• zondag 19-05-2024 van 10:00 tot 17:00
 • Plaats: Purmerend
 • Laatste wijziging: 13 mei

We wandelen naar het centrum van Purmerend. Indien mogelijk starten we hier met koffie. Daarna lopen we naar het Noordhollands kanaal. We volgen de Zuiddijk en pakken de route weer op in de buurt van Fort aan de Middenweg. We blijven de dijk langs de Beemster volgen to bij het fort Spijkerboor. Dit is een oorlogsmonument en een van de best bewaarde forten van de stelling. Met het pontje Jan Hop steken we over en volgen we het pad langs de Knollendammervaart naar West Knollendam Daar nemen we een tweede pontje het Molletjesveer. Aan de overkant wandelen we door naar Krommeniedijk. Via fort aan de Ham lopen we tot aan fort Veldhuis. Daar verlaten we de route om naar station Heemskerk te wandelen.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hallo Joost,

  Bedankt voor de info.

  https://veerponten.nl/veren/krommenie-wormerveer

  Volgens deze site is de pont operationeel mits schipper aanwezig. Daar ga ik vooralsnog vanuit. Zo niet dan  een stukje omlopen.

  Groet Jos.

 • Tips van deze buurtbewoner.

  -De theetuin Fort Spijkerboor is tijdelijk gesloten. Theetuin Fort Spijkerboor

  -Café 't Heerenhuis in Spijkerboor (bij het pontje Jan Hop) is dicht. 't Heerenhuis in Spijkerboor

  -Het zelfbedieningspontje bij Oostknollendam is buiten gebruik. Loop vanaf pontje Spijkerboor aan de westzijde van de Knollendammervaart over de Starnmeerdijk naar de Prinses Amaliabrug bij Westknollendam. (Oostknollendam laat je liggen, de website van het Waterliniepad geeft de juiste route aan) Waterliniepad etappe 01 Volendam - Halfweg (18,4 km)

  -Horecatip in Westknollendam. Ga, na de Amaliabrug, aan de oostkant van de Provincialeweg een smalle straat in, deze heet heel toepasselijk 'Westknollendam'. Aan het einde is een eetcafé met terras. Chef aan de Zaan

  -Pontje Molletjesveer, ik neem aan dat deze vaart. (Ik kan nergens de vaartijden vinden op het internet) Sinds vorig jaar elektrisch met vrijwilligers. pontje Molletjesveer

  Veel plezier, Joost

  Theetuin Fort Spijkerboor
  Kom genieten in de sfeervolle Theetuin bij Fort bij Spijkerboor. Een uniek en historisch rustpunt. Geniet hier van (h)eerlijke streekproducten uit de…
 • Er is een alternatief voor de mensen die korter willen lopen.Bijna op het einde kan je na 22 km naar trein station Krommenie/Assendelft.

  Ik ga dit keer niet mee.

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.