• 06-06-2021 van 11:45 tot 17:00
  • Plaats: Rosmalen
  • Laatste wijziging: 6 juni

Dit is een wandeling van ca. 18 km. Trage Tocht Maliskamp: Coudewater, Landgoed De Wamberg, Engelenstede

We wandelen een mooie tocht door het redelijk onbekende platteland onder de rook van 's-Hertogenbosch. De wandeling begint en eindigt in Maliskamp aan de snelweg, maar daar merk je weinig van want we lopen gelijk het groen in. Aan het begin passeren we een bijzondere Mariagrot vlakbij de vijver in het bos.

Via een zandweg tussen het golfterrein komen we uit op landgoed Coudewater. Van origine is het een dubbelabdij van de orde der birgittinessen en birgittijnen. Eind 19e eeuw werden de kloostergebouwen omgetoverd tot een psychiatrisch ziekenhuis. Het hoofdgebouw van het gesticht staat nog overeind, maar de meeste paviljoens zijn gesloopt. Het is er tegenwoordig 'buitengewoon goed wonen'. Aan de andere kant van de Grote Wetering bereiken we landgoed De Wamberg. Deze prachtige buitenplaats met kasteel is omgeven door fraaie vijverpartijen en grote rododendronstruiken. Langgerekte weilandjes doorsnijden het parkbos. We wandelen vervolgens een heel eind over een schouwpad langs de Wambergse Beek. In de punt van de Berlicumse nieuwbouw komen we uit op een asfaltweg, die we een kilometer voor lief moeten nemen. Zandwegen tussen akkers en weilanden leiden ons naar Engelenstede. De naam heeft niets religieus, het recreatiegebied is vernoemd naar een hoeve die hier in de 17e eeuw stond.

De wandeling volgt de rand van de grasweiden in het halfopen bos. Opnieuw steken we de Grote Wetering over. Via zandwegen aan de bosrand en graspaadjes langs een sloot bereiken we de onverharde Wambergerstraat terug naar Maliskamp.

Voor info en foto's: wandeling Trage Tocht Maliskamp

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd bij onze singles activiteiten is ongeveer 55 jaar. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

Als je betaalde periode is verlopen kom je na inloggen op de betaalpagina terecht. Betalingen vind je terug op je profielpagina.

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...
  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.
  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.

Aan- en afmelden

 

 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan de activiteiten en als je wilt zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.