• zaterdag 25-03-2023 van 12:00 tot 20:00
 • Plaats: Ermelo
 • Laatste wijziging: donderdag 23-03-2023

Wandeling Ermelo – Putten  (12 km) ter nagedachtenis aan Mieke

Stefan heeft mij gevraagd deze bijzondere wandeling te organiseren en heeft zelf ook een belangrijk aandeel hierin, zie hieronder. 

https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/te-gek-om-los-te-lopen-ermelo/15713/

De streek rond Ermelo staat bekend als streng gereformeerd. Toch is er geen relatie met de oprichting van het eerste gesticht van de ‘Vereeniging tot Christelijke verzorging van Krankzinnigen en Zenuwlijders in Nederland’. Landgoed Veldwijk was simpelweg de goedkoopste optie. Veldwijk werd het eerste krankzinnigengesticht dat volgens het paviljoenstelsel werd gebouwd. Het stond daarna model voor andere inrichtingen.

Na het verzamelen de kaartautomaat van station Ermelo lopen we in 15 minuten naar museum het Pakhuis voor een mooie rondleiding met een enthousiaste gids, welke wordt afgesloten met koffie/thee en een koek.

https://hetpakhuisermelo.nl/

Na de rondleiding (duurt ongeveer een uur) lopen we een stukje terug richting het bos van Veldwijk alwaar we een bezoek brengen aan de oude begraafplaats. Daar ligt de enigszins bekende ex-bewoonster (en tevens de lievelingszus  van Vincent van Gogh), Wilhelmina van Gogh begraven. Zij is ruim 30 jaar patiënt geweest. 

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wil_van_Gogh

Via het dichte bos van Veldwijk lopen we vervolgens over een breed bospad vol beuken en een wildrooster naar mijn vakantiehuisje. Daar aangekomen lassen we een pauze in voor een feestelijke traktatie. In september 2022 heb ik namelijk een woonbestemming op mijn vakantiehuisje gekregen en dat is zeker een feestje waard!

Rond de klok van 14.00 uur vervolgen we deze zeer gevarieerde wandeling en lopen we via een aantal  boerenakkers en de mooie uitgestrekte Ermelose heide naar Theehuis Oud Groevenbeek van Natuurmonumenten, waar Mieke een tijd lang als vrijwilliger gewerkt heeft.

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/oud-groevenbeek/faciliteit/theehuis

Daar gaan we stoppen (het is dan rond 15.00 uur) en wat gebruiken met elkaar. Stefan wil dat moment gebruiken om een voordracht te houden en een kaarsje aan te steken, ter nagedachtenis aan Mieke. Na deze overdenking vervolgen we de wandeling weer over het bosterrein van landgoed Groevenbeek richting het zwembad van Putten. Hier aangekomen zal de groep zich gaan opsplitsen. Ik wil deze mooie dag zo rond de klok van 17.30 uur met elkaar afsluiten bij restaurant Terra Nova, Nijkerkerstraat 12 te Putten. De groep die niet meegaat uiteten loopt na aankomst in Putten (via het zwembad & de Husselse steeg) naar het station van Putten. 

Mocht je mee willen uiteten, laat het me dan uiterlijk 2 weken van tevoren weten zodat ik tijdig een reservering kan maken bij dit druk bezochte restaurant. 

Https://www.burgersandmore.nl/ 

 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen, 

  De herdenkingswandeling van Mieke komt in zicht. Onlangs ben ik bij het theehuis geweest waar Mieke vrijwilligster was. Het theehuis is niet supergroot. Daarbij is het niet zozeer op winst gericht en draait het volledig op vrijwilligers. Om die reden kunnen we er helaas geen tafel voor onze groep reserveren. Mogelijk moeten we ons dus over meerdere tafels verdelen mocht het er nu erg druk zijn.

  De vrijwilligers weten wel dat wij die middag langskomen met 16 personen, ter nagedachtenis aan Mieke. In de naastgelegen bostuin is ruimte genoeg voor het houden van een toespraak/overdenking, mocht je dat willen.

  Waarschijnlijk gaan er wel buien vallen die dag. Neem dus voor de zekerheid een paraplu mee. Met buiïg weer is het waarschijnlijk veel minder druk in het theehuis. Dat is dan weer een bijkomend voordeel!

  Voor het afsluitende etentje bij het restaurant op landgoed Terra Nova heb ik onlangs de bevestiging van de reservering (10 personen) binnengekregen. De uitbater ziet aanstaande zaterdag rond 17.30 uur naar ons uit 👍😚.

  Tot gauw ziens in het mooie Ermelo🌳🌳🌳🌳🌳, heel gezellig!

