Vanwege de strenge corona lockdown zijn alle activiteiten geannuleerd tot ten minste 16 maart 2021.

  • 24-04-2021 van 10:30 tot 20:30
  • Plaats: Dordrecht
  • Laatste wijziging: dinsdag

Deze korte wandeling (10 km) biedt je volop de gelegenheid om het sfeervolle, oude stadshart van Dordrecht te leren kennen.

https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/eiland-van-dordrecht.html

Eerst gaat de route door groene plantsoenen en langs de rivier het Wantij. Maar de stad komt steeds dichterbij. En waar je ook bent, het water is nooit ver weg. Slingerende paadjes in het Wantijpark leiden na 5,5 km naar Brasserie Down Town Dordrecht: Tijd voor een hapje en drankje rond de klok van 12.30 uur!

https://downtowndordrecht.nl/over-downtown/

Na de lunch vervolgen we de wandeling langs het Energieplein met het Energiehuis naar de Merwedekade. 

Vanaf de Merwedekade, achter de Groothoofdspoort, kijken we uit op Europa’s drukstbevaren rivierenkruispunt. Hier stromen Merwede, Oude Maas en Noord samen. Vervolgens wandelen we door de historische binnenstad van Dordrecht met de Wijnhaven, de Augustijnenkerk en de Grote kerk. Dan is het inmiddels weer tijd geworden voor een 2e terrasje, alwaar we kunnen bijpraten en nagenieten. 

Na deze (korte) terrasstop brengen we een bezoek aan de Grote Kerk (met een zeer omvangrijke en bewogen geschiedenis: o.a. de synode van Dordrecht!)

Liefhebbers kunnen alhier de kerktoren beklimmen en worden beloond met een weergaloos uitzicht over het eiland (ontstaan tijdens de watersnoodramp in 1421, de Sint-Elisabethsvloed). Het zal dan rond de klok van 14.00 uur zijn.

Na genoten te hebben van het gigantische uitzicht vervolgen we onze tocht naar museum "Het Hof van Nederland", alwaar we een kaartje reserveren vanaf +/- 15.00 tot 17.00 uur.

In dit museum zit je op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572. Een belangrijke gebeurtenis, die mede aan de basis lag van de onafhankelijke Republiek der Nederlanden, de voorloper van ons Nederland nu. 

https://www.hethofvannederland.nl

Als laatste gaan we nog een hapje eten in eetcafé Babylon voor degenen die dat leuk en lekker vinden, ter afsluiting van deze mooie dag met elkaar. Mocht je meewillen, laat het me dan tijdig weten ajb want dan reserveer ik een plekje.

https://eetcafebabylon.nl/

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op abonneren om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.