Vandaag gaan we de Domstad in ons eigen tempo ontdekken middels waterfietsen door de grachten. In de Domstad kun je namelijk niet alleen fietsen op de wegen maar ook over het water! De voorste twee op de waterfiets doen het fysieke werk en bepalen de route, terwijl de achterste twee zich laten leiden over de prachtige waterwegen. Halverwege de tocht kun je ook nog van plaats wisselen.

Het uitzicht vanaf het water biedt elke keer een ander perspectief. Het is tevens een heel duurzaam uitje want er kunnen maar liefst 4 personen op 1 waterfiets. Binnen 1,5 uur (van 11.00 tot 12.30 uur) doen we één van de drie vaarroutes dwars door het centrum, waarbij we de vele hoogtepunten van de stad kunnen bewonderen.

Waterfietsen in Utrecht | Stromma.com

Kortom: We ontdekken de prachtige smalle Nieuwegracht, de Kromme Nieuwegracht of kiezen voor de route waar we onder het vernieuwde Hoog Catharijne door peddelen. We nemen de tijd voor een intrigerende blik van de Utrechtse binnenstad terwijl we op een duurzame manier calorieën verbranden! 

De grachten van Utrecht: de Oudegracht

Deze prachtige vaarroute dwars door de stad leidt ons onder andere over de bekendste gracht van allemaal: de Oudegracht. Aangelegd in de middeleeuwen met aan beide kanten haar werven is hij wereldwijd uniek in haar soort. De gracht werd aangelegd in het begin van de 12 eeuw maar de sfeer van de middeleeuwen proef je vandaag de dag nog steeds. Zeker vanaf het water. Voor even terug in de tijd!

Rond de klok van 12.30 uur lopen we met elkaar 350 meter naar de Zakkendragerssteeg 42 voor een lekkere en gezellige lunch bij restaurant Smaak!

Eethuis Smaak | Heerlijk lunchen en dineren in hartje Utrecht

Na deze lekkere lunch lopen we (in 14 minuten = 1,1 km) met elkaar naar het Catharijne Convent, gelegen aan de Lange Nieuwstraat 38  voor een bezoek aan de tentoonstelling “Christendom en slavernij, een Nederlands verhaal”.

Om zeker te zijn van een ticket voor deze expositie kun je van te voren een  online  ticket reserveren met tijdslot 14.00 -14.30 uur. Per tijdslot kunnen 100 bezoekers naar binnen. 

Christendom en slavernij - Catharijneconvent

Aan de hand van historische bronnen, persoonlijke reflecties, onderbelichte perspectieven en hedendaagse kunst krijg je inzicht in de vaak onbesproken relatie tussen het christendom en het Nederlandse slavernijverleden. Het christendom had een cruciale invloed op het denken over slavernij. Zowel de voor- als tegenargumenten werden uit de Bijbel gehaald.

Christendom en slavernij werpt nieuw licht op een complexe en beladen geschiedenis. De tentoonstelling bestrijkt alle gebieden waar Nederland in het koloniale verleden actief was. Het omspant de periode van 1596 - het moment waarop voor het eerst een schip met slaafgemaakten aanmeerde in Middelburg – tot nu.

Nederlanders raakten letterlijk met de Bijbel in de hand betrokken bij slavernij. Op de schepen voeren koopmannen en predikanten samen uit om de dubbele boodschap van commercie en christendom te verspreiden. Dominees overzee kregen vaak een aantal tot slaafgemaakten ter beschikking, en kerken profiteerden van de welvaart die met slavernij werd verdiend.

In het museumcafé kunnen we tussendoor terecht voor een goede kop koffie of andere lekkernijen. We kunnen binnen in het museumcafé zitten of buiten op het gezellige terras.

Museumcafé - Catharijneconvent

We gaan deze mooie dag in Utrecht weer eens afsluiten bij het oergezellige Ethiopische restaurant met zeer vriendelijke bediening: Sunshine = DE BESTE ETHIOPISCHE KEUKEN IN UTRECHT EN OMSTREKEN!

