• 20-03-2022 van 11:00 tot 17:15
  • Plaats: Driehuis
  • Laatste wijziging: 13 maart

Eind januari had ik een wandeling in het mooie duingebied ten zuiden van IJmuiden.

Toen we via het strand IJmuiden naderden zagen we hoe grote zeeschepen de haven verlieten en weer binnen voerden. Een week daarvoor opende onze koning nog de grootste zeesluis ter wereld die daar op loopafstand vandaan lag.

Ik had toen graag de sluizen willen zien maar mijn wandeling zou anders 2 keer zo lang worden als ik aangekondigd had en in plaats van mooie natuur zouden we dan industriegebied Tatasteel zien.

Deze dag wil ik met een groepje geïnterresseerden de sluizen bekijken.

De wandeling start vanaf station Driehuis. Na enkele honderden meters lopen we het parkbos Beeckenstein in. Bij Buitenplaats Beeckenstein gaan we koffie drinken. De omgeving is daar heel mooi. Je hebt daar een kruidentuin en een engels landschapspark.

Daarna wandelen we door Oud Velsen met diverse monumentale pandjes en uiteindelijk komen we bij het Noordzeekanaal uit.

Daar lopen we naar de pont toe die ons naar de noordkant brengt en we zien vanaf het water het grote Tatasteelcomplex. We lopen vlak langs Tatasteel naar de Noordersluis toe.

Bij de Noordersluis gaan we lunchen bij bezoekerscentrum Ship op de tweede verdieping en we zien de hele bedrijvigheid rond het gehele sluizengebied en Tatasteel.

Na de lunch lopen we via de sluizen naar de zuidoever van het Noordzeekanaal en we lopen met zicht op passerende zeeschepen weer terug naar Beeckenstein en dan weer naar het station toe.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst SMS 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.