Het is een wandeling waarbij verschillende wandelroutes gecombineerd zijn. 

We maken een mooie, grotendeels onverharde wandeling op de Utrechtse Heuvelrug aan de noordkant van Leersum. De tocht start bij de kerk in Leersum. We lopen door boswachterij 'Amerongse Berg' en over landgoed Den Berg, afwisselend over brede bospaden en spannende smalle slingerpaadjes. We bereiken het fraaie Leersumse Veld op de hogere delen van de heuvelrug. We wandelen over heidevelden, langs plassen en een zandverstuiving. Het Leersumse Veld ligt in een natuurlijke laagte en werd door ontbossing en overbeweiding een gebied van stuifzand, heide en veen. Rond de 18e eeuw werd het veen afgegraven voor brandstof. Zo ontstonden de Leersumse Plassen. 

De wandeling Kort en Prachtig Stormpad gaat door een natuurgebied, dat op 18 juni 2021 in ongeveer 20 seconden door een valwind werd verwoest. In die korte tijd werd 730 hectare bos vernietigd en sneuvelden vele duizenden bomen. Vanaf de Uilentoren wandelen we door een gebied, waar hele stukken zijn weggevaagd, maar ook door het bos dat niet door de storm is getroffen. Staatsbosbeheer heeft, samen met de bewoners van Leersum, weer nieuwe lanen aangelegd en bomen geplant. Daarna komen we in het natuurgebied Breeveen van het Utrechts Landschap. In dit gebied is vanaf een schitterend brugpad uitstekend te zien wat de valwind heeft aangericht. Je wandelt over bospaadjes door het bosgebied, waar overal sporen van de storm nog aanwezig zijn. 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

    • Bovenstaande reacties verwijderd bij de activiteit i.v.m. dat dit niks toevoegd aan deze activiteit.

    • Heel jammer te zien dat je op deze wijze opmerkzame mensen de mond snoert Ed! 

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.