We starten deze ochtend om 11.00 uur op station Dordrecht en lopen daarna met elkaar naar het Nationaal Onderwijsmuseum (6 minuten), waar we in het mooie museumrestaurant koffie & gebak en een lunch gaan gebruiken. We blijven daar tot ongeveer 14.00 uur. 

https://www.onderwijsmuseum.nl/bezoek

Het museum is zonder reservering te bezoeken door een entreeticket aan de kassa te kopen.

Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft, met meer dan 325.000 voorwerpen, de grootste onderwijscollectie ter wereld. Uniek, net als artikel 23 uit onze grondwet over de vrijheid van onderwijs, dat ten grondslag ligt aan de diversiteit in het Nederlandse onderwijs. In een levendige en veelzijdige tentoonstelling laat het museum de vele aspecten van het onderwijs en de invloed ervan op de jeugdcultuur zien. Ga mee op deze ontdekkingsreis en beleef aan de hand van persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen de ontwikkeling van onderwijs (geschiedenis) in het heden, verleden en de toekomst.

Het Onderwijsmuseum beschikt over een prachtige locatie: het zorgvuldig gerestaureerde gebouw De Holland uit 1939 in Dordrecht. De Holland is een van de karakteristieke gebouwen die de eigenzinnige architect Sybold van Ravesteyn (1889 – 1983) heeft ontworpen. Een bijzonder mooi museumgebouw vlakbij het centraal station van Dordrecht.

Na het museumbezoek en de genoten lunch lopen we richting het opstappunt van de Waterbus aan de Merwedekade, waar we om 14.30 uur via een mooie en snelle vaartocht van 1 uur over de Nieuwe Maas Rotterdam bereiken. Bij de halte "Erasmusbrug" stappen we weer uit.

https://www.waterbus.nl/tickets/ 

Zo rond 15.30 uur starten we daar met onze leuke en afwisselende stadswandeling van ongeveer 2 uur door de binnenstad van Rotterdam (6,6 km) waarbij we rond 17.30 uur eindigen bij de Euromast (Parkhaven 20). Deze gaan we natuurlijk ook bezoeken met als laatste een bezoek aan het hooggelegen Panorama-restaurant, waar we nog wat gaan eten en/of drinken met elkaar. Geef je hiervoor wel tijdig op want vol = vol helaas...😪

https://www.euroreizen.be/citytrips/rotterdam/wandelroute-rotterdam

In 1960 tijdens de Floriade werd de Euromast officieel geopend door prinses Beatrix. In de jaren 60 was de Euromast 100 meter hoog (exclusief de vlaggenmast van 15 meter). In 1970 kwam de spacetower er bovenop! Daarmee bereikte de Euromast een hoogte van 185 meter.

Na een bezoek aan de uitkijkplatforms op 100 en 112 meter hoogte brengt de roterende panoramalift ons naar de top op 185 meter van waaruit we een weergaloos uitzicht over de stad Rotterdam hebben!

https://euromast.nl/

Met een tijdslot van 17.30 uur reserveren we dan de Euroscoop voor een uniek vergezicht over Rotterdam, kosten bezoek: 10,50 Euro. Bovenin de top is een klein museumpje ingericht. 

Zoals gezegd sluiten we deze mooie dag zo rond de klok van 18.15 uur gezellig met elkaar af met een hapje en drankje in het op 96 meter hooggelegen restaurant, waar men reikhalzend naar ons uitziet! Dit is tevens het hoogstgelegen restaurant van heel Nederland!  

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hai Lida, 

  Neem je tijd en doe maar rustig aan hoor; is prima! We treffen elkaar in het Onderwijsmuseum en zien naar je uit, heel gezellig!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🙋‍♀️💐🌷

 • Beste allen, 

  Vanwege de voor sommigen verre terugreis na het diner boven in de top van de Euromast kunnen we  al om 17.45 uur aan tafel. Het museumpje bovenin, gelegen op hetzelfde  platform als het restaurant, is tot 22.00 uur open. Mocht je er na diner nog wat langer willen rondkijken dan is daar dus tijd en ruimte voor. Zelf ben ik ook voornemens om van die gelegenheid gebruik te maken☺️👍! 

