• 03-07-2021 van 10:45 tot 20:45
 • Plaats: Dordrecht
 • Laatste wijziging: 1 juli

Deze korte wandeling (10 km) biedt je volop de gelegenheid om het sfeervolle, oude stadshart van Dordrecht te leren kennen.

https://www.ns.nl/dagje-uit/wandelen/eiland-van-dordrecht.html

Eerst gaat de route door groene plantsoenen en langs de rivier het Wantij. Maar de stad komt steeds dichterbij. En waar je ook bent, het water is nooit ver weg. Slingerende paadjes in het Wantijpark leiden na 5,5 km naar Villa Augustus, Oranjelaan 7. Dit is een 19e-eeuwse watertoren, tegenwoordig een hotel met 32 kamers. Het restaurant in het voormalige pompgebouw biedt ruimte aan zeker 200 gasten. Tijd voor een hapje en drankje rond de klok van 12.15 uur.

Https://www.villa-augustus.nl

Na de lunch vervolgen we de wandeling richting het Energieplein waar we even binnenlopen bij het Energiehuis (oude energiecentrale, nu monument) https://www.energiehuis.nl/informatie/historie

Daarna lopen we verder via de Merwedekade, achter de Groothoofdspoort en kijken we uit op Europa’s drukstbevaren rivierenkruispunt. Hier stromen Merwede, Oude Maas en Noord samen.

Vervolgens wandelen we door de historische binnenstad van Dordrecht met de Wijn- en de Wollewevershaven, diverse hoge pakhuizen, het Huis met de hoofden op de Nieuwe Haven, museum Simon van Gijn, de Vismarkt naar de Grote kerk, waar we zo rond 14.00 uur zullen aankomen en die we van binnen gaan bekijken. Deze kerk bevat een zeer omvangrijke en bewogen geschiedenis: o.a. de Synode van Dordrecht. Https://grotekerkdordrecht.com/verhalen/historie-2/.

Liefhebbers kunnen kiezen voor de mediatour om de verhalen van de Grote Kerk te beluisteren (€2,50)  en/of het beklimmen van de kerktoren. Bovenop de toren heb je een weergaloos uitzicht over het eiland (ontstaan tijdens de watersnoodramp in 1421, de Sint-Elisabethsvloed). Degenen die niet meedoen aan de torenbeklimming kunnen van de oude stad genieten op het naastgelegen terrasje.

Na genoten te hebben van het gigantische uitzicht vervolgen we onze tocht via het stadhuis, de Vismarkt met het monument ter nagedachtenis aan de gebroeders De Witt, de monumentale Groenmarkt en het Scheffersplein naar het museum "Het Hof van Nederland", alwaar we een kaartje reserveren om 15.30 uur en verblijven tot 17.00 uur.

In dit museum zit je op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572. Een belangrijke gebeurtenis, die mede aan de basis lag van de onafhankelijke Republiek der Nederlanden, de voorloper van ons Nederland nu. 

https://www.hethofvannederland.nl

Als laatste gaan we nog een hapje eten in eetcafé Babylon voor degenen die dat leuk en lekker vinden, ter afsluiting van deze mooie dag met elkaar. Mocht je meewillen, laat het me dan tijdig weten ajb want dan reserveer ik een plekje.

https://eetcafebabylon.nl/

 

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Hoi Corine, graag ga ik mee uit eten 

 • Beste Harry, Joost, Marja en Sophia, 

  Heel gezellig dat jullie mee gaan uiteten bij eetcafé Babylon. 

  https://eetcafebabylon.nl/

  Het eetcafé ligt om de hoek bij het Hof van Nederland. De eigenaar ziet naar ons uit rond de klok van 17.30 uur. 

  Heel fijn, tot gauw!

  Hartelijke groeten,  

  Corine 

  Homee
 • Beste Erik, Harry, Joost, Koob, Letta, Marja en Sophia,

  Hierbij wil ik nog even extra checken wie van jullie nadien meegaat uiteten bij eetcafé Babylon op 3 juli aanstaande in Dordrecht. De lunch in Dordrecht is al besproken voor 8 personen want dit is een onderdeel van de wandeling.

