Vandaag maken we een leuke wandeling door de binnenstad van Amsterdam en bezoeken we een we een drietal musea met interessante tentoonstellingen.

We starten bij Loetje en lopen met elkaar via de binnenstad van Amsterdam in een kleine 45 minuten naar het Modern Contemporary (MOCO) Museum, dat zijn intrek heeft genomen in de historische villa Alsberg, gelegen aan de Honthorststraat 20 (= het Museumplein).

Hier laten we ons 1,5 uur lang inspireren door diverse vormen van kunst. We reserveren van tevoren een online ticket met starttijd 11.00 uur.

Tentoonstellingen - Amsterdam (mocomuseum.com)

Het Moco Museum is een onafhankelijk museum met een breed scala aan inspirerende moderne, hedendaagse en straatkunst - gevestigd in Amsterdam (Nederland) en Barcelona (Spanje).  In de collectie vind je kunst van Moco Jean-Michel Basquiat, Banksy, JR, KAWS, Keith Haring, Jeff Koons, Damien Hirst, Tracey Emin, Yayoi Kusama, Mark Rothko, Andy Warhol, Studio Irma en nog veel meer!

Als bezoeker krijg je een unieke collectie te zien die je aan het denken zet over de moderne samenleving.

Kleine greep uit de permanente tentoonstellingen:  De Moderne Meesters & Banksy in Amsterdam

De Moderne Meesters hebben talloze generaties geïnspireerd en kunstliefhebbers wereldwijd verenigd. Elke meester wordt gevierd voor het hebben van een unieke visie. Ze gebruiken hun moment in de tijd om na te denken over de toekomst en deze voor te stellen. Ze durven onze wereld te veranderen en scheppen werk dat tijdloos wordt.

Met hun wereldwijde impact hebben Moco Modern Masters hun weg gevonden naar woningen en musea over de hele wereld – waarbij ze ons collectief bewustzijn vormgeven. Hun namen, kunst en ideeën zijn diep verweven in het weefsel van ons dagelijks leven. Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Yayoi Kusama – allen iconen.

Banksy in Amsterdam

Banksy is een van de meest invloedrijke artiesten van onze tijd. Daarnaast heeft de ongrijpbare straatartiest een ongelooflijk, erkend oeuvre ontwikkeld met een politieke boodschap. De straatartiest en activist gebruikt satire en donkere humor om onderwerpen als anti-oorlog, anti-autoriteit en milieu- en sociaal-politieke kwesties te ontrafelen.

Tijdelijke tentoonstellingen: De symfonie van de natuur & Digitale Immersieve Kunst  

Na ons bezoek aan het MOCO-museum (tot +/- 12.30 uur ) lopen we in ongeveer 45 minuten (= 3 km) via de Heren- en Keizersgracht naar ons 2e en 3e museum: Nemo Science en Nemo De Studio.

De start is in Nemo Science omdat we daar met elkaar wat gaan gebruiken in het museumrestaurant op de bovenste verdieping.

https://www.nemosciencemuseum.nl/

Bestel tijdig een online ticket met tijdslot 13.30 uur voor Nemo Science. Mochten we iets eerder aanwezig zijn dan is dat geen probleem. Nemo Science is zo groot dat je er met gemak 3 uur kunt rondlopen.

De Studio - NEMO Science Museum

NEMO Science Museum
NEMO Science Museum is een wetenschap- en technologiemuseum in Amsterdam. Het museum trok in 2019 ongeveer 670.000 bezoekers. De objecten in NEMO zijn vaak experimentele opstellingen waarbij de bezoeker zelf een wetenschappelijk verschijnsel op het gebied van natuurkunde, scheikunde, biologie en gedragswetenschappen kan onderzoeken. Het museum wil jongeren door experimenten enthousiasmeren voor wetenschap en techniek.  

De vaste tentoonstelling is onderverdeeld in verschillende aspecten van wetenschap en techniek. In Fenomena kunnen bezoekers diverse natuurverschijnselen onderzoeken. In Technium onderzoekt men techniek en technologie. Elementa draait om astronomie en scheikunde. Humania gaat over de mens in al haar facetten. In het Lab (een onderdeel van Elementa) kunnen bezoekers een echte laboratoriumproef doen. Op het dakterras bevindt zich naast het restaurant ook de tentoonstelling Energetica, die over energie uit duurzame bronnen gaat.

Het museum is gebouwd op een voetgangers- en fietsersdam op de fundamenten van de IJ-tunnel en is gelegen aan het Oosterdok. Het gebouw uit 1997, is ontworpen door Renzo Piano. De vorm van het gebouw stelt de ingang van de IJ-tunnel voor, gespiegeld ten opzichte van de grond.

Geschiedenis:  

NEMO begon in 1923 als Museum van den Arbeid, opgericht door schilder Herman Heijenbrock. Sinds 2011 is het NEMO Science Museum erkend als geregistreerd museum. Net als het Rijksmuseum heeft het NEMO Science Museum sinds januari 2012 een dependance op Schiphol. Het NEMO Science Museum beschikt over een depot in Amsterdam-Noord.

