We starten deze aantrekkelijke wandeling in het museumdorp Orvelte, waar we eerst in een van de restaurantjes koffie gaan drinken en/of lunchen. Daarna lopen we op ons gemakje door het dorp om de vele monumentale boerderijtjes, ambachtelijke werkplaatsen en winkeltjes te bekijken.

Uiteindelijk zullen we het dorp verlaten en voert de route verder door een prachtig afwisselend Drents landschap en door de Orvelterbosjes. We passeren aantal grafheuvels en het Oosterveld en Rustveld. Ook zullen we onderweg zeker nog bankjes tegenkomen voor een pauze en om te genieten van het landschap. Tenslotte gaat de route verder langs Orvelterbrug om zo weer in Orvelte aan te komen. Na driekwart van de route kun je eventueel rechtstreeks naar het dorp terug, en kort je de route in naar 9 kilometer.

Als we eenmaal terug in Orvelte nog voldoende tijd hebben kunnen we er nog voor kiezen om een van de kleine musea te bezoeken of om ergens nog wat te gaan drinken. De liefhebbers kunnen nog afsluiten in een van de restaurantjes met een Drents hapje.

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Tip: neem eventueel een paraplu mee tegen de warmte!

 • Beste deelnemers,

  Het lijkt er op dat het zaterdag weer een warme dag gaat worden. Maar de activiteit gaat gewoon door. Alleen hou ik het bij de wandeling dan wel bij het rondje van maximaal 9 kilometer met 1 of 2 korte pauzes. Het lusje van 3 km komt dus te vervallen. Hierdoor kunnen iets langer in het dorp rond kijken, aan het begin en het eind.

  Voor wie dit ook nog teveel vind met de warmte, die kan besluiten om helemaal in het dorp te blijven en eventueel een museumpje te bezoeken of op een terrasje neer te strijken. Dit alles kan uiteraard in overleg op de dag zelf.

  Het zal vast een zonnige en gezellige dag worden. Zorg wel voor voldoende drinken en passende kleding.

  Tot zaterdag!!

  • Dank voor je bericht, Johan! Kom ik een keer een paar daagjes naar Drenthe, gaat de temperatuur naar de 30 graden...☀️🪭. Maar ik denk dat Orvelte al leuk genoeg is om doorheen te lopen met musea etc. We gaan het wel zien en tot zaterdag! 

    

 • Dank je wel voor de tip Johan, ik heb het inmiddels geregeld.

  Groetjes Betty.

 • Beste deelnemers. Inmiddels is de activiteit vol geraakt. Voor degenen die met de auto komen wil ik er nog even op attenderen dat een dagkaart voor parkeren online gekocht kan worden, op kenteken. Ga hiervoor naar Orvelte museumdorp.nl.  Misschien is het raadzaam om dit te doen, daar het anders misschien vol kan zijn. Wij verzamelen op parkeerplaats P1.

  Groet, johan

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.