  Hartelijke groeten,
  Corine🤗🌻

 • 10996625459?profile=RESIZE_400x

  Beste allen,

  Na de aanmeldingen van Rainer en Jenny hebben nu ook Marja en Peter laten weten dat zij na afloop van de wandeling graag meegaan naar het restaurant op landgoed Terra Nova in Putten. Hiermee komt het aantal deelnemers op 9 personen uit. Ik ga zo spoedig mogelijk een tafel bestellen omdat de weersvooruitzichten goed zijn en het dus wel eens druk kan worden in het (midgetgolf)restaurant. 

  Tot gauw ziens op de mooie Veluwe!

  Hartelijke groeten,
  Corine🤗🍀🌳🌳🌳🌻

 • Hoi Corine,

  Wim en ik gaan na afloop ook uiteten.

  Groetjes rainer 

  • Ha Rainer,

   Wat leuk te horen dat je samen met Wim mee uiteten gaat na afloop van de herdenkingswandeling van MiekeA. Gisteren heeft Jenny zich ook aangemeld hiervoor.

   Al met al ga ik nu dus een tafel bespreken voor de navolgende 7 personen bij Terra Nova:  Wim & jou, Jozita,  Inge, Joost, Jenny en ondergetekende, heel gezellig!

   Tot ziens over 2 weken in Ermelo 👍😊⚘️.

   Hartelijke groeten, 

   Corine 

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Ermelo_(plaats _in_Nederland)

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🍀🙋‍♀️

 • Hai Jozita en Inge,

  Hartelijk dank voor jullie tijdige aanmelding na afloop bij het restaurant van landgoed Terra Nova, heel fijn. Naast dit restaurant biedt de uitbater ook midgetgolf aan. Het kan dus best druk zijn in het restaurant. Om die reden ga ik tijdig een tafeltje bespreken voor ons gezelschap, heel gezellig!

  Tot gauw ziens, fijn vooruitzicht 👍😊.

  Hartelijke groeten, 

  Corine 💐🧚‍♀️🪷🍀

 • https://www.burgersandmore.nl 

  Hallo Wim,

  Dankjewel voor je aanmelding, je bent heel mooi op tijd hiermee. Ik verwacht nog wel meer aanmeldingen en ga je daarom nu alvast op mijn lijstje zetten voor het lekkere etentje na afloop van de wandeling bij restaurant Terra Nova. 

  Handig om te weten voor de treinreizigers: Vanaf restaurant Terra Nova is het binnendoor via mooie boeren landweggetjes ca. 22 minuten lopen (1,8 km) naar station Putten, waar de treinen naar het Noorden en het Zuiden om het half uur stoppen. 

  Tot gauw horens/ziens in het bosrijke Putten🌲🌴🌳🌳🌳🌳🌳, heel gezellig! 

  Hartelijke groeten,

  Corine👍

  Terra Nova Putten | Restaurant en Minigolf
  Terra Nova Lunch - Diner - Takeaway - Catering - Minigolf. Lunch - Diner - Takeaway. Bij Terra Nova heten we je woensdag tot en met zondag graag welk…
 • Corine,ik wil wel na afloop uit eten op Zaterdag 25 Maart.

  Als het kan.

 •  Beste allen,

  Als je je hebt ingeschreven voor deze herdenkingsdag ga ik er gemakshalve van uit dat je daadwerkelijk de hele dag aanwezig zult zijn en ook deelneemt aan de mooie bos- en heidewandeling rond Ermelo en Putten (12 km). 

  Mocht je nu (vanwege gezondheidsredenen) van plan zijn om enkel het ochtendprogramma bij te wonen en niet willen/kunnen deelnemen aan de herdenkingswandeling dan verzoek ik je hierbij vriendelijk om je af te melden om zodoende een andere deelnemer op de reservelijst een kans te geven mee te gaan. Er staan namelijk voldoende deelnemers op de reservelijst die graag met het hele dagprogramma willen en kunnen meedoen. Als je enkel het ochtendprogramma bijwoont hou je dus onnodig een plaatsje bezet en dat is niet de bedoeling van deze mooie & actieve herdenkingsdag in Ermelo. 

  Na afloop van deze dag gaan we uiteten bij het gezellige restaurant (tevens minigolf) "Terra Nova" te Putten, gelegen op 1,8 km = 22 minuten lopen vanaf het NS station Putten. Mocht je zin hebben om mee te gaan uiteten, laat me dit dan uiterlijk 2 weken van tevoren weten zodat ik tijdig een plaatsje kan reserven voor je. 

  Https://www.burgersandmore.nl/ 

  Tot zover weer even!

  Heel graag tot ziens in het lommerrijke Ermelo🌳🌳🌳🌳🌳🌴🌲!

  Hartelijke groeten,

  Corine🤗👍🌻

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.