Vanwege de corona lockdown zijn alle activiteiten geannuleerd t/m ten minste 25 april 2021.

 • 03-01-2021 van 11:00 tot 16:00
 • Plaats: Amersfoort
 • Laatste wijziging: 31-12-2020

Kattenbroek, landgoed Schothorst, Eem, stadswal en waterwingebied

We maken vanaf station Amersfoort Schothorst een flinke wandeling door de groene gangen van de stad. Op het eerste deel van de route komen we na de Groene Huiskamer van Schothorst in de bijzondere wijk Kattenbroek, waar we natuurlijk ook een aantal van de architectonische highlights meenemen. Verrassend zijn de grote open weides midden in de wijk. Landgoed Schothorst is een fraai parkachtig gebied met middeleeuwse boerderij, insectentuin, rosarium en wit landhuis. We doorkruisen het landgoed over fraaie klinkerpaden, exclusief voor wandelaars. Na wat stadse herrie en een verre blik op het Werk aan de Glashut volgt een nieuw hoogtepunt we lopen over een vlonderpad langs een oude zijarm van de Eem, een groene oase middenin de stad. Maar ook de route langs de Eem naar de Koppelpoort en daarna door de plantsoenen op de oude stadswal is niet te versmaden. We kijken onze ogen uit. Volgt een stuk waar we steeds dicht in de buurt van de Heiligenbergerbeek, de Flierbeek en de Barneveldse beek blijven. Maar ook de grote infrastructuur is niet te missen, hoewel wandelen in het groen
langs de geluidsschermen van de A28 verrassend rustig blijft. Het laatste deel van deze wandeling heeft nog een verrassing in petto. Het langgerekte smalle waterwingebied is een restant van de natte middeleeuwse Meent, waar we nu heerlijk rustig kunnen wandelen. We komen weer bij het station uit.

Info wandeling: 

www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage-tocht-amersfoort-stadse-tochten/17745/

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hoi Edwin,

  Ga je deze mooie wandeling ook nog een keer verplaatsen naar een 'Day after Covid-19' moment 👍😀?

  Bedankt alvast, ik zie er naar uit!
  Mooie jaarwisseling en alle goeds voor 2021!

  Hartelijke groeten,
  Corine 🙋‍♀️
  • Hallo Corine,

   Als ik deze wandeling ga verplaatsen dan komen gaan alle deelnemers ook mee. Ik ben niet van plan om in deze Corona-periode met 14 deelnemers te gaan lopen. Ik zal de wandeling binnenkort weer opzetten, wees niet ongeduldig. Maar wanneer weet ik nog niet.

   Fijne jaarwisseling en een 'mondkapjesvije' 2021.
   Groet, Edwin
 • Door een technische storing waren de extra velden weggevallen, waaronder ook het maximum aantal deelnemers. Daardoor kon deze activiteit snel volstromen. We wachten even tot Edwin de extra velden weer aanvult en het maximum op de gewenste waarde zet. Het aantal 12 hoeft dus niet het werkelijke maximum te zijn. Ik heb alvast even wat ingevuld.
  • OK bedankt Bart. Ik vind dat er vel veel storingen zijn.
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.