Vandaag bezoeken we 2 steden: Delft en Den Haag en maken we een heel mooie en sfeervolle trekschuittocht tussen deze twee pareltjes!

We starten in Delft met om 11.00 uur een rondleiding voor onze besloten groep in de museumwoning van kunstenaar Paul Tetar van Elven. Bij 10 personen betalen we daarvoor € 7,50 per persoon voor de rondleiding van ca. 1,5 uur.

Extra informatie: In het centrum van Delft, aan de Koornmarkt, staat het woonhuis van Paul Tetar van Elven (1823-1896), kunstschilder, leraar tekenen aan de Polytechnische School (nu TU Delft) en hartstochtelijk verzamelaar van kunst, antiek, Delfts aardewerk en Oosters porselein.

Museum Paul Tetar van Elven

In zijn testament bepaalde hij dat zijn huis met inboedel na zijn dood als museum moest worden ingericht. Daarmee is een in ons land uniek 19de-eeuws kunstenaarsensemble bewaard gebleven. Het grotendeels authentieke interieur ademt nog altijd de smaak van de bewoner en van zijn tijd. Bij binnenkomst in de sfeervolle, overdadig gemeubileerde Salon zou je niet verbaasd zijn als de schilder of zijn echtgenote je persoonlijk welkom kwam heten! 

Het oorspronkelijke huis dateert uit de 16de eeuw, van kort na de grote stadsbrand in 1536. De Koornmarkt behoort dan tot de rijkste buurten van Delft. Na diverse verbouwingen in de volgende eeuwen worden huis en gevel rond 1800 nog eenmaal grondig gemoderniseerd. In die staat koopt Tetar van Elven het pand in 1864. Zelf heeft hij niet laten verbouwen, maar wel het interieur aan de 19de-eeuwse smaak aangepast. Een heel bijzondere ingreep: het plafond in de Salon, dat hij door Abraham Gips liet beschilderen met de namen van de oude meesters (Rafaël, Rubens, Rembrandt e.a.) die hij bewonderde en kopieerde.

Paul Tétar van Elven - Wikipedia

Na ons bezoek aan dit kleine museum lopen we op ons gemak naar de Oostsingel in Delft, waar we om 13.00 uur de trekschuit naar Den Haag nemen (inchecken om 12.45 uur). We vertrekken vanaf de kade, recht tegenover de monumentale Oostpoort in het centrum van Delft.

De opstapplaats van de rondvaarten bevindt zich in een wijk met veel café’s en restaurants,  dus kunnen we voor en/of na de vaart -  als de tijd het toelaat -  nog even genieten van een ruime keuze aan eten en drinken.

LET OP: Direct na inschrijving van deze activiteit gelieve direct een online ticket voor deze boottocht te kopen omdat de voorraad zeer beperkt is!!! 

Boek nu – Delftse Vaart – Rondvaart Den Haag (ooievaart.nl)

TREKSCHUITROUTE DELFT: GENIET OP DE VLIET

Van Delft naar Den Haag in 90 minuten met schipper en gids!
Voor de liefhebbers van prachtige Hollandse landschappen is deze vaarroute een echte must! Hier zie je historische boerderijen, prachtige huizen en parken langs het water. Je komt door havens, langs molens en gezellige terrasjes van pittoreske plaatsen met aan het woord een gids in levende lijve (dus geen bandje!)

Tegen de klok van 14.30 uur komen we aan in de hofstad Den Haag op de Bierkade. Daar vandaan nemen we bus 24 naar het Louwmanmuseum, waar we even na 15.00 uur aankomen. Hier blijven we tot sluitingstijd = 17.00 uur.

Het Louwman Museum in Den Haag is de plek waar meer dan 130 jaar vooruitgang, innovatie en design zichtbaar vertegenwoordigd is in een unieke collectie van meer dan 275 pronkstukken uit de geschiedenis van de automobiel.

Maar naast de vele automobielen zie je daar ook originele gevels van voormalig Haagse gebouwen, waaronder die van restaurant The House of Lords! Volgens de gids van het museum voor vrijmetselarij, waaraan we op 28 april jl een bezoek brachten, vonden de  bijeenkomsten van de vrijmetselaren eerder plaats in dit restaurant pal naast het Binnenhof, ook wel “De Gouden Leeuw” genoemd.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/The_House_of_Lords_(restaurant)

Naast de vaste collectie automobielen zijn er ook diverse exposities en andere dingen te bewonderen in dit veelzijdige museum:

Altijd te zien | Kunst in beweging | Louwman Museum

Collectie memorabilia | Louwman Museum

Voor online ticketverkoop: https://www.louwmanmuseum.nl

We sluiten deze gezellige dag Den Haag af met om 17.30 uur een lekker etentje bij het Italiaanse restaurant Gusto, gelegen aan het Plein 22 in Den Haag, op loopafstand van het Centraal Station.

Heb je zin om mee te gaan eten bij dit Italiaanse restaurant laat me dit dan uiterlijk 2 weken van tevoren weten zodat ik tijdig een plaats aan tafel kan bestellen voor je.

https://www.italiaans-restaurant-gusto.nl/

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste Corine,

  Zou het mogelijk zijn om mee te gaan naar de pizzeria? Ik ben sinds deze week lid van aktivo,stond op de reservelijst voor deze leuke activiteit en nu kan ik mee. Kaart voor de vaartocht van Delft naar Den Haag heb ik gekocht.