Ethiopisch Restaurant Sunshine – De beste Ethiopische keuken in Utrecht! (ethiorest.nl)

Ethiopisch Restaurant Sunshine bereidt de gerechten volgens traditionele Ethiopische wijze.

Bij een reservering of je bestelling kun je je voorkeur melden. Je kunt hierbij aangeven of je liever met bestek eet en/of je liever een mild gekruid gerecht wilt. Ook is het restaurant gespecialiseerd in niet-Ethiopische gerechten, bijvoorbeeld spaghetti, macaroni, rijst, e.d.

Mocht je zin hebben om mee te gaan eten bij dit goede & lekkere restaurant, laat het me dan uiterlijk 2 weken van tevoren weten zodat ik een plaats aan tafel kan reserveren voor je, heel gezellig!

Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste Rieke, Marja, Inge, Koob, Natascha, Sophia, Gerrie, Theo, Henriëtte, Harrie en Erik, 

  Heel gezellig dat je je hebt opgegeven voor het dagje waterfietsen met lekkere lunch bij restaurant Smaak en bezoek aan het Catharijne Convent met de bijzondere expositie.

  Voor dit uitje heb ik 3 grote waterfietsen gereserveerd en reeds betaald voor 12 personen. Per waterfiets kunnen 4 personen mee. Omgerekend komt het waterfietsen uit op 10,00 Euro per persoon (is goed voor 1,5 uur plezier op het water; van 11.00 tot 12.30 uur!) 

  In een persoonlijk bericht heb ik jullie mijn rekeningnummer gegeven waar je het bovenstaande bedrag op kunt storten.

  Alvast heel hartelijk dank voor het overmaken; we gaan er weer een heel leuke en mooie dag van maken met elkaar!

  O ja, mocht je ook mee willen uiteten bij de Ethiopiër in Utrecht maar heb je je daarvoor nog niet aangemeld, laat me dit dan ajb nog even weten om teleurstelling te voorkómen. Inge, Harrie, Natascha, MarjaM (Kimsay) en Henriëtte (Hjet uit Wychen) hebben zich al opgegeven.

  We gaan met 6 personen naar restaurant Sunshine, waar het eten en de sfeer goed & gezellig zijn. (We zijn daar namelijk al een keertje geweest met Aktivo'ers, was na het uitje Dom-Under/Rietveld-Schröderhuis!) 

  Tot gauw!

  Hartelijke groet,

  Corine

  12665987295?profile=RESIZE_710x

   

  • Beste allen,

   Heel hartelijk dank voor het storten van de 10,00 Euro voor de waterfiets op mijn rekeningnummer, heel fijn! We gaan er weer een heel leuke dag van maken met elkaar!

   De lunch om 12.30 uur bij restaurant Smaak heb ik al direct besproken toen ik deze activiteit aanmaakte dus ziet de uitbater naar ons uit op het genoemde tijdstip. 

   Voor de tentoonstelling in het Catherijne Convent kun je alvast een online ticket boeken als je dat zou willen. Het is echter niet verplicht.

   Na afloop gaan we met een groepje uiteten bij het Ethiopische restaurant Sunshine, gelegen aan de Pauwstraat 11 (= in de binnenstad van Utrecht, c.a. 20 minuten lopen van Utrecht CS). Mocht je nu ook nog meewillen naar deze lekkere Ethiopiër 👍🤗 laat me dit dan ajb zo spoedig mogelijk weten. Dit om teleurstellingen ter plaatse te voorkomen.

   Zoals het er nu uitziet gaan we met onderstaande 7 personen naar restaurant Sunshine, heel gezellig: Inge, Harrie, Natascha, MarjaM, Rieke, Sophia en ondergetekende 👍😊🍽️🍷🍽️🍷🍽️🍷🍽️🍷🍽️🍷🍽️🍷🍽️🍷 🌺🪻. 

   https://www.ethiorest.nl 

   We houden contact; tot gauw ziens in de mooie Domstad in Midden Nederland!

   Hartelijke groet,

   Corine 🤗👏🪻🌺🌞🌻

   12703328092?profile=RESIZE_930x

Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.