  Tot morgen, ik zie naar jullie uit bij de start in Dordrecht!

  Wai, nogmaals heel veel sterkte 💪en beterschap💐 toegewenst!

  Hartelijke groeten, 

  Corine🧚‍♀️👋😊

 • Heel veel sterkte en beterschap toegewenst lieve Wai 👍💐🌼🌷🌻. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje😓…Hopelijk helpt de fysiotherapeut je snel weer op de been🙏. Gescheurde enkelbanden en gekneusde enkels zijn enorm pijnlijk en het herstel heeft inderdaad veel tijd nodig…Neem die tijd ook hoor, anders kan je pijn chronisch worden😓.
  We denken zeker aan je in Dordrecht en Rotterdam 👍💭 en hopen je gauw weer live te ontmoeten in voor jou betere tijden! Toi, toi; hou je haaks💐✋!

  Hartelijke groeten,

  Corine🙋‍♀️💐🍀🌷🌸

 •  ik ga ook mee eten. 

  • Heel gezellig Sophia,  je kunt zeker nog mee hoor. Daarnet heb ik voor een tafeltje voor 6 personen gereserveerd op 7 mei as.

   We gaan om 17.30 uur met de lift omhoog, kijken daarboven nog wat rond (er is een piepklein museumpje) en gaan dan zo tegen 18.15 uur aan tafel.

   Tot gauw, heel gezellig!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

 • Beste allen,

  Zaterdag 7 mei aanstaande gaan we deze doorgeschoven mooie activiteit alsnog doen. De onderstaande 5 personen hebben zich reeds aangemeld voor het etentje in het panoramische restaurant: Miranda, Inge, Koob, Joost en ondergetekende. Helaas is Harry afgevallen omdat hij op 7 mei as elders verblijft. 

  Mocht je naam er nu nog niet tussenstaan maar wil je wel graag mee uiteten in het hooggelegen restaurant, laat me dit dan per ommegaande weten ajb. Dan reserveer ik een plaatsje aan tafel voor je. Dit om teleurstelling te voorkomen. 

  Heel graag tot ziens in het mooie Rotterdam!

  Hartelijke groeten,

  Corine

   

 • Corine ik heb het inderdaad gezien hoor dat de hele lijst is om gezet. Prima!

 • Veel sterkte iedereen met de storm, in het bijzonder Corine met het dak van haar huis. Inderdaad het beste om het uit te stellen. Ik zal er zeker weer bij zijn. Ik neem aan dat de mensen, die nu hebben aan gemeld allemaal automatisch worden geplaatst, of moeten we weer opnieuw aanmelden?

  • Dankjewel voor jullie ondersteuning en begrip Sophia en Petra, heel aardig. Aanvankelijk viel de kracht van de storm nog wel mee maar naarmate de tijd verstreek werd die steeds heftiger. Nu woon ik ook nog eens in het buitengebied met aan de zuid-west zijde enkel maar weilanden. Daardoor heeft de wind uit die hoek dus ook vrij spel, met alle gevolgen van dien...

   Enfin, Ik wist wel dat het nieuwe dak eraan zat te komen maar het tijdstip is nu versneld naar voren geschoven. 

   Heel fijn & gezellig te horen dat jullie er ook weer bij zullen zijn op zaterdag 7 mei aanstaande. Je hoeft je daarvoor niet meer opnieuw aan te melden Petra want je blijft nu op de deelnemerslijst staan; alles en iedereen schuift door.

   Koob twijfelde ook al over morgen omdat het dan inderdaad ook nog flink waait, daar heb je gelijk in Sophia. We gaan er daarom met elkaar op zaterdag 7 mei aanstaande weer een heel mooie & gezellige dag van maken onder betere omstandigheden. Mijn platte dak zal tegen die tijd ook wel vernieuwd zijn!

   Fijn weekend en tot gauw!

   Hartelijke groeten, 

   Corine

 • Ha Corine,

  Balen joh van je dak, sterkte daarmee. Idd beter om het uitje ter verplaatsen naar mei. Dan hebben we vast ook beter weer .Morgen waait het toch ook nog best wel hard  

  Groeten Sophia, 

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.