Wandeling Ermelo – Putten  (12 km) ter nagedachtenis aan Mieke

Stefan heeft mij gevraagd deze bijzondere wandeling te organiseren en heeft zelf ook een belangrijk aandeel hierin, zie hieronder. 

https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/te-gek-om-los-te-lopen-ermelo/15713/

De streek rond Ermelo staat bekend als streng gereformeerd. Toch is er geen relatie met de oprichting van het eerste gesticht van de ‘Vereeniging tot Christelijke verzorging van Krankzinnigen en Zenuwlijders in Nederland’. Landgoed Veldwijk was simpelweg de goedkoopste optie. Veldwijk werd het eerste krankzinnigengesticht dat volgens het paviljoenstelsel werd gebouwd. Het stond daarna model voor andere inrichtingen.

Na het verzamelen de kaartautomaat van station Ermelo lopen we in 15 minuten naar museum het Pakhuis voor een mooie rondleiding met een enthousiaste gids, welke wordt afgesloten met koffie/thee en een koek.

https://hetpakhuisermelo.nl/

Na de rondleiding (duurt ongeveer een uur) lopen we een stukje terug richting het bos van Veldwijk alwaar we een bezoek brengen aan de oude begraafplaats. Daar ligt de enigszins bekende ex-bewoonster (en tevens de lievelingszus  van Vincent van Gogh), Wilhelmina van Gogh begraven. Zij is ruim 30 jaar patiënt geweest. 

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wil_van_Gogh

Via het dichte bos van Veldwijk lopen we vervolgens over een breed bospad vol beuken en een wildrooster naar mijn vakantiehuisje. Daar aangekomen lassen we een pauze in voor een feestelijke traktatie. In september 2022 heb ik namelijk een woonbestemming op mijn vakantiehuisje gekregen en dat is zeker een feestje waard!

Rond de klok van 14.00 uur vervolgen we deze zeer gevarieerde wandeling en lopen we via een aantal  boerenakkers en de mooie uitgestrekte Ermelose heide naar Theehuis Oud Groevenbeek van Natuurmonumenten, waar Mieke een tijd lang als vrijwilliger gewerkt heeft.

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/oud-groevenbeek/faciliteit/theehuis

Daar gaan we stoppen (het is dan rond 15.00 uur) en wat gebruiken met elkaar. Stefan wil dat moment gebruiken om een voordracht te houden en een kaarsje aan te steken, ter nagedachtenis aan Mieke. Na deze overdenking vervolgen we de wandeling weer over het bosterrein van landgoed Groevenbeek richting het zwembad van Putten. Hier aangekomen zal de groep zich gaan opsplitsen. Ik wil deze mooie dag zo rond de klok van 17.30 uur met elkaar afsluiten bij restaurant Terra Nova, Nijkerkerstraat 12 te Putten. De groep die niet meegaat uiteten loopt na aankomst in Putten (via het zwembad & de Husselse steeg) naar het station van Putten. 

Mocht je mee willen uiteten, laat het me dan uiterlijk 2 weken van tevoren weten zodat ik tijdig een reservering kan maken bij dit druk bezochte restaurant. 

Https://www.burgersandmore.nl/ 

 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 •  Beste allen,

  Als je je hebt ingeschreven voor deze herdenkingsdag ga ik er gemakshalve van uit dat je daadwerkelijk de hele dag aanwezig zult zijn en ook deelneemt aan de mooie bos- en heidewandeling rond Ermelo en Putten (12 km). 

  Mocht je nu (vanwege gezondheidsredenen) van plan zijn om enkel het ochtendprogramma bij te wonen en niet willen/kunnen deelnemen aan de herdenkingswandeling dan verzoek ik je hierbij vriendelijk om je af te melden om zodoende een andere deelnemer op de reservelijst een kans te geven mee te gaan. Er staan namelijk voldoende deelnemers op de reservelijst die graag met het hele dagprogramma willen en kunnen meedoen. Als je enkel het ochtendprogramma bijwoont hou je dus onnodig een plaatsje bezet en dat is niet de bedoeling van deze mooie & actieve herdenkingsdag in Ermelo. 

  Na afloop van deze dag gaan we uiteten bij het gezellige restaurant (tevens minigolf) "Terra Nova" te Putten, gelegen op 1,8 km = 22 minuten lopen vanaf het NS station Putten. Mocht je zin hebben om mee te gaan uiteten, laat me dit dan uiterlijk 2 weken van tevoren weten zodat ik tijdig een plaatsje kan reserven voor je. 

  Https://www.burgersandmore.nl/ 

  Tot zover weer even!

  Heel graag tot ziens in het lommerrijke Ermelo🌳🌳🌳🌳🌳🌴🌲!

  Hartelijke groeten,

  Corine🤗👍🌻

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.