• zaterdag 10-06-2023 van 11:00 tot 17:00
 • Plaats: Gorinchem
 • Laatste wijziging: vrijdag 09-06-2023

Gorinchem, Sleeuwijk, Woudrichem, Loevestein, Fort Vuren en Gorinchem

We maken een bijzondere wandeling in de Vestingdriehoek. In deze strategische driehoek vinden we veel monumenten met een militaire achtergrond. Gorinchem, Woudrichem en Loevestein werden in de Tachtigjarige Oorlog uitgebouwd tot vestingen. Vanuit deze vestingen werden belangrijke inundatiesluizen en kwetsbare rivieroevers beschermd.

Ik wil graag uiterlijk 11.00 uur vertrekken vanaf station Gorinchem. Wie te laat komt, zou rechtstreeks naar de veerpont Riveer (adres: t/o Buiten De Waterpoort 1b) kunnen lopen (ca. 18 min) naar Sleewijk

Gorinchem

We beginnen onze tocht over de fraaie vestingwallen van Gorinchem (ca. 2 km). Even een kleine afwijking naar de Merwede en een kleine rondgang door het historische centrum van de stad. We steken met de boot over van Riveer om 11.45 uur naar Sleeuwijk (de pont vaart 1 maal per uur)

Woudrichem

Vervolgens maken we een mooie wandeling over graspaden door de uiterwaarden aan de
zuidkant van de rivier in de richting van Woudrichem. Ook hier maken we een rondje over de vestingwallen met uitzicht op het stadje. Na het stadje Woudrichem hebben we al 7 km opzitten. Met het pontveer van Riveer (om 13.30 uur) varen we naar Slot Loevestein.

Slot Loevestein

We maken een rondje, ca 3 km rond slot Loevestein. Terug bij het slot nemen we weer de pont naar Fort Vuren (vertrek 14.45 uur). Het is niet de bedoeling dat we Slot Loevestein in gaan. Wil je dat perse wel, dan heb je er maximaal 45 minuten de tijd voor.

Fort Vuren

Het fort Vuren gaan we even bezoeken om iets te drinken. Daarna wandelen we weer terug naar Gorinchem. ca 8 km.

 

Samenvatting activiteit:

 1. Vertrek wandeling vanuit station Gorinchem, ca 2km,  om 11.00 uur
 2. Met de veerpont Riveer van Gorinchem (V:11.45 uur) naar Sleeuwijk (A:12.00 uur);
 3. Vanuit Sleeuwijk wandelend naar Woudrichem, ca 5 km;
 4. Veerpont Riveer van Woudrichem (V:13.30 uur) naar Loevestein (A:13.45 uur);
 5. Wandeling rond Loevestein in natuurgebied, ca 3 km;
 6. Met de veerboot van Riveer van Loevestein (V:14.45), naar Fort Vuren (A:14.50 uur);
 7. Wandelen van Fort Vuren naar Gorinchem, ca 8 km

Info pont Riveer: Riveer.nl of download de App

Gorinchem.pdf

 

Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Het wordt morgen behoorlijk warm. Neem echt voldoende water mee.  En bescherming tegen de zon, hoedje of pet. Zonnebrand. Eventueel een washandje om nat te maken. ik neem een paraplu mee voor bescherming.

  Tot morgen. Groet Edwin 

   

  • Goed idee van die paraplu. Ik heb een heel wapenarsenaal verzameld tegen de zon. Plantspuit in een koelzakje om de nek. Bevroren water wat langzaam ontdooid. Klep op het hoofd. Eventueel een zakdoekje boven op het hoofd geklemd tussen de klep. Maar de wandeling is gunstig, want een paar km en dan weer op de boot en zo. En misschien een tandje rustiger.

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.