• 06-11-2021 van 10:30 tot 21:00
 • Plaats: Utrecht
 • Laatste wijziging: 1 uur geleden

Vandaag starten we bij het Volksmuseum in Utrecht, waar een leuke presentatie met uitleg en beelden uit de oude Wijk C gegeven wordt.

Na deze presentatie volgt een bijzondere rondleiding door de wijk onder leiding van een deskundige gids, waarbij je een compleet beeld krijgt van de grote verschillen tussen toen en nu. Ook komt het dagelijkse leven in de volksbuurt in de 19e en 20ste eeuw aan de orde. 

De duur van de diapresentatie en de rondleiding is ca. 2 uur. Daarna is er nog tijd om het museum te bezoeken, waar we tot 13.30 uur zullen blijven.

In het Volksbuurtmuseum beleef je hoe het was om in de armoedige omstandigheden van rond 1920 te leven. Met de interactieve steeg, animaties, straatmuziek, karretjes van straatventers, verhalen van oud-bewoners én geuren komt de historische volksbuurt weer tot leven!

https://volksbuurtmuseum.nl/events-en-rondleidingen

Na het museumbezoek gaan we lunchen bij eetcafé, winkel en atelier Zizo aan de Oudegracht 281 te Utrecht. Dit restaurant wordt gedraaid door mensen met een lichte verstandelijke beperking. Er hangt een heel ongedwongen sfeer.

https://www.zizo-online.nl/

Na de lunch lopen we naar de tentoonstelling Maria Magdalena in het Catharijneconvent, waar we om 15.00 uur een ticket reserveren en tot 17.00 uur blijven. Er worden tussendoor interessante Marialezingen gehouden (gratis) waarvoor je je op de website kunt inschrijven (wees er snel bij: beslist een aanrader!) Zie ook de website:

https://www.catharijneconvent.nl/

Nadien nemen we ter afsluiting van deze mooie en gezellige dag nog een neutje bij café 't Neutje op het Neude.

Https://www.neutje.nl/

Daarna lopen we dan met diegenen die dat willen naar Humphrey's voor een lekker & betaalbaar diner, zo rond de klok van 18.00uur.  

https://www.humphreys.nl/onze-restaurants/humphreys-utrecht

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  Tijdens ons bezoek aan de Maria-tentoonstelling in het Catherijne Convent is het ook mogelijk om een kort bezoek te brengen aan de bijzondere focuspresentatie "Mystiek Moluks", die daar binnenkort van start gaat. Ongewenst door de koloniale kerk op de Molukken, maar gekoesterd tot op de dag van vandaag.

  In de focuspresentatie Mystiek Moluks. Ontmoet de piring natzar belicht Museum Catharijneconvent een uiterst intiem religieus fenomeen: de piring natzar. Deze offerschaal speelt een belangrijke rol binnen de protestants-christelijke Molukse traditie.

  https://www.catharijneconvent.nl/

  Kom het beleven in Utrecht, tot gauw! 

  Hartelijke groeten,

  Corine

  Museum in eeuwenoud klooster - Catharijneconvent
  Prachtige tijdelijke en vaste tentoonstellingen zijn te zien bij Museum Catharijneconvent. Ontdek middeleeuwse meesterwerken, 17de eeuwse schilderkun…
 • Beste allen, 

  Gezien de grote belangstelling die er is voor de Maria Magdalena tentoonstelling raad ik jullie aan om nu alvast een ticket voor 6 november as om 15.00 uur te bestellen. Zo ben je in ieder geval verzekerd van een kaartje👍.

  Heel graag tot ziens in Utrecht op 6 november as, heel gezellig ☺👍.

  Hartelijke groeten, 

  Corine 🙋‍♀️

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

Kennismakingsactiviteit

Op zondag 24 oktober 2021 is er een kennismakingsactiviteit in Bilthoven voor mensen die een keer mee willen doen met één van onze activiteiten.

Als je wilt kennismaken met Klub Aktivo en je staat nog niet bij ons ingeschreven, dan kun je je aanmelden via de volgende link: https://form.jotform.com/212576076710051

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.