Vandaag maken we een rondwandeling vanuit Nieuwpoort is een van de kleinste vestingsteden van Nederland. Een mooier start- eneindpunt van een wandeling in het thema van de waterlinies kun je je niet voorstellen. Midden in het stadje staat het Stadhuis bovenop de historische inundatiesluis. Van hieruit loop je in een mum de hoge vestingwal op en kijk je uit over de Lek. Al snel daal je af in de polders van de Alblasserwaard, die bij vijandelijke dreiging onder water konden worden gezet. Dit laagland tussen Lek en Merwede maakte deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie, de eerste verdedigingslinie die door de Republiek der Verenigde Nederlanden in de 17e eeuw is opgetrokken. De route volgt eerst een onverharde tiendweg langs bedrijfsterreinen. Na deze wat vreemde ervaring wandelen we echt de weilanden in, over
graspaden die dankzij het enthousiasme van agrarische natuurvereniging Den Hâneker zijn
opengesteld. Al banjerend door de grasgroene weiden beleef je het Groene Hart pas echt!
We laten het dorp Groot-Ammers rechts liggen en steken dwars door het land over naar de
Peulwijkse Kade aan de Dwarsgang. We volgen de uitnodigende kade in oostelijke richting,
met tussen de knotwilgen doorkijkjes naar de kerken van Ottoland en Goudriaan. Voorbij
Goudriaan nemen we de onverharde Molenkade terug naar Nieuwpoort. De naam van de
kade wordt eer aangedaan, want je passeert twee prachtmolens, een grondzeiler en een
wipmolen. Het ommetje over de Nieuwpoortse vestingwal is de kers die de taart af maakt.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.