  Heb je ook interesse voor het diner, laat mij dat dan per ommegaande weten want dan reserveer ik een plaatsje voor je. Wees er wel snel bij want vol = vol...

  Voor zover ik het nu kan zien hebben de volgende 3 mensen zich al aangemeld: Koob, Joost en ondergetekende.

  Heel graag hoor ik nog even van jullie, bedankt alvast voor je reactie.


  Hartelijke groeten,
  Corine
 • Beste allen,

  Mochten jullie zin hebben om mee te gaan naar eetcafé Babylon zo tegen de klok van 17.30 uur laat het me dan per ommegaande weten a.j.b. Donderdag 24 juni as ga ik de reservering plaatsten bij ze.

  Ik hoor het graag nog even van jullie, heel fijn en gezellig👍.

  Hartelijke groeten,
  Corine 😉
 • Beste allen,

  Daarnet heb ik een bevestiging gekregen van ons lunch adres "Villa Augustus" , waar we zullen pauzeren rond de klok van 12.30 uur.
  Dit bijzondere hotel-restaurant is gevestigd in het voormalige pompgebouw en ligt midden in een groentetuin, heel inspirerend voor een heerlijke lunch 😋.

  Tot gauw, heel gezellig 👍🙋‍♀️

  Hartelijke groeten,
  Corine 😊
 • Jammer alweer VOL! Maar deelnemers veel plezier toegewenst.
 • Beste allen,

  Reeds over 6 weken gaan we met elkaar naar Dordrecht, heel gezellig. Om die reden heb ik daarnet al 2 tickets voor het museum besteld met het tijdslot van 15.30 uur. Enige haast is geboden want het ticketaantal is beperkt. ​Het museum sluit om 17.00 uur dus hebben we nog 1,5 uur de tijd voor dit bijzondere museum.

  Tot gauw!

  Hartelijke groeten,
  Corine
 • Beste Erik, Harry, Jenny, Joost, Koob, Letta en Theo,

  Vanwege de aanhoudende Coronabeperkingen heb ik deze mooie activiteit doorgeschoven naar zaterdag 3 juli as, zo rond 10.45 uur. Het programma blijft verder hetzelfde dus wil je niets missen bestel dan weer tijdig een ticket voor het Hof van Nederland; tijdslot nu om 15.30 uur.

  Het streven is om tusen 14.00 en 14.15 uur bij de Grote kerk te zijn voor de audiotour en de beklimming aldaar.

  Koob gaf al eerder aan dat hij nadien mee gaat uiteten bij eetcafé Babylon. Mochten jullie daar ook zin in hebben laat het mij dan tijdig weten ajb. Laten we erop vertrouwen dat de horeca dan weer open is.

  Heel graag tot gauw!

  Hartelijke groeten,

  Corine
 • Beste allen,

  Daarnet heb ik 2x een bestelling geplaatst voor het tijdstip van 15.00 uur bij "Het hof van Nederland"!
  Wees er snel bij want er zijn nu nog 6 kaartjes over voor dat tijdstip zag ik op de site. Dat zijn er precies genoeg voor alle deelnemers op de lijst, heel fijn👍☺.

  Heel gezellig om er met elkaar weer een mooie dag van te maken op zaterdag 24 april as, inclusief de rondwandeling, de torenbeklimming en de lekkere lunch in de oude voormalige hoofdstad van de gebroeders De Witt.

  Tot gauw horens/ziens!

  Hartelijke groet,

  Corine 👍🙋‍♀️
  • Beste Erik, Harry, Jenny, Joost, Koob en Theo,

   Daarnet keek ik even op de website van "Hof van Nederland" en zag dat alle tickets vergeven zijn voor het genoemde tijdstip van 15.00 uur.
   Naar ik hoop is het jullie allen gelukt een ticket te bestellen. Van een aantal van jullie hoorde ik al dat dat gelukt was, heel fijn! En nu maar hopen dat deze mooie activiteit door mag gaan op 24 april as.

   Dinsdag 13 april aanstaande, na de persconferentie weten we meer👍🙂!

   Tot gauw weer!

   Hartelijke groeten,
   Corine
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.