  Met vriendelijke groet, Jessica 

  ps ik heb gelezen dat je nu op vakantie bent, later antwoorden is prima.

 • Hoi Corine, je mag mij op de lijst zetten voor het etentje bij de Italiaan. Groet en fijne reis naar en in Wales  alvast,  Marja

  • Hallo Marja,

   Dankjewel voor je berichtje en je aanmelding. Vanwege mijn reis naar Wales heb al eerder op de site gevraagd wie er mee wilde naar de Italiaan en daarna de reservering geplaatst voor 8 personen.  Omdat John is afgevallen kun jij na afloop van onze mooie dag in zijn plaats mee naar de Italiaan in Den Haag op het Plein, heel gezellig. 

   Fijne dag vandaag, veel plezier met de spelletjesmiddag in Haastrecht (hopelijk herhaal je 'm nog een keer) en tot gauw!

   Hartelijke groet,

   Corine

   12212988870?profile=RESIZE_400x

 • Beste allen,

  Daarnet heb ik contact gehad met de dame van het museum voor de rondleiding aldaar. Zij vertelde dat er maximaal 12 personen mee kunnen met de rondleiding dus heb ik het deelnemersaantal verhoogd met 2 personen. 

  Museum Paul Tetar van Elven

  LET OP: De start van de rondleiding is verschoven naar  11.00 uur (i.p.v. 10.30 uur). We treffen we elkaar nu uiterlijk om 10.50 uur bij de uitcheckpoortjes van station Delft. Dan zijn we nog ruimschoots op tijd voor onze tocht met de trekschuit om 13.00 uur. 

  We lopen gezamenlijk in 10 minuten naar het museum toe, waar de vrijwilliger van de rondleiding al reikhalzend naar ons uitziet👍😊. 

  Tot gauw!

  Hartelijke groet,

  Corine

   12439460288?profile=RESIZE_930x

  Museum Paul Tetar van Elven
  Kom op bezoek bij een 19e eeuwse kunstenaar. In het centrum van Delft, aan de Koornmarkt, staat het woonhuis van Paul Tetar van Elven (1823-1896), k…
 •  Corine, ook ik meld mij aan voor het eten bij de pizzeria.

  • Hallo Petra,

   Hartelijk dank voor je berichtje en heel fijn te horen dat je meegaat uiteten bij pizzeria Gusto op het Plein in Den Haag. Ook Sophia heeft zich hiervoor opgegeven, heel gezellig. 

   https://www.italiaans-restaurant-gusto.nl/

   Ik ga binnenkort een tafeltje reseveren voor de onderstaande 8 personen die zich tijdig voor het gezellige Italiaanse etentje op het Plein hebben opgegeven:

   Karin, Marinus, Joost, Miranda, Petra, Sophia, John en ondergetekende

   Tot gauw ziens in het oude Delft van Vermeer, heel gezellig! 

   Hartelijke groeten,

   Corine 🤗👍🌺🍀🌷

   12438198866?profile=RESIZE_930x

   Italiaans eten en borrelen op het plein bij Gusto - Italiaans Restaurant Gusto
   Italiaans restaurant Gusto op het Plein in Den Haag. Geniet van de Italiaanse keuken met goede Italiaanse wijn in hartje Den Haag.
 • Hoi Corine, 

  Het boeken van een ticket ging soepel Met, Boek nu Delftse vaart. goede tip van jou om goed op te letten dat we wel boeken naar den Haag! Ik geef me op om gezellig mee te eten bij dit dag vullende educatieve gebeuren. groeten Marinus 

  • Hallo Marinus,

   Dankjewel voor je berichtje en fijn te horen dat het je gelukt is met het reserveren van een ticket Delft - Den Haag bij Ooievaart om 13.00 uur.

   Dankzij de goede tip van John lukte het nu gelukkig ook de andere deelnemers om een ticket te bestellen voor deze terugvaart, heel fijn! 

   We gaan er inderdaad een lekkere lange & heel leuke dag van maken in Den Haag. Ik heb er nu al heel veel zin in en heb jouw naam toegevoegd aan de lijst met deelnemers voor het gezellige & lekker etentje bij de pizzeria op het Plein. Ook Karin heeft zich opgegeven hiervoor en er zal zeker nog een aantal eters bijkomen, heel gezellig. (Ik heb zelf een donkerbruin vermoeden dat we met 8 personen naar de pizzeria zullen gaan..) 

   Tot ziens op zaterdag 1 juni aanstaande in het mooie, waterrijke Zuid-Holland!

   Hartelijke groeten,

   Corine

   12438198866?profile=RESIZE_930x

    

  • Hi Corine,

   Je mag mij voor het eten ook op het lijstje zetten

   Thnx 

  • Ha Joost & Miranda, 

   Hartelijk dank voor jullie aanmelding voor het lekkere etentje bij de Italiaan op het Plein 👍🤗. Heel gezellig dat jullie meegaan ter afsluiting van deze mooie dag in Den Haag.

   Fijn ook om dit vroegtijdig van jullie te horen, mede omdat ik bijtijds een tafeltje wil bespreken i.v.m. mijn excursiereis naar Wales van 20 t/m 29 mei as 😊🖐. 

   We houden contact; tot gauw!

   Ik zie naar jullie allen uit👍☺️🌷🌻🙋‍♀️!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🪷🌼🧚‍♀️🍀

   12438252663?profile=original

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.