Het Grunneger Laand is een wandeling door een relatief onbekend gedeelte van Noord-Groningen. Het is historisch gezien een belangrijk gebied. Informatie over de streek gaat terug tot de derde eeuw voor onze jaartelling. 'Wierden' en vaarwegen getuigen van grote bedrijvigheid in die tijd. Ook zijn er resten van veel oude kerken bewaard gebleven.

Vanaf station Sauwerd lopen we deels over fietspaden en rustige landwegen, langs Wetsinge, door het polderland van de Winsumermeeden. Na ongeveer 6 km zullen we bij een typisch Gronings kerkje of gewoon in de wei nog een korte lunchstop houden en kunnen we genieten van het weidse land om ons heen. 

Op driekwart van de route bereiken we Onderdendam. Hier gaan we bij de molen Hunsigo nog iets drinken en eventueel taart nuttigen. Aansluitend kunnen we bij en in de molen nog even rondkijken. Daarna is het nog ruim 3 km naar het station van Bedum. Vanaf hier ligt Groningen op slechts een steenworp met de trein.

De liefhebbers kunnen eventueel nog iets gaan eten in een van de vele horecagelegenheden die de stad Grun' rijk is. 

 

Horeca na ongeveer 6 km in de wei en na 13 km bij Hunsigo.

 

 

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.