Tijdens deze tocht maken we kennis met twee Friese Hanzesteden aan de voormalige Zuiderzee: Hindeloopen en Stavoren. Zij vormen het begin- en eindpunt van deze lijnwandeling. Over de IJsselmeerdijk wandelen we tussen de schapen naar het schilderachtige dorpje Molkwerum, waar 't Bakkerswinkeltsje ook een bezoek waard is. Tussen de weilanden voert de route verder naar Stavoren.

Maar we beginnen onze wandeling in Hindeloopen. Vanaf het station wandelen eerst door het dorp, waarna we uiteindelijk het Eerste Friese Schaatsmuseum passeren. Dit aardige museum gaan we eerst aan doen alwaar er uiteraard ook ruimte is voor koffie of iets dergelijks. Ik verwacht dat we hier inclusief de horeca maximaal twee uur nodig zullen hebben. Hierna verlaten we Hindeloopen en volgt de tocht voor een groot deel verder tussen de schapen over de IJsselmeerdijk naar Molkwerum. We zullen onderweg getrakteerd worden op talrijke weidse vergezichten. We zullen hier ongetwijfeld dan ook nog een keer stoppen voor een drinkstop.

Na driekwart van de route komen we in het schilderachtige Molkwerum. Hier houden we nog een koffiestop bij het alleraardigste 't Bakkerswinkelsje (het bakkerswinkeltje), voordat we rond de klok van 17:00 uur in Stavoren eindigen. Voor eventuele bootgangers naar het Westen vaart de eerstvolgende en laatste boot om 18:45 uur af, dus is er dan nog genoeg tijd om af sluiten met een drankje of een hapje, aldaar.

Tip dus: voor degenen die uit de Randstad komen is het wellicht een aardige mogelijkheid om gebruik te maken van de veerdienst Enkhuizen - Stavoren v.v. Deze vaart in ca. 80 minuten 3x per dag naar de overkant. Kijk voor meer info op: www.veerboot stavoren-enkhuizen.nl voor tarieven en tijden.

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Graag gedaan hoor. En wij hebben uiteindelijk nog afgesloten met een plate gerecht, danwel pannenkoek in een eetcafé van Stavoren. En het Fryske slokje smaakt ook prima.

 • Weer thuis na een prachtig uitje in Friesland. Het eerste Friese schaatsmuseum vond ik als schaatsliefhebber prachtig en later kwamen we bij een bakkerswinkeltje met klein museum. Wat een vriendelijke mensen daar, hier nog koffie gedronken met een plaatselijke lekkernij. We troffen het met het weer al waaide het behoorlijk aan de rand van het IJsselmeer. Johan het was goed geregeld en georganiseerd en verder iedereen bedankt voor de gezellige dag.

 • Oké dat is prima. Ik wacht om 10.30 uur nog 15 minuten.  Mocht het dan ook nog later worden dan kun je ook rechtstreeks naar het Schaatsmuseum gaan, aan de Kleine Weide 1 te Hindeloopen. Dan zien we je daar.

  • Gelukkig was ik er om half 11, viel mij tegen met de afstand was op tijd vertrokken. Onderweg wat oponthoud gehad.

 • Ik ben later.

 • Bedankt voor je berichtje Johan, wordt vast een leuke dag zaterdag. Tot ziens allemaal.

 • Hallo allemaal.

  Bedankt voor jullie aanmelding voor deze leuke activiteit in het "Fryske." Het is leuk.om te zien dat, ondanks twee afmeldingen, deze activiteit toch nog bijna vol is geraakt.

  Voor nu nog even wat aanvullende info. De weersverwachting ziet er in het weekend vooralsnog goed uit, maar houd er wel rekening mee dat er een  buitje kan vallen.

  Verder verzamelen we om 10.30.uur op het stationnetje van Hindeloopen, bij de kaartautomaat. Van hieruit lopen we eerst ca. 3 of 4 km door het stadje om vanzelf bij het Schaatsmuseum aan te komen. Hier is voldoende tijd om wat te drinken en eventueel te lunchen en om het musempje te bekijken.

  Na het museum verlaten we Hindeloopen en is het nog ca. 11 km naar Stavoren. Onderweg zullen we in Molkwerum nog 1 keer horeca nemen. En aan het einde van de wandeling is er vast ook nog wel.iets te drinken of te eten. Of gewoon gelijk de trein terug nemen naar Leeuwarden kan ook natuurlijk.

  Tot ziens aanstaand zaterdag!

   

 • Hoi Johan,

  In verband met de treintijden kom ik een half uurtje later.
  Ik ontmoet jullie dan in het museum. 
  Verder loop ik mee tot Molkwerum waar ik na bezoek aan het alleraardigste 't Bakkerswinkelsje dan op bus/trein stap naar Hindelopen in verband met mijn beperking.

  Groet,

  Theo

  • Hallo Theo. Dat is prima

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.