• zondag 20-08-2023 van 10:00 tot 20:00
 • Plaats: Apeldoorn
 • Laatste wijziging: zaterdag 19-08-2023

Over het algemeen kent iedereen Paleis Het Loo in Apeldoorn, het enige échte Oranje-museum. Dit museum trekt elk jaar vele duizenden bezoekers. Veel mensen zijn diep onder de indruk van het paleis en de geweldige tuinen. Paleis Het Loo is na een lange verbouwing inmiddels weer opengesteld voor het publiek.

Wist je dat er achter het paleis een prachtig Paleispark ligt dat toegankelijk is voor publiek? Ideaal om te combineren met een bezoek aan Paleis Het Loo.

Er is heel veel te zien en te doen in en om Paleis Het Loo. Om die reden starten we bijtijds. Vanaf 10.00 uur gaan we via de hoofdingang naar binnen waar we starten met koffie en gebak in restaurant Balzaal. Hier wachten we tot iedereen aanwezig is,  tot +/-  10.45 uur.

https://paleishetloo.nl/bezoek/restaurants/

Balzaal

Ooit stonden hier de paarden van stadhouder Willem III. In de tijd van koningin Wilhelmina was dit de bioscoop. Nu is het de plek om even tot rust te komen. Met een ruime keuze in koffie, thee en lekkers. En een lunchkaart die voor ieder wat wils biedt.

Vergeet ook niet om even naar de vloer te kijken. De houten vloer is gemaakt van de 17e-eeuwse eikenbomen die voor het paleis stonden.

Na de koffieronde in restaurant Balzaal is er de mogelijkheid om naar de tentoonstellingen Intro (Reis door de tijd & Sporen uit het verleden), De Oranjes, Paleisroutes, Paleistuinen, Het Stallenplein en Meesterwerk te gaan.

Mocht je de koffieronde willen overslaan, neem dan een later tijdslot (laat me dit dan nog wel even weten s.v.p.)

We treffen elkaar in ieder geval bij de zintuigentour om 11.30 uur!

Bij de tentoonstelling Meesterwerk (over de renovatie van Het Loo) hoort de zintuigenroute, die we dus om 11.30 uur met elkaar gaan bijwonen (duurt 20 minuten). Het is een gratis tour en je hoeft er niet voor te reserveren.

https://paleishetloo.nl/bezoek/agenda/zintuigentour

Na deze zintuigenroute bezoeken we nog de overige tentoonstellingen en de paleistuinen tot +/- 14.25 uur.

Om 14.30 uur starten dan we met de grijs gemarkeerde wandelroute (8 km) soms een stukje gecombineerd met de witte route (13,5 km) waarbij we zoveel mogelijk uitstapjes maken naar de bezienswaardigheden in het park (het dierenkerkhof, beeldenvijver, theekoepel etc). Zie ook de plattegrond en de  genummerde bezienswaardigheden op de route in de link hieronder: 

https://www.uitinapeldoorn.nl/paleispark

Het Park nu

Het is een groot gebied, wel 650 hectare. Je vindt er bos, heide, vijvers, een hertenkamp en verschillende andere bezienswaardigheden. Dat de Oranjes hier vroeger een groot deel van hun tijd doorbrachten, is goed terug te zien in het Park.

Zo kom je met regelmaat verstopte bankjes tegen, wandel je over de Koningslaan, zijn er bruggetjes over sprengen gebouwd en zijn er gebouwen die vroeger (en soms nu nog) een functie hadden voor de koninklijke familie. Je voelt aan alles dat het niet zomaar een bos is, maar een koninklijk bos.

https://www.kroondomeinhetloo.nl/

In het Paleispark is een geldig toegangsbewijs nodig. Deze kun je alleen vooraf online kopen via de toegevoegde link; toegang = 2,00 Euro.

De betaalautomaten voor deze toegangskaarten zijn helaas weggehaald bij beide ingangen. Zorg dus dat je ONLINE een ticket koopt via de genoemde link!

We starten de wandeling nabij de 1e ingang van het Paleispark = vanaf de parkeerplaats van Paleis Het Loo. Het park is in de zomermaanden tot 19.00 uur open voor het publiek.

Om niet met een lege maag terug te hoeven naar huis, na deze mooie dag in Apeldoorn  (restaurant Balzaal sluit helaas al om 17.00 uur) gaan we na afloop (omme nabij 18.00 uur) nog wat gebruiken met elkaar in eetcafé Kokkie Kweekweg, (restaurant & snackcounter in Apeldoorn).

https://kokkie.nl/filiaal/apeldoorn/kweekweg/

Wil je mee naar eetcafé Kokkie Kweekweg (= richting het centrum van Apeldoorn = 18 minuten lopen), laat me dit dan ongeveer 10 dagen van te voren weten ajb zodat ik een plaatsje voor je kan reserveren, heel gezellig. 

Tot ziens in Koninklijk Apeldoorn! 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hoi Corine,

  Ik meld me af. De wandeling van vandaag heeft helaas te veel gevraagd 

  Jullie veel plezier.

