Tijdens deze tocht maken we kennis met twee Friese Hanzesteden aan de voormalige Zuiderzee: Hindeloopen en Stavoren. Zij vormen het begin- en eindpunt van deze lijnwandeling. Over de IJsselmeerdijk wandelen we tussen de schapen naar het schilderachtige dorpje Molkwerum, waar 't Bakkerswinkeltsje ook een bezoek waard is. Tussen de weilanden voert de route verder naar Stavoren.

Maar we beginnen onze wandeling in Hindeloopen. Vanaf het station wandelen eerst door het dorp, waarna we uiteindelijk het Eerste Friese Schaatsmuseum passeren. Dit aardige museum gaan we eerst aan doen alwaar er uiteraard ook ruimte is voor koffie of iets dergelijks. Ik verwacht dat we hier inclusief de horeca maximaal twee uur nodig zullen hebben. Hierna verlaten we Hindeloopen en volgt de tocht voor een groot deel verder tussen de schapen over de IJsselmeerdijk naar Molkwerum. We zullen onderweg getrakteerd worden op talrijke weidse vergezichten. We zullen hier ongetwijfeld dan ook nog een keer stoppen voor een drinkstop.

Na driekwart van de route komen we in het schilderachtige Molkwerum. Hier houden we nog een koffiestop bij het alleraardigste 't Bakkerswinkelsje (het bakkerswinkeltje), voordat we rond de klok van 17:00 uur in Stavoren eindigen. Voor eventuele bootgangers naar het Westen vaart de eerstvolgende en laatste boot om 18:45 uur af, dus is er dan nog genoeg tijd om af sluiten met een drankje of een hapje, aldaar.

Tip dus: voor degenen die uit de Randstad komen is het wellicht een aardige mogelijkheid om gebruik te maken van de veerdienst Enkhuizen - Stavoren v.v. Deze vaart in ca. 80 minuten 3x per dag naar de overkant. Kijk voor meer info op: www.veerboot stavoren-enkhuizen.nl voor tarieven en tijden.

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.