• zondag 10-07-2022 van 11:00 tot 17:30
  • Plaats: Nijkerk
  • Laatste wijziging: vrijdag 24-06-2022

Vandaag wil ik een stukje gelukkiger worden door dit pad te lopen. Wie loopt er mee van Nijkerk naar Amersfoort                

Het is in de winter van 1444 dat Geertje Arends Nijkerk verlaat en op pad gaat naar Amersfoort om in te treden in het Sint Agnietenklooster. Daar vond zij haar nieuwe thuis. Op het Geertje Arendspad onderzoeken we met al onze zintuigen 'thuisgevoel'.

Deze route begint bij het museum in Nijkerk en eindigt bij de Onze Lieve Vrouwe-toren in Amersfoort. In mooie dagwandeling van ongeveer 18 kilometer. De routegids (incl 5 mooie ansichtkaarten) heb ik  in mijn bezit maar  is ook te bestellen via de webshop van www.gelukkigerwijspad.nl. Een gps-track is ook beschikbaar.

Thuis voor jezelf
In de 21e eeuw staan we voor een serie uitdagingen: we hebben het druk en lijken steeds minder tijd voor stilte, bezinning en ontspanning te hebben. Op het Geertje Arendspad onderzoeken we 'thuisgevoel' op een lichtvoetige wijze: van de geur en smaak van thuis tot het ideale huis, van het Japanse Kintsugi tot gastvrijheid. De overdenkingen in het routeboekje stimuleren om te ervaren waar en wanneer jij je thuis voelt. En om in dat gevoel te delen.

Thuis voor de ander
Bij de routegids krijg je 5 luxe ansichtkaarten met prachtige illustraties van Dennis Lohuis. Dennis heeft onderzocht welke vogels zich thuis voelen op het Geertje Arendspad en er 5 geschilderd en voorzien van een thuisgevoel-verhaal. Je wordt uitgenodigd om één of meerdere kaarten te schrijven aan iemand die je niet kent en ook toewenst zich thuis te voelen.

Thuisgevoel verspreiden
Bij de Onze Lieve Vrouwe-Toren in Amersfoort, het eindpunt van de route, kun je deze inleveren bij VVV Amersfoort. Je ontvangt dan nog een aardigheidje. Maar vooral: deze kaarten worden verzameld en verspreid onder mensen die een warm woord kunnen gebruiken.

 
Startpunt:Venestraat 16
Nijkerk
 
Eindpunt:Lieve Vrouwekerk
3811 BN Amersfoort
 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.