  Groet,

  Theo 

   

  • Ha Theo,

   Dankjewel voor je berichtje; jammer dat je er niet bij kunt zijn in Apeldoorn maar wel te begrijpen hoor. 

   Tip: Mocht je in de toekomst nog eens twee Aktivo-uitjes op de Veluwe in één weekend willen doen neem dan een goedkoop hotelletje daar in de buurt. Dat scheelt je enorm veel energie en reistijd en je hebt gelijk een leuke mini-vakantie! 

   Tot ziens bij een volgend Aktivo-uitje, heel gezellig!

   Hartelijke groeten,

   Corine💐👍🍀

    

 • Hoi Corine,

  Inverband met mijn reisafstand sluit ik me ook iets later aan en zie jullie in het restaurant.

  Tot zondag. 

  Vgr. Lida 

  • Beste allen, 

   Lida, Dankjewel voor het doorgegeven van je starttijd. Kijk maar welke tijdstip je het beste uitkomt. Een aantal deelnemers slaat net als jij - vanwege de verre reisafstand - de vroege start met koffie en gebak in het restaurant over en begint gelijk om 11.30 uur met de zintuigenroute. Is allemaal oké 😊👍. 

   Waarschijnlijk hebben jullie ook allemaal een reminder gehad van het Paleis omtrent ons aanstaande bezoek van morgen. Voor het volgen van de paleisroutes zijn er bij de balie audiotours aanwezig die je voor een klein bedrag kunt lenen.

   Je kunt ook de App van Paleis Het Loo downloaden en de oortjes van je smartphone gebruiken. Dan kost de tour je niks. Neem ze in ieder geval mee, is altijd handig 🖐😃!

   Tot morgen, heel gezellig!

   Hartelijke groeten, 

   Corine 12199871074?profile=RESIZE_930x

    

 • Dag Corine,

  Ik sluit vanaf 11.30 uur aan bij de zintuigentour. 

  Groet,

  Theo

  • Dankjewel voor het doorgegeven van je voorkeur Theo, fijn om dit nog even te horen. Waarschijnlijk zullen er nog wel meer deelnemers zijn die voor deze optie kiezen. NatasjaK uit Spijkenisse en Henriette53 sluiten ook wat later aan, is prima👍😊.

   Hopelijk bestellen alle wandelaars tijdig hun online ticket voor het Paleispark. Een andere mogelijkheid (dan online bestellen) is er namelijk niet! Zonder ticket geen entree dus bestel 'm gelijk even als je hem nu nog niet in huis hebt! 

   Tickets voor het museumpaleis kunnen wel ter plaatse aan de balie gekocht worden.

   Henriette53 gaat niet mee wandelen maar doet wel mee met de zintuigenroute plus het etentje bij Kokkie na afloop. 

   Tot zover weer even, tot gauw; heel gezellig!

   Hartelijke groet, Corine 😄👍👸🫅🍀🌻🪷

   12199059469?profile=RESIZE_930x

 • Hoi Corine,

  Thanks voor de reminder. Ik ga mee eten.

  groet,

  Ivy

  • 12184023281?profile=RESIZE_400x

   Ha Ivy,

   Dankjewel voor je reactie. Heel fijn om te horen dat je na afloop van uitje Apeldoorn ook meegaat naar het gemoedelijke eetcafé Kokkie. Naast jouw deelname reken ik ook op die van  PeterV, Marja, Reint, Stefan en Joost. 

   Binnenkort ga ik voor ons allen  (= voor 7 personen) een tafel reserveren om zeker te zijn van een plaatsje. Er is namelijk vrij weinig (betaalbare) horeca in de buurt van het paleis zag ik. Om die reden kan het snel vol zijn bij Kokkie.

   Mochten er deelnemers zijn die dit berichtje nu pas lezen en ook nog meewillen (maar zich nog niet hebben opgegeven), laat me dit  zo spoedig mogelijk weten ajb. Dan maak ik een extra tafelreservering voor je en komt het helemaal goed op zondag 20 augustus as.

   Tot gauw ziens in Koninklijk Apeldoorn, heel gezellig 👍🫅👸.

   Hartelijke groeten, 

   Corine 🫠🪷🍀

 • Beste allen, 

  Inmiddels zal ik een tafeltje bestellen voor 5 personen bij het onderstaande restaurant in Apeldoorn op 20 augustus as om 17.30 uur.

  Mocht je ook nog meewillen laat me dit dan zo spoedig mogelijk weten ajb. Dan reserveer ik een extra plaats aan tafel, heel gezellig!

  Tot gauw ziens in het mooie bosrijke, koninklijke Apeldoorn!

  Hartelijke groeten,

  Corine


  https://kokkie.nl/filiaal/apeldoorn/kweekweg/

 • Beste allen,

  Mocht je na afloop van de wandeling door het bos rond Het Oude Loo zin hebben om mee te gaan uiteten (restaurant ligt op de route richting het NS station Apeldoorn 👍) laat me dit dan nog even weten ajb. Op dit moment bestel ik voor 4 personen een tafeltje bij eetcafé Kokkie Kweekweg ommenabij 17.30 uur👍. 

  Tot gauw, heel gezellig!

  Hartelijke groeten,

  Corine

   

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.