De Studio

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum, Kattenburgerstaat 5 gebouw 027A, gelegen op het Marineterrein in Amsterdam. Hier zijn wisselende programma's te zien voor volwassenen.

Voor zowel Nemo Science als Nemo De Studio dien je een ticket met starttijd te bestellen. Een ticket voor Nemo De Studio is gratis als je een ticket voor Nemo Science hebt aangeschaft. 

Living Looonger

Na de lunch en ons bezoek aan Nemo Science (tot ongeveer 15.45 uur) gaan we in de namiddag naar De Studio van NEMO ( op het naastgelegen marine terrein in Amsterdam). Sinds kort wordt daar de tentoonstelling Living Looonger = een tentoonstelling voor volwassenen gehouden.We nemen een ticket met starttijd 16.00 uur blijven tot sluitingstijd = 17.30 uur!

Inhoud:  We worden steeds maar ouder en ouder. Voorlopig staat het record op 122 rondjes om de zon. In Living Looonger ontdek je in 5 verschillende zones alles over de toekomst van veroudering. Test je biologische leeftijd, ontdek wat je zelf kan doen om zo lang mogelijk te leven en denk mee over een wereld waarin we steeds ouder worden.

Lees hier meer over Living Looonger.

Als laatste gaan we deze mooie dag afsluiten met een lekker en gezellig etentje bij het mooi gelegen Kanteen25 op hetzelfde marine terrein aan de Kattenburgerstraat 5 waar we dus al heel dichtbij zijn.

Mocht je nu ook mee willen eten bij Kanteen, laat me dit dan uiterlijk 2 weken van tevoren weten zodat ik tijdig een plaatsje aan tafeltje met uitzicht op de haven voor je kan reserveren, heel gezellig!

Welkom bij Kanteen25

 
 
Stuur me een e-mail als iemand een reactie plaatst –

Na je inschrijving bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je hier een reactie plaatsen.

Schrijf je in bij Activiteitenclub Klub Aktivo

Reacties

 • Beste allen,

  Morgen is het zover en hebben we ons mooie uitje naar het Moco en Nemo-museum. Als je een ticket hebt besteld heb je net als ik waarschijnlijk van beide musea een berichtje gehad omtrent hun huidige exposities. 

  Bij MOCO is nu een tijdelijke,  interessante expositie te zien over Robbie Wiliams, zie ook onderstaande link: https://mocomuseum.com/nl/tentoonstellingen/amsterdam/robbie-willia...

  Ook van Nemo hebben jullie ws een berichtje gehad over hun mooie (tijdelijke) exposities.

  We gaan daar lopend naar toe en zullen er ook lunchen. Ze beschikken over een heerlijk restaurant maar vinden het ook prima als je je eigen lunchpakket meeneemt. Aan jou de keus...😊👍

  Als laatste bezoeken we met 10 personen het lekkere & fraai gelegen hotel/restaurant Kanteen25, waar ze ook heerlijke pizza's serveren. De uitbater was zo vriendelijk om voor ons het deelnemersaantal voor het diner te verhogen van 8 naar 10 personen zodat iedereen die graag meewil  ook meekan naar dit lekkere restaurant,  heel fijn en gezellig! Tot zover deze update! 

  Ik zie naar jullie allen uit, morgen om 10.00 uur bij het verzamelpunt Loetje, heel gezellig👍🤗!

  Tot gauw!

  Hartelijke groeten,

  Corine 🖐☺️🪷🌼🌻🙋‍♀️

  12400610678?profile=RESIZE_180x180

  Moco zet de spotlight op Robbie Williams: Pride and Self-Prejudice.
  Ontdek de reis van Robbie Williams bij het aanpakken van de stigma rond geestelijke gezondheid via kunst. Ontdek veerkracht en triomfen in het Moco M…
 • Corine,

  Ik zou ook graag mee willen gaan eten. Kan dat nog?

  Groetjes,

  Ivy

  • Dank je wel!laughing

  • Hallo Ivy,

   Dankjewel voor je aanmelding voor het lekkere & gezellige etentje bij het bijzondere restaurant Kanteen25, gelegen op het voormalige marineterrein. Ze hebben daar naast vlees en vis ook een uitgebreide vegetarische kaart. Heel gezellig dat je erbij bent.

   Het gaat helemaal nog lukken want daarnet heb ik alvast een leuk tafeltje kunnen bestellen (voor maximaal 8 (!) personen) op zaterdag 16 maart as ommenabij de klok van 18.00 uur.

   De volgende 8 personen gaan mee uiteten: Peet63, IngeV, Ivy, Henriëtte uit Wychen, Harrie22 uit Hedel, Sophia, Natascha en ondergetekende; heel gezellig!  🤗🖐🌷🥂🌷

   Heel graag tot ziens in het mooie Amsterdam, de stad waar alles kan...🎵🎵🎵🎵🎵🎵🎵

   Hartelijke groeten,

   Corine 🖐🍀🌺

   12397816479?profile=RESIZE_584x

    

 • Hoi Corine, ik ga 16 maart ook mee uiteten.

