• 09-07-2022 12:00
 • Plaats: Houten
 • Laatste wijziging: 7 juli

Verrassend om eerst langs de vrolijk gekleurde huizen van de Houtense wijk Castellum te lopen: soms staan ze pal langs het water, verbonden door bruggetjes. Water is onderweg overal aanwezig. Zo loop je langs en over het Amsterdam-Rijnkanaal en volg je een kanaaltje dat uitkomt bij de Lek. In het Verdronken Bos wandel je over een 300 meter lange houten vlonder, dwars over het water! De bomen van dit kleine waterbergingsgebied bleken niet bestand tegen al dat regenwater. Ze verdronken – vandaar de naam – maar staan nog altijd fier rechtop in het water.

En dan stap je in de wondere wereld van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in. Deze verdedigingslinie, aangelegd tussen 1815 en 1940, bestond uit een 85 km lange strook land die zo’n 40 cm onder water kon worden gezet. Zo kon ons kleine land de vijand op veilige afstand houden. Langs de linie verrezen forten, sluizen en kanalen. Struin door de ongerepte uiterwaarden van de Lek, dobber in een klein pontje over de Lek (€ 1,25), pauzeer in een tot restaurant omgebouwd fort of strijk neer op een Culemborgs terras.

Waterlinie Culemborg - NS-wandeling | Dagje Uit | NS

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Wie gaat na de wandeling mee uit eten bij de Italiaan in Culemborg in de buurt van het station?

  &&&& Graag opgeven voor 8 juli,  hier of via de Prive mail van Aktivo. 

  Groeten van,   Jan 

  • Ik wil ook mee uit eten.

    

  • Hoi Jan,

   Ik ga mee eten na de wandeling.

   groetjes,

   Ivy

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.