Dit is een rondwandeling door hoogveengebied

Het Fochteloërveen is een uitgestrekt hoogveengebied. Uniek in dit gebied zijn de eindeloze vergezichten over de heide. Er zijn veel zeldzame vogels, zoals de kraanvogel. De wandeling start in Veenhuizen. Dit dorp is bekend als strafkolonie uit de tijd van Generaal J. van den Bosch. Het dorp is wakker geworden door het in 2008 verschenen boek ¨Het Pauperparadijs¨ van Suzanna Jansen en het gelijknamige theaterspektakel in 2016. In het dorp zijn veel huizen met bijzondere namen als Toewijding, Bitter en Zoet, Orde en Tucht.

We starten de wandeling bij Hotel Restaurant Bitter en Zoet met een drankje. Om uiterlijk 12:30 uur vertrekken en verlaten we Veenhuizen via het al oude Gevangenismuseum. Daarna kunnen we al gauw genieten van natuur in de (productie) bossen en de uitgestrektheid van het veen. Halverwege de wandeling kunnen we nog een horeca stop houden bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Aan het eind van de wandeling passeren we nog het Maallustcomplex met een bierbrouwerij en een kaasmakerij. We eindigen weer bij Hotel Restaurant Bitter en Zoet waar we nog een drankje kunnen drinken.

De liefhebbers kunnen eventueel hun maag nog vullen bij Restaurant Piepers en Paupers. Deze ligt aan de Hoofdweg aan de route naar Bitter en Zoet.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.