  • Hallo Petra en Inge,

   Dankjulliewel voor je snelle aanmelding voor een etentje bij restaurant Kanteen25, heel prettig. Kanteen25 is heel mooi gelegen is aan de oude haven van Amsterdam en zal daarom wel snel vol zitten. Om die reden wil ik bijtijds een tafelreservering plaatsten.

   Ik zag dat ze er ook heel lekkere pizza's serveren. Deze wil ik zelf graag uitproberen die avond. Harrie22 uit Hedel gaat ook mee en waarschijnlijk komen er nog wel meer deelnemers bij dus  ga ik per ommegaande een tafeltje voor 6 personen bespreken, heel gezellig. 

   We houden contact, tot gauw ziens in het mooie Mokum, waar de bloemen voor de ramen staan en de Amsterdamse humor nooit verloren gaat zolang de lepel in de breipot staat🎶🎵🎶 ...

   Hartelijke groeten,

   Corine👍💐🤗🌼

   12395901066?profile=RESIZE_930x

    

 • Hoi Corine, ik ga graag mee eten bij Kanteen25. 
  wil je mij bij je op het lijstje zetten? Gezellig en tot de 16e! Groetjes Petra

   

 • Hallo Tonny, 

  Dankjewel voor je reactie en je getoonde interesse. Helaas klopt je redenering om nu al deel te kunnen nemen  niet. 

  Misschien is het daarom handig om de werkwijze van de reservelijst even door te nemen op de Aktivosite. Je kunt namelijk pas mee met een activiteit als het genoemde deelnemersaantal nog niet bereikt is.

  Voor deze activiteit geldt een maximumaantal van 11 deelnemers. Jij staat nu dus nog steeds op de reservelijst.

  Mocht er t.z.t. een plaatsje vrijkomen dan kun je je daarvoor opnieuw via de gangbare procedure aanmelden, net als de anderen van de reservelijst dat kunnen doen. Wie het eerst komt, het eerst maalt...

  Zolang je dus nog niet op de deelnemerslijst staat kun je  nog niet mee, anders zou de groep ook te groot kunnen worden. Graag je begrip hiervoor ajb, bij voorbaat dank. 

  Vriendelijke groeten uit Colombia, 

  Corine

 • Ik sta op de reservelijst en er is een plaats vrijgekomen.

  Ik doe graag mee! Tonny van der Ham

  • Beste Tonny,

   In navolging van Corine's reactie hier een verwijzing naar de werkwijze van de reservelijst:

   Hoe werkt de reservelijst

   Joost

   Hoe werkt de reservelijst
   Als een activiteit vol is kun je jezelf op de reservelijst zetten.
Deze reactie is verwijderd.

Klub Aktivo

Activiteitenclub Stichting Klub Aktivo organiseert activiteiten voor alleenstaanden en alleengaanden in de leeftijd van ongeveer 40 tot 70 jaar. Vrijwel ieder weekend diverse activiteiten voor alleenstaanden door heel Nederland. Je ontmoet andere singles van je eigen leeftijd. De club bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Je hoeft dus niet per sé single te zijn om mee te doen.

Alle activiteiten worden voor en door de deelnemers georganiseerd. Je komt soms op plaatsen waar je nog nooit geweest bent en er zijn bovendien activiteiten die je misschien in je eentje niet zo snel zult doen. We zijn geen datingclub en de sfeer is ongedwongen.

Schrijf je in en doe mee. 90 dagen voor € 9,95 of 360 dagen voor € 29.

Wie is online

 

Verlengdatum:

 
Geolocation Partner: LocationIQ

Reservelijst sms 🔔

Ontvang een sms bericht als er een plaats vrijkomt bij een activiteit waar je op de reservelijst staat. Alleen de eerste drie aanmelders op de reservelijst ontvangen een sms.  

Reservelijst

  Hoe werkt de reservelijst? 
Lees meer ...

Activiteiten snel vol

De activiteiten zitten snel vol met mensen die hun plek veilig willen stellen. We zien dat enkele dagen van tevoren er vaak toch weer plekken vrijkomen. Als je op de reservelijst staat, dan krijg je een mailtje als er een plek vrijkomt. 

Aanmelden

  Klik op een activiteit voor meer details en om je op te geven.

Abonneren

  Klik onderaan de lijst van komende activiteiten op 'abonneren' om een e-mail te ontvangen bij een nieuwe activiteit.
 

 

 

Bij Activiteitenclub Klub Aktivo kun je meedoen aan activiteiten voor alleenstaanden (singles) en alleengaanden. Je hoeft niet per sé single te zijn om mee te doen. Je bent alleengaand als je zonder partner meedoet met de activiteiten. Als je wilt, kun je zelf activiteiten organiseren in Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe.