• zondag 05-03-2023 van 12:00 tot 17:00
 • Plaats: Amsterdam
 • Laatste wijziging: 4 maart

Betondorp, Flevopark, Oeverbos aan de Amstel

Dit is officieel een Trage Tocht Amsterdam Watergraafsmeer (stadse tocht) en is een rondwandeling van 15 km.

LET OP!! WE BEGINNEN OP STATION AMSTERDAM AMSTEL.

Bijzonder in de Watergraafsmeer is dat we de contouren van de diepe droogmakerij te voet uitstekend kunnen volgen. De oversteek naar de Amsteldijk brengt ons in het Martin Luther Kingpark. Via een boogpaadje in het park bereiken we zijn bronzen beeldje. Voorbij begraafplaats Zorgvlied steken we de Amstel over. Aan de rand van volkstuin Amstelglorie is een mooi natuurpad gemaakt door een bosstrook aan de Amstel. Nog niet zo lang geleden was dit een echte rafelrand. We passeren de oude watertoren en steken door naar de Weespertrekvaart. Die volgen we tot vlak voor de A10 en dan duiken we Betondorp in. Het beroemde tuindorp bestaat alweer honderd jaar. De wit gepleisterde betonnen blokken staan nog fier overeind. Na het plantsoen op de Brink lopen we door de Akkerstraat, waar onze nationale voetbalheld zijn jeugd doorbracht. Tot slot gaat de wandeling over verrassende paadjes aan de rand van sportpark De Meer.

We lopen een heel eind op de dijk langs de ringvaart en zien de huizen een stuk lager. Maar voordat we dat doen maken we eerst een ronde over het Science Park, want dat is verrassend leuk. Vele liefhebbers maken van Anna's Tuin en Ruigte een waar paradijs. We wandelen langs het Universum en vinden de dijk op ons pad. Even steken we over voor een uitstapje naar het Flevopark. In het voorjaar komt de geur van daslook je hier tegemoet. Daarna volgen we het pad langs de ringvaart 2,5 km, de dromedarissen op station Amstel komen steeds dichterbij. 

Info wandeling: Trage Tocht Amsterdam Watergraafsmeer

 

10977914296?profile=RESIZE_710x

Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Met wortel bedoel ik. Dan neem ik een schepje mee, want het is nergens te krijgen in tuincentra en in het Engelse werk mag je het niet nemen en plassen de honden er ook nog over.

  • Hallo Dorris,

   Ik heb het even opgezocht over de Daslook. Officieel is de plant beschermd, maar hij komt in grote hoeveelheden voor. Zelf zou ik zoiets niet doen. Je zou ook de zaadje online kunnen kopen.

    

  • O jammer Edwin , maar bedankt in ieder geval. Zaadjes heb ik al geprobeerd, maar dat wil niet.  In Duitsland gebruiken ze dat look heel veel in de keuken, maar hier dus niet. Is heel erg lekker. Tot zondag.

 • Daslook? Mag je die ook plukken daar Edwin?

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.