• 06-11-2021 van 10:15 tot 20:45
 • Plaats: Utrecht
 • Laatste wijziging: 06-11-2021

Vandaag starten we bij het Volksmuseum in Utrecht, waar een leuke presentatie met uitleg en beelden uit de oude Wijk C gegeven wordt.

Na deze presentatie volgt een bijzondere rondleiding door de wijk onder leiding van een deskundige gids, waarbij je een compleet beeld krijgt van de grote verschillen tussen toen en nu. Ook komt het dagelijkse leven in de volksbuurt in de 19e en 20ste eeuw aan de orde. 

De duur van de diapresentatie en de rondleiding is ca. 2 uur. Daarna is er nog tijd om het museum te bezoeken, waar we tot 13.30 uur zullen blijven.

In het Volksbuurtmuseum beleef je hoe het was om in de armoedige omstandigheden van rond 1920 te leven. Met de interactieve steeg, animaties, straatmuziek, karretjes van straatventers, verhalen van oud-bewoners én geuren komt de historische volksbuurt weer tot leven!

https://volksbuurtmuseum.nl/events-en-rondleidingen

Na het museumbezoek gaan we lunchen bij eetcafé, winkel en atelier Zizo aan de Oudegracht 281 te Utrecht. Dit restaurant wordt gedraaid door mensen met een lichte verstandelijke beperking. Er hangt een heel ongedwongen sfeer.

https://www.zizo-online.nl/

Na de lunch lopen we naar de tentoonstelling Maria Magdalena in het Catharijneconvent, waar we om 15.00 uur een ticket reserveren en tot 17.00 uur blijven. Er worden tussendoor interessante Marialezingen gehouden (gratis) waarvoor je je op de website kunt inschrijven (wees er snel bij: beslist een aanrader!) Zie ook de website:

https://www.catharijneconvent.nl/

Nadien nemen we ter afsluiting van deze mooie en gezellige dag nog een neutje bij café 't Neutje op het Neude.

Https://www.neutje.nl/

Daarna lopen we zo tegen de klok van 18.00uur met diegenen die dat willen naar River Kwai, het oudste Thaise restaurant in Utrecht. Het staat bekend om zijn romantische interieur en 't  enorm vriendelijke personeel. 

https://www.riverkwai.nl/

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hoi Petra, waar blijf je? We missen je!

  Tot een volgende keer?

  Groetjes,

  Corine

 • Beste allen,

  Restaurant Humpheys is helaas niet te boeken voor zaterdag 6 november as. Om die reden wijken we met 8 personen uit (Inge heeft zich ook nog aangemeld, heel gezellig 👍😊) naar River Kwai, het oudste Thaise restaurant in Utrecht, gelegen in een oude werfkelder aan de Oude Gracht. Het restaurant staat bekend om het goede eten, het romantische interieur en 't enorm vriendelijke personeel. 

  https://www.riverkwai.nl/

  Tot zover weer even!

  Hartelijke groeten,

  Corine

  https://www.riverkwai.nl/
 • Beste allen,

  Hartelijk dank voor jullie reacties waar ik nu pas op reageer omdat ik even niet op de Aktivosite kon komen. Vandaag kreeg ik een bevestiging van restaurant Zi-Zo, waar we na ons bezoek aan het volksmuseum en de rondleiding met gids door wijk C, zo tegen de klok van 13.45 uur gaan lunchen met elkaar, heel gezellig.

  Heel fijn om te horen dat we ná Maria Magdalena en ons bezoek aan Neutje op 't Neude met 7 personen gaan uiteten bij restaurant Humpreys. Ik heb de volgende namen daarvoor genoteerd:  Harry, Henriette, Jos, Joost, Miranda, Sophia en ondergetekende. 

  Mocht je ook meewillen maar je nog niet opgegeven hebben voor het diner bij Humpheys, doe dit dan s.v.p. zo snel mogelijk. 

  We spreken elkaar zaterdag in Utrecht, ik zie naar jullie uit😊👍!

  Hartelijke groeten,

  Corine

 • Ik ga ook mee uit eten. 

 • ik ga ook mee uiteten

 • Ik ga ook mee eten

 • Corine,

  Ik ga mee uit eten!

  Tot zaterdag!

  Miranda 

 • ik loop ook graag mee, ik verwacht rond 10.05 uur op Utrecht te zijn. 

  • Beste allen, 

   Vandaag werd ik gebeld door een dame van het Volksmuseum. Zij vroeg of wij misschien 15 minuten eerder zouden kunnen starten (10.15 uur)  vanwege een 2e ingeplande groep die ochtend. Ik heb haar verteld dat we ons best daarvoor gaan doen maar niets met zekerheid kunnen beloven. In een normaal wandeltempo is het ongeveer 8 minuten lopen naar het museum dus zou ik graag rond 10.07 uur willen gaan lopen vanaf de wolk...Enige haast is dus geboden Sophia...👍😄

  • Dan wachten wij totdat jij er bent

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.