanmusem, alwaar ook gelegenheid is om koffie te drinken. 

https://isditleuk.nl/musea/voerman-museum-hattem/

https://voermanstadsmuseumhattem.nl

Het Voerman Stadsmuseum is gevestigd in twee prachtige oude middeleeuwse herenhuizen. Het museum heeft een rijke collectie aan kunst, historie en archeologie uit Hattem en omgeving. De collectie schilderijen van Jan Voerman sr. - de IJsselschilder - en zijn zoon Jan Voerman jr. – bekend van de Verkadealbums - vormt de kern van het museum.

Er zijn ook andere kunstenaars te zien zoals Jo Koster en Bé Thoden van Velzen. Naast kunst is er ook historie en archeologie te vinden bij het museum.

Vandaag kunnen we o.a. de onderstaande wisselende tentoonstelling bekijken:

De IJssel (12-08-2023 t/m 31-10-2023)

We blijven hier  tot ongeveer 12.10 uur en gaan daarna om 12.15 uur met elkaar lunchen bij het gezellige Grand Café-restaurant Banka, gelegen aan de Markt 5 in het hart van Hattem.

Contact | Grand Café Banka Hattem

Na de genoten lunch lopen we in 1 minuut (40 meter) rond 13.50 uur naar het Toeristisch informatiepunt aan de Kerkhofstraat 2 voor onze leuke aansluitwandeling met gids door Hattem, welke start om 14.00 uur. Zie ook de informatie hieronder: 

Aansluitwandelingen

In de maanden mei t/m oktober vindt er elke woensdag- en zaterdagmiddag om 14.00 uur een aansluitwandeling plaats in Hattem. We hoeven hiervoor niet te reserveren.

De gids vertrekt om 14.00 uur vanaf het Toeristisch Informatiepunt (Kerkhofstraat 2). De kosten hiervoor zijn € 5,00 p.p. ter plaatse te voldoen. De stadswandeling duurt circa 1,5 uur.

https://www.visithattem.nl/wandelen/

Na afloop van deze historische stadswandeling brengen we een kort bezoek aan Windkorenmolen De Fortuin, fraai gelegen op de stadswallen van de oude binnenstad van Hattem. De molen is eigendom van de gemeente Hattem en is gratis te bezoeken aan de Molenbelt 5.

https://molendefortuin.nl/

Als laatste bezoeken we rond 16.00 tot 17.00 uur het Anton Pieckmuseum, gelegen aan de Noordwal 31 te Hattem.

https://www.antonpieckmuseum.nl

Het Anton Pieck Museum biedt een brede en verdiepende kijk in het werk en het leven van Anton Pieck. Ook zijn er interessante tijdelijke tentoonstellingen zoals:

De Passie van Pieck

In de nieuwe expositie “De Passie van Pieck” kun je zien hoe Pieck zich ontwikkelde tot een van de meeste veelzijdige kunstenaars van ons land.

Hans en Grietje

De expositie ‘Hans en Grietje’, sprookje voor de Efteling – met originele ontwerptekeningen voor het sprookje Hans en Grietje in de Efteling.

Museumtour op je smartphone

In het Anton Pieck Museum kun je in de expositie ‘De Passie van Pieck’ gebruik maken van een museumtour op je smartphone. In de museumtour krijg je extra informatie in de vorm van tekst, beeld, audio en filmpjes. Neem voor de zekerheid de oortjes van je telefoon mee! 

Ter afsluiting van deze mooie dag wil ik rond 17.15 uur gaan uiteten bij het fraai gelegen, authentieke restaurant De Ridderhof.

Dit restaurant is gevestigd in een prachtig historisch pand, tegenover het bakkerijmuseum en serveert gerechten uit de klassieke Frans-Nederlandse keuken.

In de wintermaanden heb je vanuit het intieme huiskamerrestaurant een grandioos uitzicht op de uiterwaarden van de IJssel of het sfeervolle oude Hattem.

Restaurant de Ridderhof - Lunch en diner in Hattem (deridderhofhattem.nl)

De naam van restaurant De Ridderhof, gevestigd in een laatmiddeleeuws pand, is afgeleid van het Hof aan de Ridderstraat. Bijzonder aan dit pand is de opvallende trapgevel en de overkluizing met een doorgang naar de achterzijde. Daarnaast heeft het een prachtig uitzicht op de IJssel en de, in 1401 door hertog Willem I van Gelre aan Hattem geschonken, 300 ha grote Hoenwaard: de gemeenschappelijke weide voor de koeien van de Hattemer stadsburgers.

Mocht je ook zin hebben om mee te gaan naar restaurant De Ridderhof, laat me dit dan uiterlijk 2 weken van tevoren weten. Dit om teleurstelling te voorkómen. Zo weet je zeker dat er een plaatsje vrij is aan de tafel van dit sfeervolle, goed betaalbare en gezellige restaurant.

 

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  Ons mooie uitje Hattem komt in zicht, met in de middag de aansluitwandeling onder de bezielende leiding van een enthousiaste gids. Gelieve allen 5,00 Euro contant mee te nemen voor deze gids; betaling geschiedt na afloop van de wandeling. 

  Neem voor de zekerheid ook een paraplu mee want de kans is groot dat we die nodig zullen hebben tijdens de wandeling. Een beetje regen mag de pret niet drukken dus gaan we er met z'n allen weer een heel gezellige & warme herfstdag in Hattem van maken. 

  Tot gauw!

  Hartelijke groeten,

  Corine

  12258900265?profile=RESIZE_400x

   

   

 • Beste allen,

  Binnenkort is het zover en gaan we met elkaar een mooie dag in het historische Hattem beleven. Grand café Banka rekent op ons allen (= 12 personen) voor een lekkere lunch.

  Daarnet heeft ook restaurant De Ridderhof, gevestigd in een monumentaal & historisch pand in de binnenstad, de geplaatste reservering om 17.20 uur voor onderstaande 6 personen goedgekeurd: PetraH, Henriette53, MarjaM, Sophia, PeterV en ondergetekende. 

  Mocht je naam er nog niet tussenstaan maar wil je wel graag mee naar De Ridderhof, laat me dit dan zo spoedig mogelijk weten ajb. 

  Tot gauw ziens op zaterdag 21 oktober as; heel gezellig! 

  https://deridderhofhattem.nl/

  Hartelijke groet,

  Corine 👍🍀☺️🍽️🍷🍵🥂🍾🍻☕️

   

  Restaurant de Ridderhof - Lunch en diner in Hattem
  Restaurant in Hattem. U kunt bij ons terecht voor lunch en diner. Heerlijke gerechten uit de klassieke Franse-Nederlandse keuken.
 • Ha Petra, 

  Dankjewel voor je bijtijdse aanmelding bij restaurant De Ridderhof, waar het ouderwets goed toeven is, heel fijn!

  Na het aanstaande weekend ga ik ze zo spoedig mogelijk bellen voor de tafelreservering, komt helemaal goed! 

  Tot gauw ziens in historisch Hattem, heel gezellig! 

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🤗👍🧚‍♀️🍀🌻

  Https://deridderhofhattem.nl/12240039085?profile=RESIZE_930x

  Restaurant de Ridderhof - Lunch en diner in Hattem
  Restaurant in Hattem. U kunt bij ons terecht voor lunch en diner. Heerlijke gerechten uit de klassieke Franse-Nederlandse keuken.
 • Corine, ik ga 21 oktober ook graag mee uit eten in Hattem.

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.