• 19-02-2022 van 11:00 tot 21:00
 • Plaats: Dordrecht
 • Laatste wijziging: woensdag

We starten deze ochtend om 11.00 uur op station Dordrecht en lopen daarna met elkaar naar het Nationaal Onderwijsmuseum (6 minuten), waar we in het mooie museumrestaurant koffie & gebak en een lunch gaan gebruiken. We blijven daar tot ongeveer 14.00 uur. 

https://www.onderwijsmuseum.nl/bezoek

Het museum is (nu nog) met qr-code maar zonder reservering te bezoeken door een entreeticket aan de kassa te kopen.

Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft, met meer dan 325.000 voorwerpen, de grootste onderwijscollectie ter wereld. Uniek, net als artikel 23 uit onze grondwet over de vrijheid van onderwijs, dat ten grondslag ligt aan de diversiteit in het Nederlandse onderwijs. In een levendige en veelzijdige tentoonstelling laat het museum de vele aspecten van het onderwijs en de invloed ervan op de jeugdcultuur zien. Ga mee op deze ontdekkingsreis en beleef aan de hand van persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen de ontwikkeling van onderwijs (geschiedenis) in het heden, verleden en de toekomst.

Het Onderwijsmuseum beschikt over een prachtige locatie: het zorgvuldig gerestaureerde gebouw De Holland uit 1939 in Dordrecht. De Holland is een van de karakteristieke gebouwen die de eigenzinnige architect Sybold van Ravesteyn (1889 – 1983) heeft ontworpen. Een bijzonder mooi museumgebouw vlakbij het centraal station van Dordrecht.

Na het museumbezoek en de genoten lunch lopen we richting het opstappunt van de Waterbus aan de Merwedekade, waar we om 14.30 uur via een mooie en snelle vaartocht van 1 uur over de Nieuwe Maas Rotterdam bereiken. Bij de halte "Erasmusbrug" stappen we weer uit.

https://www.waterbus.nl/tickets/ 

Zo rond 15.30 uur starten we daar met onze leuke en afwisselende stadswandeling van ongeveer 2 uur door de binnenstad van Rotterdam (6,6 km) waarbij we rond 17.30 uur eindigen bij de Euromast (Parkhaven 20). Deze gaan we natuurlijk ook bezoeken met als laatste het hooggelegen restaurant, waar we wat gaan eten en/of drinken.

https://www.euroreizen.be/citytrips/rotterdam/wandelroute-rotterdam

In 1960 tijdens de Floriade werd de Euromast officieel geopend door prinses Beatrix. In de jaren 60 was de Euromast 100 meter hoog (exclusief de vlaggenmast van 15 meter). In 1970 kwam de spacetower er bovenop! Daarmee bereikte de Euromast een hoogte van 185 meter. Na een bezoek aan de uitkijkplatforms op 100 en 112 meter hoogte brengt de roterende panoramalift je naar de top op 185 meter.

https://euromast.nl/

Met een tijdslot van 17.30 uur reserveren we de Euroscoop voor een weergaloos uitzicht over Rotterdam, kosten bezoek: 10,50 Euro.

Zoals gezegd sluiten we deze mooie dag gezellig met elkaar af met een hapje en drankje in het op 96 meter hooggelegen restaurant, het restaurant met het mooiste uitzicht van Rotterdam!  

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hai Harry, 

  Dankjewel voor je berichtje en wat fijn om dit al zo snel te horen van je. Het restaurant daar bovenin zit heel snel vol dus ga ik een tafeltje reserveren zodra dat mogelijk is, heel gezellig! 

  Tot gauw ziens😊!

  Hartelijke groeten, 

  Corine 👍🙋‍♀️

 •  Het zal niet zo zijn dat jullie het niet weten maar ik eet mee

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.